: Frankrike: Alle etapper av årets Tour de France er gjennomført | Din Fritid

Frankrike: Alle etapper av årets Tour de France er gjennomført

Tour de France nr. 100 begynner lørdag d. 29.6. 2013 men er allerede gjennomført med bil og campingvogn av hele Danmarks campingjournalist Anne-Vibeke Isaksen.

 


Tour de France 2013 er gjennomført av Anne-Vibeke Isaksen.

21 etapper

Hvor skal man stå? Hva skal man ha med ut på ruten? Hvordan planlegger man reisen? Hvilke fjelletapper er mest dramatiske? Hvor er det sikkert å kjøre? Med alle disse spørsmålene i bagasjen har Anne-Vibeke gjennomført alle de 21 etappene for, at andre dansker nå kan få gode råd til sin tour. - Det er gått over all forventning og spesielt vil jeg huske Korsika, turens høyeste punkt Col De Pailhéres i Pyreneene og så det at jeg fikk hele vogntoget opp på Mont Ventoux. Jeg syklet også opp på Alpe d´Huez og det var i seg selv sinnssykt. Sist men ikke minst var det stort å stå på Champs Elysées og kjøre rundt Triumfbuen, der jeg i farten tok et par ekstra runder, forteller en glad Anne-Vibeke Isaksen, som har campet i over 80 land.


Hele vogntoget på Champs Elysées som er endestasjon for Tour de France

Masser av utfordringer

Det er MANGE steder man ikke skal kjøre med campingvogn og det er enda flere steder spesielt i fjellene, hvor det krever god planlegging, tid og mot til å plassere seg et fint sted på fjellet og vente på rytterne. Man skal virkelig tenke seg godt om og undersøke den etappen man gjerne vil oppleve, før man kjører ut til den. - Det har selvfølgelig vært en veldig lang tur, men også en utrolig spennende tur med masser av utfordringer. Med en nesten to tonns campingvogn på kroken kan man ikke ”bare” kjøre hvor som helst, så det er blitt til over 10.000 km kjøring hele veien rundt i Frankrike for å gjennomføre turen, sier Anne-Vibeke Isaksen, som også kjørte alle etappene tilbake i 2003 med bil og campingvogn. Det året feiret Tour de France 100 års jubileum.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden