: Campingferie i campingvogn | Din Fritid

Campingferie i campingvogn

Campingvognen er for mange mennesker grunnbegrepet om camping, men campingvogner kan være et vidt begrep, for de fås i mange forskjellige varianter. Felles for alle campingvogner er, at de hektes på en bil og fungerer som et transportabelt minihjem.

Campingvogner fås i mange forskjellige varianter

I forhold til telt og teltvogn er campingvognen ideell, hvis man ikke gidder å slå opp telt hver gang man skal overnatte. Alt etter størrelse og planløsning inneholder campingvogner alle de rom, som man også har hjemme. Det vil si kjøkken, badeværelse, stue, soveværelse og barneværelse. Der er senger, toalett, komfyr, kjøleskap og rennende varmt og kaldt vann.

Campingvogner deles inn i forskjellige kategorier:
Egoistvogner er betegnelsen på campingvogner, som er beregnet for to voksne. De har ofte fast dobbeltseng eller enkeltsenger.
Køyevogner er for barnefamilier.
Reisevogner og vogner med hevetak er små lette campingvogner, som kan komme fram overalt. Helårsvogner er campingvogner, som er bygd for bruk hele året, selv i det barskeste vintervær, men de er til gjengjeld litt mer omstendelige å flytte rundt på.

Det kan ta tid å finne fram til den rette campingvognen, da det er så utrolig mange forskjellige typer, men øvelse gjør mester. Hvis man har mulighet for det, så prøv så mange som mulig før man selv kjøper, enten ved å leie eller låne. Man skal fram for alt ha klart for seg, om man primært vil reise mye rundt eller ligge fast på en campingplass. Jo mer man ønsker å kjøre fra sted til sted, jo mer skal man være oppmerksom på, hvor mye man vil dra rundt på. Store campingvogner, som står fast, kan man lettere innrede som små luksuriøse hytter – men med minimalt vedlikehold. Små campingvogner kan komme fram overalt, og med en slik vil man i høyere grad oppleve den optimale friheten. Campingvogner har – i motsetning til bobilen – også den fordelen, at de kan kobles fra, så man kan la vognen stå på campingplassen og dermed ha bilens fulle bevegelsesfrihet til å utforske nærområdet.

Les mer om campingferie med campingvogner her

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden