: Slik velger du teltvogn | Din Fritid

Slik velger du teltvogn

Hvis man drømmer om netter under teltduken, men samtidig gjerne vil ha litt mer komfort, enn det teltet kan tilby, så er teltvognen helt ideell.


Teltvognen påvirker ikke drivstofforbruket nevneverdig

Teltvogner er i prinsippet veldig enkle og konstruert ut fra samme prinsipp. Når teltvognen er lukket, ligner den en varetilhenger. Hele ”huset” ligger nede i tilhengeren, og det tar bare noen få minutter å sette opp. Når man kommer fram, åpnes traileren, og teltet foldes ut. Det tar ofte bare noen få minutter. Teltvognen har den store fordelen, at den kan trekkes av stort sett alle biler, så lenge det er påmontert krok. Man merker ikke, at man har noe bakpå, og utsynet er bevart. Tester har ved adskillige anledninger bevist, at teltvognen ikke påvirker drivstofforbruket nevneverdig.


Det finnes teltvogner med fast bunn, noe som er en fordel, når været er vått

Forskjell på merker

Forskjellen på de forskjellige merkene er primært valg av materialer og konstruksjon. Teltvognen er alt etter kvalitet bygget på et chassis, som kan være galvanisert, noe som forlenger levetiden. Karosseriet er bygget av glassfiber, mens telt og fortelt er et impregnert bomullstelt. Stengene er av galvanisert stål. Det finnes teltvogner med fast bunn, noe som er en fordel, når været er vått. Planløsningene er forskjellige. De finnes både med dobbeltseng eller to sovekabiner. Er man en større familie på tur, kan man velge å bygge et eller flere annekser på teltet. Det gir flere sovekabiner, eller hva man nå ønsker å bruke den ekstra plassen til.

Flytte rundt eller bo på samme sted?

Reiser man mye fra sted til sted i sommerhalvåret, kan en mindre teltvogn anbefales, da den er lett å slå opp og pakke sammen igjen. Foretrekker man derimot mer enn en til to ukers sommerferie et sted, kan man med fordel sette opp markise, solseil eller fortelt. Så har man riktig god plass, noe som er en fordel, ikke minst når det er dårlig vær. Skal man ha med mye utstyr og kjører med en mindre bil, kan det anbefales å velge en teltvogn med bagasjeboks. Den er ofte plassert forrest på teltvognen. Alt etter modell har teltvogner også et kjøkken med kjøleskap, komfyr og rennende kaldt vann, slik at man på den måten er enda mer uavhengig.


Reiser man mye fra sted til sted i sommerhalvåret, kan en mindre teltvogn anbefales

For nybegynnere

For nybegynnere finnes det mulighet for å leie enten en stasjonær teltvogn på en campingplass, eller en man hekter på bilen, slik at man selv kan kjøre rundt. Begge delene er god trening før et eventuelt kjøp. Kjører man med en liten bil, anbefales det alltid å kjøre med en teltvogn med påløpsbrems. Man kan også velge å kjøpe brukt.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden