Tyskland:: Camping i Brandenburg – suveren ferie ikke langt fra Skandinavia | Din Fritid
Tyskland:

Camping i Brandenburg – suveren ferie ikke langt fra Skandinavia

Med et område som Brandenburg i Tyskland, er det ingen grunn til å dra campingvognen flere 100 kilometer lengre sydover for å få en fin ferie. Og her kan ferien kombineres med Berlin, hvis man også gjerne vil oppleve hovedstaden. Brandenburg byr på storby, kultur, natur, spennende historie og veldig god mat.


Brandenburg er en storby med kultur, natur, spennende historie og veldig god mat

Potsdam – hovedstaden i Brandenburg

Hovedstaden i Brandenburg er Potsdam, som ligger sydvest for Berlin. Byen ble stort sett totalt ødelagt under 2. Verdenskrig. Den dag i dag er man fortsatt i gang med gjenoppbyggingen av den vakre og historiske byen, som under den kalde krigen var en del av DDR. Potsdam er spekket med historiske steder, men det er også imponerende mange grønne områder.


Broen Glienicke

Som skapt til sykkelferie/tur

Over alt henger det skilt, så man kan finne veien i det store nettet av sykkelstier og sykkelruter som Potsdam og omland består av. Man sykler gjennom grønne områder og flere historiske steder. Bl.a. går en av rutene over den historiske broen Glienicke, som går over elven Havel og som ble verdenskjent for å være broen, som ble brukt til å utveksle spioner mellom DDR og Vesten.


Det er fine sykkelruter i Brandenburg

Rutene går også forbi flere gamle historiske bygninger og flere steder, er det en selvfølge å gå av sykkelen og gå en tur i det grønne. Spesielt, hvis man trenger en liten pause fra sykkelsetet.


Sans Soussi slottet er utrolig vakkert - og ble oppført av Frederik den Store i 1745

Slottet Sans Soussi – bare et av mange

Slottet Sans Soussi er et stort rokokkoslott i utkanten av Potsdam og virkelig verdt et besøk. Frederik den Store oppførte slottet i 1745-1747 som sommerpalass. Slottet er tyskernes svar på Versailles og her er umåtelig vakkert. Spesielt hagene og omgivelsene med små templer, gamle møller og statuer gir det en blanding av hygge og storhet. Sans Soussi er fransk og betyder sorgløs. Frederik den Store brukte simpelthen stedet til å trekke seg tilbake fra det hektiske Berlin og de mange beslutninger han måtte ta, mens han satt ved makten. Sans Soussi og de store hagene kom på UNESCOs verdensarvliste i 1995.


Gasthof Zur Linden - et spisested som har fått mye anerkjennelse for sin gode mat

Gasthof Zur Linden – bare et av mange gode spisesteder

Gasthof Zur Linden i Wildenbruck ved Grosse Seddinger sjøen er bare et av mange mindre spisesteder, som har beholdt sin idylliske sjarm utvendig, mens alt innvendig er modernisert. Kjøkkenet har oppnådd flere utmerkelser, bl.a. en stjerne i den anerkjente Michelin Guiden. Vannet man drikker, er fra egen kilde og er det aspargessesong, får man noen av de beste aspargesene her. Dessertene er også virkelig gode. Har man fordommer om tysk mat, blir de avkreftet her.


Her ses en asparges som er klar til å bli høstet

En hel dag med asparges - Spargelshof Erlebnishof Klaistow

Når man kjører gjennom det vakre landskapet i Brandenburg kan man ikke unngå å legge merke til de mange jordene med høye bakker med jord. Hva er det? Det er faktisk asparges, som har de beste vekstbetingelser her i den sandete jorden. Man høster hver dag, det samme som med jordbær.


Slik ser en aspargesåker ut

Aspargesene vokser opp til fem cm hver dag alt etter hvor varmt det er. På Spargelshof Erlebnishof Klaistow kan man også besøke selve produksjonen og her får man et imponerende innblikk i hvor fingernemme personalet er f.eks. til å skrelle de lange hvite aspargesene. I butikken finner man asparges i all verdens variasjoner, alt fra bamser til snaps og likør. Man kan selvfølgelig også få asparges marmelade, pesto og pasta.


Gjester i restauranten som venter på å bli servert spennende retter med asparges

I restauranten med det åpne kjøkken og bakeri bakes det aspargesbrød i lange baner. Det er flere spisesteder alt etter om man foretrekker kafeteria eller a la carte. Felles for begge er at det er et populært besøksmål og at aspargesene er helt ferske.


Instruktøren Steven hjelper Anne-Vibeke igjennom de mange banene

Climb Up

Rett ved siden av Spargelshof Erlebnishof Klaistow ligger Climb Up, som har flere parcour baner gjennom tretoppene. Det er et fantastisk sted, hvis man liker å få et adrenalinkick. Man får alt utstyret på stedet og grundig instruksjon. Blir man sliten kan man fires ned fra dit man er kommet, så man kan føle seg helt sikker. Banene har forskjellige vanskelighetsgrader, så alle kan få en morsom dag her. Og tro meg det blir den.


Posten kommer også rundt med båt

Spreewald – det skjønneste naturområde

Spreewald dekker et område på 475 kvadratkilometer og består av over 300 større og mindre elver. En av de større byene er Lübbernau, der livet til de grader går sin stille gang. Flesteparten av turistene kommer hit for å seile en idyllisk tur på de mange vannveiene som området består av. Man skal beregne mellom to og seks timer til seilturen. Flere steder kan man gå i land og spise på hyggelige restauranter helt ned til vannet. Underveis skal man også en tur gjennom sluseanlegget. Det betjenes manuelt og det er helt opp til båtføreren sammen med passasjerene selv å komme igjennom. Det er en liten ekstra opplevelse på turen.


På friluftsmuseet kan man også høre mer om agurker, som er en viktig grønnsak i Spreewald

Kulturelt sett er Spreewald også en perle. Man kan få vite mye mer om området og det tyske anerkjente mindretall sorberne på det lokale friluftsmuseum Lehde.


Man kan både se at pingvinene blir foret og svømme med dem – riktig nok med glass imellom bassengene

Spreewelten Badeparadies Lübbenau

Brandenburg er også velegnet for barn og spesielt, hvis man besøker Spreewelten Badeparadies i Lübbenau. Det mest spesielle ved stedet er, at man kan svømme sammen med pingviner. De har sitt eget basseng, men det er glass imellom så man fornemmer at man svømmer sammen med dem. To ganger om dagen er det foring, som man kan overvære direkte fra vannet. Spreewelten Badeparadies er også et stort innendørs badeland med bølgebasseng og masser av lekemuligheter. I tillegg kommer det store wellnessenteret med sauna, spa, massasje og bade i all verdens utgaver. Det er virkelig litt å velge blant og standarden er veldig høy. Eneste lille “aber”, er at man ikke har tøy på. Alle går rundt helt nakne. Man er velkommen til å ta et håndkle rundt seg, men ikke bikini eller badedrakt. Ingen tvil om at man kan bruke en hel dag i badelandet uansett om man der for å leke, ta wellness eller møte Humbolt pingvinene.


F60 skulle egentlig rives ned, men endte med å bli stående. Nå er det en stor attraksjon for de besøkende i Brandenburg

F60 Lichterfeld – en besynderlig attraksjon

F 60 i Lichterfeld er en av de mest besynderlige attraksjonene man kan finne i Brandenburg. Det er et kjempemonstrum av en gravemaskin og et minetransportbånd - på over 500 meter. Det ligner nesten to Eifeltårn, som er lagt ned ved siden av hverandre. Det ble bygd i 1991, men bare vært i bruk et enkelt år. Man kan gå fra den ene enden og helt ut i motsatt ende på toppen ca. 75 moh. Det tar rundt 1½ time. Man får utlevert hjelm. Utsikten fra toppen er enestående. Hvilken arbeidsplass de har hatt.


Brandenburg er helt sikkert et sted, som er verdt flere besøk

Hell og lykke med sjokolade fra Felicitas

Noe som man kanskje ikke akkurat forventer å finne på disse kantene, er en stor butikk med sjokolade. Ikke desto mindre er det tilfellet. To herlige belgiere slo seg ned i området for snart 20 år siden og begynte med å produsere sjokolade. Altså belgisk sjokolade og har man smakt det en gang, så er man solgt. Det herlige ved stedet Felicitas, som betyr “hell og lykke”, er at man kan smake på varene og barna kan få lov til å dekorere sin egen sjokolade. Felicitas produserer sjokolade i alle avskygninger. Man kan kjøpe alt fra praliner til forskjellige figurer så som fotballspilleren Messi, Bamser og Brandenburger Tor. Nå er det jo asparges sesong, så selvfølgelig kan man også få sjokolade asparges, som er en blanding av hvit og melkesjokolade. Et perfekt sted å avslutte ferien. Brandenburg er helt sikkert et sted, som er verdt flere besøk. Så på gjensyn.


Det er masser av forskjellige campingplasser i Brandenburg

Campingplasser i Brandenburg

Det er masser av forskjellige campingplasser i Brandenburg. Du kan søke i vår store plassdatabase under Tyskland: http://www.campingdanmark.dk/campingpladser-i-Tyskland.html Spreewald Natur Camping er ideell for opplevelser i den sydlige delen av Brandenburg. Den ligger med elv på tre sider midt i det naturskjønne området og har utmerkede fasiliteter. www.spreewaldcamping.de Camping Sanssouci-Gaisberg også kalt Camping Potsdam er ideell for opplevelser i Brandenburgs hovedstad og det er gode forbindelser til Berlin med offentlige transportmidler (ta ikke med bilen til Berlin – dyr parkering og fordrer miljøbillett). www.camping-potsdam.de Besøker du F60 kan det anbefales å overnatte på en av disse to plassene: Grünewalder Lauch www.camping-lauchhammer.de Ferienpark Dresden www.ferienpark-dresden.de

Les mer her: www.spreewald.de, www.visitbrandenburg.dk, www.spreewelten-bad.de, www.climbup.de, www.confiserie-felicitas.de, www.f60.de, www.buschmann-winkelmann.de, www.potsdam-tourism.com.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden