Test:: Bürstner Elegance I 660 (2005-modell) | Din Fritid
Test:

Bürstner Elegance I 660 (2005-modell)

Denne bobilen er testet på en 14 dagers lang tur til Polen, og det vil med andre ord si på ekstremt dårlige veier. Bilen er testet av seniorredaktørene Ole og Britta Koch, som hvert år tilbringer mange overnattinger og kilometer på de europeiske landeveiene i deres bobil.

Bobilen har fast dobbeltseng, toalett, kjøkken, sittegruppe, seng over sittegruppe og førerhus. Bürstner bobiler er produsert i Tyskland på Al-Ko chassis og med italienske Fiat i motorrommet. Italiensk temperament kombinert med tysk grundighet. Inngangen til bobilen gjøres på midten av bilen. Når man kommer inn, finner man til venstre det praktiske kjøkkenet med gode overskap, vask, 3 kokebluss, skap med uttrekksskuffer til gryter og panner samt bestikkskuff og et kjøleskap som inneholder fryseboks samt en spesiell finesse. Et praktisk skap til krydder og andre småting sitter utenpå kjøleskapsdøren.

Toalett og bad

Bakerst finnes et romslig toalett og bad med et stort Thetford toalett med elektronisk skylling og et praktisk innredet baderomsskap. Foldedøren avskjermer mot vann på toalettet, da dusjen er anbrakt i umiddelbar nærhet. Det er også håndvask, speil med hylle og underskap. Alt i alt en fornuftig innredning.

Stuen

Den såkalte oppholdsstuen finner man umiddelbart, når man kommer inn i vognen. Her er en benk, et bord med vendbar underplate, slik at bordet kan forlenges. Begge stolene i førerhuset kan snus, slik at det blir god plass til 4-5 personer ved bordet. Så selv om bobilen er ideell til to personer kan man alltids være fler ved bordet. Under benken er det god lagringsplass. I førerhusets tak finnes en dobbeltseng på 200 x 145 cm og i vognens bakende umiddelbart ved siden av toalettet nok en dobbeltseng, 200 x 135 cm. Begge med madrasser, som gir en god søvn.

Praktiske ting

Bobilen er utstyrt med isolerte fersk- og spillvannstanker plassert under gulvet i Al-Ko chassiset. Spillvannstanken tømmes med kran fra det ene oppbevaringsrommet. Imellom dobbeltgulvet med adgang utenfra finnes gjennomgående praktiske lagringsplasser for oppbevaring av campingmøbler og tilbehør m.m.

En praktisk utvendig uttrekks-skuff finnes i bilens venstre side. Bilen er utstyrt med et elektronisk panel, som forteller, hvordan bilen har det. Vognen er utstyrt med Alde /Truma varmesystem med elektrisk/gass gulvvarme. Denne har også en turbofunksjon. Denne helintegrerte modellen er lys og vennlig med pene innvendige trekk, store åpningsbare vinduer og takluke. I førerhuset kan man trekke for jalousigardiner om natten.

Ingen bil uten et minus eller to

Bordet i sittegruppen var vanskelig å passere, når stolene var snudd. Bordet burde kunne klappes mer sammen. Den utvendige elektriske trappen kjøres ikke automatisk opp eller er forbundet med en alarm, når bilen startes. De praktiske jalousigardinene er etter vår mening fremstilt i litt for tynt stoff, og er vanskelig å folde sammen.

Plusspunkter

- Fantastiske kjøreegenskaper, selv under ekstremt dårlige veiforhold, som vi opplevde i Polen. - Bobilen har en rimelig størrelse, som alle med middels kjøreerfaring kan håndtere. - En behagelig reisevogn med masser med motorkraft. - Godt kjøkken med mange skap. Spesielt uttrekkskuffene er geniale. - Praktiske toalettforhold og behagelige senger. - Førerhuset har godt utsyn. - Bobilen krever bare B-førerkort.

Et godt tip

Vær oppmerksom på, at bobilen er 660 cm lang og de siste 60 cm betyr, at det koster ekstra på ferger og broer, da takstene de fleste stedene endres ved 6 meter. Man kan ved automatiske betalingsanlegg også komme ut for, at bilen beregnes til en høyere pris enn man reellt skal betale. Bruk derfor alltid manuell betaling og ha vognkortet klart, så du får korrekt pris. Det kan være mange penger å spare.

Generelt

Denne Bürstner bobilen er luksus for to, men har samtidig plass til flere, slik at barnebarn kan bli med eller man kan få besøk. På turen til Polen satt vi til tider 5 voksne og to barn ved spisebordet. Det er masser med oppbevaringsplass, slik at man kan få med alle tingene sine uten å måtte gjøre noen kompromisser. Det er en vogn man føler seg vel tilpass i og har dermed følelsen av å være hjemme når man er borte. Både på kortere og lengere turer. Bobilen er ideell under alle forhold for 2 personer.

Fakta

Model: Bürstner Elegance I 660 (helintegrert) Motor: Fiat 2,8 liter JTD 127 hk. Chassis: Fiat/Al-Ko Vekt i kjøreklar stand: 3055 kg Totalvekt: 3500 kg Lasteevne: 445 kg Total lengde: 660 cm Total bredde: 228 cm Total høyde: 281 cm Innvendig Høyde: 192 cm Sengemål over fører:200 x145 cm Sengemål bakerst: 200x135 cm

Standardutstyr

Fiat/Al-Ko chassis Store sidespeil Aircondition i førerhus Servostyring ABS ASR 5 gear 3.bremselys Utvendig markise Lys ved inngang 230 volt, 12 volt kontakt, og antennekontakt El-vindu på førersiden Elektronisk kontrollpanel Strømforsyning 12v. og 230v. Ladeaggregat / omformer

Støtteben bak El trapp Kjøl/frys 12v/ 230v/ gass, 3 gassbluss og stålvask Thetford toalett med elektrisk skylling Ferskvannstank: 140 liter Spillvannstank: 100 liter Truma luftvarme og Alde vannbasert varme

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden