: Kjempene blant campingvognene | Din Fritid

Kjempene blant campingvognene

Ni meter lang, fem faste senger, eget barnerom, eget oppholdsrom og et stort og romslig bad. Det lyder som en salgsannonse for en hytte. Og nærmere hyttefølelsen kommer du ikke når du kjøper en av de virkelige kjempene blant campingvognene.

For fastliggeren

Stort sett alle produsenter av campingvogner har en modell som er virkelig stor i størrelse. Disse modellene er populære for folk som enten vil ha et alternativ til hytta, eller rett og slett ønsker seg god plass til å boltre seg på. For med en stor vogn bliver også forteltet stort. Disse kjempene av noen campingvogner tar du ikke med deg på feieturen rundt om i Norge eller resten av Europa for den saks skyld. For det første må du ha en bil som klarer å trekke rundt to tonn, og for det andre er det veldig kronglete å manøvrere seg rundt med en ni meter lang vogn bak bilen. Nei, de store vognene er for de som vil ligge fast, ved sjøen eller på fjellet. Det spiller ingen rolle hvor det er, vognene er i så god kvalitet at du møter både kalde vinterfjell og varme sommerdager med et smil om munnen.

Du har et enormt spekter av valgmuligheter når du går til innkjøp av en av markedets giganter. Ikke bare er det mange forskjellige merker å velge mellom, men blant utstyr og planløsninger finnes stort sett alt du kan tenke deg. Noe for de to eldre eller noe for trebarnsfamilien, du får det som du vil. Men selvsagt stiger prisen ettersom ekstrautstyret monteres. Er grunnprisen på vognen rundt 400.000 kroner, blir det fort en halv million å legge på bordet.


Hobby Landhaus

Noen nyheter

Før 2006-sesongen ble det presentert noen nye stor vogner på Norvei Caravan og Fritid-messen på Lillestrøm. For de som ikke var der skal vi nevne et par av dem. Dethleffs kom med modellen Camper Snow 750 som leveres med tre standard planløsninger. Totallengde på denne vognen er 909 cm.


Bjølseth 790 Foto: Bjolseth-caravan.no

En annen skandinav, Solifer, kommer med en helt ny modell i månedskiftet mars/april. Den har fått betegnelsen 600T NS og vil koste rundt 277.000 kroner levert på østlandet. Det unike med denne vognen er kombinasjonsgarderoben til høyre for inngangsdøren. Der sitter en LCD-TV ferdig montert med vridbart veggfeste, som gjør at du kan se TV både fra soverommet eller utenfor vognen en fin sommerdag. Den inneholder også dvd/radio/cd/mp3, fire høyttalere og elektronisk TV-antenne. Norske Bjølseth produserer også en kjempestor vogn, nemlig modellen 790. Den viste de frem på Norvei-messen, og den vakte stor interesse blant publikum. Den har en totallengde på hele 953 cm, og ruver virkelig i terrenget.


Kabe Hacienda Foto: Caravanringen.dk

– En perfekt vogn for familier som ønsker å bruke vognen hele året, sier Nils Jørgen Jensen i Caravan Nord. Bürstner kom med en modell de kaller Belcanto Nordic 680. Denne er så ny at vi ikke har klart å få tak i riktige vekter og alle mål for det norske markedet, men vi vet at karosserilengden er på 808 cm. Blant de nordiske vognene finnes også store modeller. Faktisk finner vi de aller største blant disse. Svenske Kabe produserer modellen Hacienda som du får med en totallengde på over 11 meter.

Vi gjør oppmerksom på

De modellene og planløsningene vi presenterer i denne oversikten er kun eksempler på hva som finnes på det norske markedet. Det finnes mange flere planløsninger og valgmuligheterfor hver av modellene. Prisene som er oppgitt er stort sett veiledende pris for vogn lever på Østlandet. Vi oppfordrer deg til å ta en titt på hjemmesidene til hver enkelt leverandør, eller ta en tur innom din nærmeste forhandler for mer informasjon.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden