: Norge: Allemannsretten – fri ferdsel i naturen | Din Fritid

Norge: Allemannsretten – fri ferdsel i naturen

Slå opp teltet i fjellheimen i Nord-Norge, eller parker bobilen ved stranden et sted på Sørlandet - langt vekk fra bråk og larm. Allemannsretten sørger for at du kan campe nesten overalt i Norges utmark.

Les mer om camping i Norge her

Les mer om camping i Norge her

Det finnes mange muligheter, takket være mangfoldet av campingplasser og allemannsretten som gir rett til fri ferdsel i naturen

Du kan også leie hytte nærmere sivilisasjonen, for eksempel rett utenfor Oslo. Det finnes mange muligheter, takket være mangfoldet av campingplasser og allemannsretten som gir rett til fri ferdsel i naturen. Hvis du ønsker å telte, har du lov til det i all utmark (skog- og fjellområder utenom dyrket mark) i inntil to døgn (på høyfjellet og langt fra bosatte områder kan du telte i mer enn to døgn), så lenge teltet settes opp minimum 150 meter fra nærmeste hus. Det er ikke lov å parkere campingvogn eller campingbil for overnatting nærmere enn 150 meter fra hus/hytte.

Husk også at det er forbudt å gjøre opp ild i skog og mark mellom 15. april og 15. september.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden