: Kabe 2013: Mange nyheter | Din Fritid

Kabe 2013: Mange nyheter

Svenske Kabe har tatt et skikkelig grep og gjort mange forandringer og forbedringer på hele sitt modellutvalg til modellåret 2013. Så vel inn- som utvendig kan man snakke om en ny Kabeprofil. Dessuten ruller nå alle Kabevogner opp til modellen Hacienda på Alko-chassis med det antislengsystemet som ble lansert forrige sesong.

Les siste nytt om campingvogner her

Høyglans laminat med glassfølelse og hvite kjøkkenluker, som i denne Royal 610, har gjort Kabevognene lysere innvendig

Lysere innvendig

– Det er vanskelig å vite hvor jeg skal begynne, sier Johan Skogeryd, salgssjef på Kabe, når han skal fortelle om årets Kabevogner. Men han begynner med detaljene, de som likevel til sammen skaper helhetsfølelsen.

– Vi har jobbet veldig mye med belysningen i år. Vi har lagt til mange lyskilder og skapt mer indirekte belysning. For eksempel løper en hvit dimbar lampelist med LED-belysning over skapene.

I det hele tatt har vognene blitt lysere innvendig også på dagtid. Benkeplaten i kjøkkenet i likhet med bordplaten og alle hylleplater er utstyrt med et tynt høyglans laminat med glassfølelse.

– Nå henger overflatene bedre sammen og blir til lyspunkter ettersom de reflekterer lyset som faller inn på dem, påpeker Johan Skogeryd. Størst forandring innvendig har imidlertid baderommet gjennomgått. Innredningen er nydesignet med et litt striktere formspråk som gir en mer moderne touch. Badeværelsene har også blitt litt rommeligere enn tidligere. For øvrig legger man merke til en ny type overskap som er rommeligere takket være at taket er hevet i vognens fremre del. En ekstra hylle forbedrer også oppbevaringsmulighetene. Eksteriørmessig er hele bakpartiet forandret med dobbelbøyde overflater og egendesignede lampepartier som bindes sammen av et rødt felt tvers over endeveggen.

– Tøffe, farlige og stolte er noen av karakteristikkene vi har fått angående de nye baklysene. Men utviklingsarbeidet har handlet vel så mye om teknikk der vi har tatt vare på alle fordelene med LED-teknikken. Apropos teknikk så har man en ny type av styring av varmesystemet som gjennom tidsstyrte intervaller gjør det mer besparende og smartere.

- Hvis man fricamper og kjører varmen på batteriet merker man definitivt forskjellen.

Litt tøffere, litt stoltere. Slik presenteres den nye utvendige designen på Kabes campingvogner

Ny profil

Sist men ikke minst har Kabe fått en ny profil, både billedlig og bokstavelig talt. Det nye forlengede rette taket kombinert med et nytt sideskjørt, plater i annerledes design og nye dekaler skiller årsmodellen markant ut fra tidligere årganger.

– Ja, det finns mange nyheter for sjelen og ikke minst for øyet og ordenssansen, konstaterer Johan Skogeryd avslutningsvis.

Tillegges bør imidlertid at alle nyhetene ikke gjennomføres på hele Kabes modellutvalg, selv om de fleste av dem også finns i de nye Classicvognene.

Les siste nytt om campingvogner her

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden