: Design- og komfortløft fra Solifer - Zenit 630 PH (2013-modell) | Din Fritid

Design- og komfortløft fra Solifer - Zenit 630 PH (2013-modell)

Den nye Solifer-vogna, Zenit 630 PH er en boggivogn som kanskje passer best til to voksne med høye krav til komfort.

“Vår nye stjerne på campingvognen”, skriver finsksvenske Solifer om sin nye Zenit-vogn. Mens brosjyren fra den finsk-svenske fabrikken beskriver opptil fem sengeplasser, så mener Bobil & Caravan at den nok passer best for to voksne. For skal en familie på mer enn to personer ut på tur, må man re opp i den romslige rundsittegruppen.

God plass

Soverom

Vogna er innredet med en god dobbeltseng, og de som havner her har en eller flere komfortable overnattinger foran seg. Det er romslige køyeskap over dobbeltsenga og på motsatt side er det stor kommode og to store høyskap. På kanten har man fiffig opphengsmulighet til å montere en flat-TV, om man vil. Man kan skjerme seg fra den fremre delen med en praktisk foldedør.

Bad og vask

Bakerst i vognen ligger Zenits store pluss. Et bad med vask og dusjkabinett hvor man får følelsen av å ha god plass. Plassen for toalettbesøkende vil nemlig føles romslig. Og baderomsløsningene med mørke fargevalg virker solide og gjennomtenkte.

Åpne løsninger sørger for en luftig følelse når man er inne i vogna

Kjøkken

Kjøkkenet har hvite skapdører og plater, og gir en bekvem kontrast til de svarte flisene på kjøkkenveggen. Her har man innredet med fire kokeplatene og en stekeovn med grillmuligheter. Under kjøkkenbenken er det uttrekkbare skuffer og i overbenken er det bra med skapplass. Her vil amatør- og hobbykokker med over gjennomsnittlig interesse for matlaging ha rikelig plass til kjøkkenutstyr.

Sittegruppe

Sittegruppen er romslig, med rikelig av belysning, et stort bord og godt med sitteplass. Omgivelsene føles oppdaterte til 2013-standard. Overskap rundt hele overdelen. DVD-spiller, musikkanlegg og høyttalere er felt inn i toppinnredningen; Dermed blir den tekniske løsningene diskré i vogna.

Godt om plass innvendig vil gjøre Zenit-vogna attraktiv på salgsmesser

Interiør og eksteriør

Med et helt nytt elektrisk system, kalt CAN Bus, så skal man kunne styre alt av strøm fra et display og brukeren skal kunne programmere ulike lysscenarioer, alternativt skru av alt belysning raskt. Det skal ifølge Solifer gi et ryddigere og penere miljø inne i vogna. Solifer har valgt mørke og varme tresorter, helt i tiden med interiørtrender fra boligmarkedet. Det gir vogna en veldig tidsriktig stil for 2013. Vogna har for øvrig et boareal på 14.78 kvadratmeter, som gjør at vogna totalt sett oppleves som stor, god og komfortabel.

Utvendig har man gått for ny design – på plater og i valg av farger. Den hvite, matte finishen gir et mer eksklusivt preg på vogna.

Kjørekomfort

Solifer har lagt vekt på kjørekomforten med den nye vogna. Den har to hjul på hver side, som skal gi en svært stødig følelse på veien og som skal gjøre at vogna oppleves som svært lett og behagelig å kjøre med, selv om Bobil&Caravan i denne omgang ikke hadde anledning til å kjøre med vogna.

Solifer Zenit 630 PH (2013-modell

Fakta

Total lengde (inklusive koffert
og baklyslampe): 883 cm
Utvendig lengde: 807 cm
Innvendig lengde: 628 cm
Utvendig bredde: 252 cm
Total høyde: 265 cm
A-mål: 1050
Egenvekt: 1.598 kg
Totalvekt: 2.000 kg
Nyttelast: 402 kg
Varme: Alde
Sittegruppe: 178/134/225
Dobbeltseng: 198/135/110
Køyesenger: Nei
Sengeplasser: 2–4

Les mer om campingvogner her på CampingNorge.no

Les mer om campingvogner her på CampingNorge.no

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden