Østerrike:: Skiferie med familien i Hochkönig | Din Fritid
Østerrike:

Skiferie med familien i Hochkönig

Hochkönig er en del av Ski Amadé og består av førsteklasses skisportssteder som Maria Alm, Dienten og Mühlbach. Det er skiaktiviteter for en hver smak, men det er også mye annet.


Storslått utsikt fra alle pistene i Hochkönig

Hvilken utsikt

Så snart man kommer opp med den første heisen, uansett hvor man tar den fra, vil man bli imponert over den utsikten man får. Den er ganske enkelt uovertruffen. Selvfølgelig krever det klart vær, men såkalte dager med ”Kaiserwetter” eller kongevær, som vi vil si på norsk, kan de østerrikske alpene heldigvis skryte av. Skigåingen foregår i opp til 2,000 moh. Hele Ski Amadé har 860 kilometer pister og 270 lifter.


Hele Hochkönig dalen oser av alpehygge

Hyggelig dal

Hele dalen er en opplevelse. De små hyggelige alpebyene ligger som perler på en snor og de oser alle sammen av alpestemning. Man kan gjennom flere reisebyråer eller på egen hånd via internett bestille flere forskjellige overnattingsformer. Har man barn med på turen kan leilighetskonsepter anbefales, selv om østerrikske hoteller er veldig barnevennlige – og her slipper man unna å lage mat.


Hochkönigs hyggelige maskot

Alt for barna i Hochkönig

Det skal mer enn en stor barnevennlig maskot til for å gjøre et område bra for barna. Pinnsvinet er selvfølgelig med på å gjøre det hele litt morsommere, men det er fasilitetene i løypene og servicenivået, som er helt avgjørende. Her ble vi imponert. Skiltingen er på topp. Det er fasiliteter for helt ferske skiløpere. Skiskolen er alders- og nivåinndelt, så man kan komme på akkurat det laget man skal, for å få mest mulig ut av ferien.


Barna koser seg

Vinterlekeplass midt i området

Flere steder finnes det utrolig fine vinteranlegg, der barna kan leke skiferdighetene inn i kroppen. Det er ingen teori – bare lek. Som foreldre kan man saktens bli å titte på eller kjøre et par turer. Pistene slutter uansett samme sted som barneskiskolen ligger.


Masser av skjønne barn på skiskole

Glade barn

Barna elsker som regel skiferie, fordi de er ute på den gode måten, og det er masser av snø. Og så er de for øvrig deilig trøtte om kvelden. (Det er man som foreldre for øvrig også). Til helt små barn har Hochkönig også en barnepassordning, som minner mye om en lekestue eller barnehave. Det er skandinavisk personale begge steder.


Det er viktig for den gode skiopplevelsen, at barna har på ordentlig tøy

Kle på barna ordentlig

Barn kan alltids stå på ski i de parkdressene, som de bruker i barnehavene hjemme. Er været bra kan man imidlertid med fordel kle på dem etter lag på lag prinsippet på samme måte, som man anbefaler til voksne. Spesielt når det er varmt er det en fordel at de kan ta av et lag og på den måten opprettholde perfekt kroppstemperatur. Skidresser til barn fås i de fleste sportsbutikker. Husk også solbriller, solkrem, fylte mager og rikelig med væske.


Burgl Alm serverer bare hjemmelaget mat

Legg veien om Burgl Alm

Oppe i terrenget finner man overalt hyggelige fjellrestauranter, der man kan stoppe for en forfriskning eller et helt måltid. Ikke gå glipp av å prøve det berømte spisestedet: Burgl Alm. Stedet er familiedrevet og maten er helt på topp. Alt er hjemmelaget og det kan man virkelig smake.

Østerrikske spesialiteter for store og små

Hvis man går sulten i seng i Østerrike har man seg selv å takke. Maten smaker fremragende og er kraftig. Prøv gode spesialiteter som Jauserbret, Gernknödel og Kaisersman – bare for å nevne et par gode, sikre valg.


Mathias avslutter dagen eller ferien med en omgang Kaiserman

Ingen tvil om hvilken dessert

Mathias er ikke i tvil om, hvilken dessert, som er hans favoritt. Kaisersman kan både brukes som snack, dessert og mellommåltid. Det er alltid en god grunn til å stoppe for en porsjon. Vi andre i familien er også lette å lokke… Så bra skiaktivitet kombinert med god mat, masser av snø, vennlige østerrikere og kjempeflott natur. Trenger man mer?

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden