Outwell 2011:: Telttest – Outwell Ontario L – perfekt for to voksne og to barn | Din Fritid
Outwell 2011:

Telttest – Outwell Ontario L – perfekt for to voksne og to barn

Dette teltet er testet under en to ukers reise til Bretagne av to voksne og to barn. Omtrent annenhver dag har vi flyttet teltleiren til en ny destinasjon, i tillegg til at det er pakket opp og ned flere ganger på ut- og hjemreisen.


Outwell Ontario L – perfekt for to voksne og to barn

Innredning

Outwell Ontario L er innredet med to separate sovekabiner og en stor kabin, der man kan spise. Man kan dra ned glidelåsen mellom de to kabinene, hvis man ønsker et stort rom i stedet for to.


Det er god plass i hele teltet

Rimelig stor stue

Oppholdsrommet eller stuen er forholdsvis stor. Fronten og sidene skråner litt, noe som tar litt av ståhøyden helt ute i sidene. Midt i teltet er det god plass i alle retninger. Man tilpasser seg raskt til plassen og man kan med fordel pakke sammen et par stoler, hvis man gjerne vil ha mer gulvplass.


Gode sovekabiner – også her er det plass nok til familien på fire personer

To sovekabiner

De to sovekabinene er romslige og det er rikelig med plass til to voksne og to barn. Man kan til og med velge å ha et par vesker med tøy stående, hvis man vil ha mer ledig plass i oppholdsrommet. Det er høyt under taket og det gir en masse luft over hodene og et behagelig klima å sove i.


Når teltet er satt opp skal alt utstyret bæres inn

Utrolig lett oppsetting

Det kan være farlig å si, at et telt er lett å sette opp, da det er avhengig av den erfaring man har og teltets størrelse. Outwell Ontario L ER lett å sette opp. Når stengene er satt i løpegangene med fargekoder, så skal det bare reises og plugges. Det som i virkeligheten tar mest tid er å flytte alt teltutstyret inn i teltet.


Selvlysende plugger - så snubler man ikke i bardunene når mørket faller på og man ferdes utenfor teltet

Alt i farger

Det er gjort mye ut av enkle fargekoder, som hjelper til med å finne ut av oppsetting, finne tingene sine og se bardunene, når det hele er satt opp. Det er prisverdig at det tenkes og produseres i noe så enkelt som farger, og som kan utgjøre en stor forskjell, hvis man f.eks. kommer hjem om kvelden og ikke har planer om å snuble i bardunene. De er i likhet med pluggene selvlysende gule og kan ses hele døgnet.


Det finnes masser av ekstra utstyr til teltferien - mye er praktisk og tar nesten ingen plass

Ekstra utstyr

Et telt er dessverre ikke nok til å gjennomføre en telttur. Man trenger også liggeunderlag/luftmadrass, soveposer, kjøkkenutstyr og campingmøbler som et minimum. Et gulvteppe kan anbefales å ta med, fordi det er utrolig mykt å gå på og virker lunt, selv om det kan være litt kjølig om kvelden. En grill er nesten også uunnværlig, og de finnes i alle slags størrelser.


Pakk bilen praktisk - så skal det nok bli plass til alt

Plass til alt

Alt sammen tar plass i bilen, så man må prøve seg fram og finne ut av, hvor mye det er plass til. Det er nettopp fordelen ved dette teltet. Det er mindre og gir dermed mer plass til annet utstyr i bilen. Når bilen pakkes etter alle kunstens regler, så kan man få plass til alle de viktige tingene, selv om man er to voksne og to barn.

Konklusjon

Outwell Ontario L er et praktisk telt til to voksne og to barn, som forflytter seg ofte eller som gjerne vil ha plass til annet i bilen enn et kjempetelt. Det er lett å sette opp. Ståhøyden er perfekt og den faste bunnen gjør teltet tett og komfortabelt. Det er gode utluftingsmuligheter, noe som gir et godt inneklima. Perfekt telt for familien på farten.


Outwell Ontario teltet her - ble testet på en to ukers reise til Bretagne av to voksne og to barn

Fakta

Vannsøyletrykk: 5000 mm Overseil: Outtex® 5000 (75D 100% polyester) med tapede sømmer Innertelt: Pustende 100 % polyester Bunn: Sealed Ground System Rom: 2 sovekabiner, 1 oppholdsrom Stenger: Stålstenger 19/22 mm, alu-stang 9,5 mm, 2 opprettstående stålstenger Materiale på bunn: 100% polyethylen, dobbelt coated 10.000 mm vannsøyletrykk Størrelse, telt: 77 x 36 x 38 cm Vekt, telt kg: 18,3 Vekt, stenger kg: 13,4.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden