Weinsberg 2013:: Velplanert barneromsvogn | Din Fritid
Weinsberg 2013:

Velplanert barneromsvogn

CampingNorge har tittet nærmere på en av disse innstegsvognene fra Weinsberg, som for noen år siden erstattet lavprismerket Eifelland innenfor Knaus-gruppen. Versjonen 550 QDK ble lansert i fjor og det som blant annet er nytt på 2013 årgangen er vinduet i fronten, den nye lysere baklysrampen og en i vår smak mer moderne og smakfull dekor.

 


550 QDK betegnes som en barneromsvogn med langsgående køyesenger bak, omgjørbar sittegruppe i midten og en tverrplassert dobbeltseng i fronten.

Planløsningen er smart

550 QDK betegnes som en barneromsvogn med langsgående køyesenger bak, omgjørbar sittegruppe i midten og en tverrplassert dobbeltseng i fronten. Med så mange sengeplasser blir det selvsagt noen kompromisser hva angår den innvendige plassen, men etter en stund oppdager vi at planløsningen er smart. Spesielt siden køyesengene har plass til fullvoksne tenåringer og dobbeltsengen foran har vel tiltatte mål, ikke minst for lange personer. Dessuten er baderommet relativt stort og har to avdelinger – en med håndvask og en med toalettstol og dusj.

Seks sengeplasser

Hva er det da som er kompromisset bort? Til å begynne med går man i praksis rett inn i den fremre soveavdelingen. Noen plass for sko og ytterklær finns ikke der. Ytterplaggene havner på dobbeltsengen, mens skoene blir stående i veien innenfor døren. Gulvflaten i kjøkkenavdelingen er smal, snaue 50 cm og med omgjort sittegruppe bare 25,5 cm. Uten et skikkelig fortelt blir det derfor trangt uansett om det er en stor eller en liten barnefamilie som skal dele på plassen. Seks mulige sengeplasser og en sittegruppe med plass til fire personer er naturligvis også et kompromiss. Å bygge en stor vogn med vintercampingegenskaper i dette prissegmentet er nesten heller ikke mulig. Til tross for Truma 3002-pannen med elpatron og gulvvarme egner Weinsberg 550 QDK seg bare til bruk i tre av våre fire årstider. Isoleringen holder ikke vinterstandard og avløpstanken er løs og skal plasseres utendørs.


I det hele tatt føles det som om nyere løsninger og teknikk er kombinert med litt gamle varianter i denne vognen.

Høy kjøkkenbenk

Men la oss nå fortsette forbi dobbeltsengen foran. Til venstre finnes kjøkkenet med en kombinert tre bluss komfyr og oppvaskkum fra Dometic. Arbeidshøyden er hele 94 cm, noe som gjør det litt vanskelig for kortvokste å jobbe i oppvaskkummen, som er plassert drøye 20 cm inn fra kanten. Avlastningsplassen er ok, i likhet med plassen i skapene ovenfor benken. I underkant finns romslige oppbevaringskap, med plass til det nødvendige og litt til. Bare en skuff for bestikk er litt dårlig, spesielt siden det finns plass for en til som skulle kunne ha plass til øvrig kjøkkenredskap. Nærheten til det store kjøleskapet er et pluss, og ovenfor det finns plass til en liten mikrobølgeovn om man vil. Kjøkkenvifte mangler, men det finns et vindu for utlufting av stekeos. Strømuttaket er plassert ovenfor oppvaskkummen, noe som ikke er så smart. I andre enden av kjøkkenbenken finns nemlig en bra plass for kaffetrakteren. På nye, dyrere, campingvogner har vi også blitt bortskjemte med de store oppbevaringsboksene, som er lette å håndtere og oversiktlige. Her er det tradisjonelle luker og hyller som gjelder, noe som gjør at man må krype ned på gulvet for å komme til lengst inn. I det hele tatt føles det som om nyere løsninger og teknikk kombineres med litt gamle varianter i denne vognen. Her finns for eksempel halogenlamper i taket, til erstatning for den forrige årsmodellens plafond, kombinert med flere LED-lamper med smart touchkontroll.

Faste puter

Dinetten midt i mot kjøkkenavdelingen har som sagt plass til fire personer. Sittekomforten er noenlunde med faste sitteputer, men ryggputene savner korsryggstøtte. Generelt er alle puter og madrasser ganske harde. Bra for undertegnede med dårlig rygg og dobbeltsengen kan selvsagt kompletteres med en litt mykere overmadrass, som også skulle forenkle oppredningen. Det er ingen problem for en fullvoksen, og ikke alt for lang person, å få plass i køyesengene bak sittegruppen. Det føles mer koselig enn trangt i disse, men vi hadde ønsket at leselampene og vinduene hadde vært plassert i samme ende av sengene. Den er mulig å slå opp den nedre sengen og under denne er det et stort lasterom. Imidlertid finnes det ingen utvendig lasteluke som det gjør under dobbeltsengen. Det er lett å slå opp begge disse sengene, men de står ikke i oppslått stilling. Inntil køyesengene finns baderomsdøren som er smal, men vel inne på toalettet er det bra med albuerom. Thetfords vridbare toalettstol er plassert slik at man i prinsippet må vri den ut for å få plass. Da havner imidlertid føttene ovenfor det dypere dusjkaret, noe som gjør at jeg ikke når ned med helene.


Til venstre finnes kjøkkenet med en kombinert komfyr med tre bluss og oppvaskkum fra Dometic.

Velg rett lastevekt

Mellom kjøkken og baderom finns en 140 cm høy garderobe med Trumas varmepanne under. Ettersom den har et innebygget element kan garderoben fungere litt som et tørkeskap. Hva gjelder de øvrige oppbevaringsrommene finns tre vegghengte skap i fronten og tre ovenfor sittegruppen. Hvorfor bare det midterste av disse inneholder en ekstrahylle er vanskelig å forstå selv om hvert eneste gram regnes inn i vekten. Vekten lander jo, som påpekt, på bare 1 200 kilo. Hvilken tjenestevekt som vognen skal innregistreres med kan man velge – 1 250, 1 350 eller 1 500 kg. Jo høyere tjenestevekt desto høyere lasteevne. 50 kg last er veldig lite, spesielt for en større barnefamilie, men et alternativ for de som har en mindre trekkbil.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden