: Hobby caravans 2014: Omgjorte klassikere og lette innstegsmodeller | Din Fritid

Hobby caravans 2014: Omgjorte klassikere og lette innstegsmodeller

Med mer enn 60 modeller burde det finnes en Hobby-vogn for enhver smak – og lommebok. Til modellåret 2014 har dessuten klassikerne De Luxe, Excellent og Prestige fått ny design.

De Luxe easy – ny serie innstegsmodeller fra Hobby

De Luxe Easy

Men la oss begynne med den nye modellserien – De Luxe easy – der man gjenfinner Hobbys innstegsmodeller.

Denne nye modellserie, som totalt omfatter 16 ulike modeller, har veldig lave vekter – blant annet takket være nytt chassis og en totalbredde på 2,2 m – noe som gjør at mange av modellene kan dras av biler i Golf-klassen.

To for Hobby helt nye planløsninger, 540 LE og 560 FFE, finns i denne serien der begge har soverommet (i 540 LE med 2 enkeltsenger, i 560 FFE med frittstående dobbeltseng) lengst bak og sittegruppen med vinkelsofa lengst fram.

Begge disse modellene har dessuten en hygieneavdeling med toalett/vaskeservant og dusjkabinett adskilt fra hverandre.

Nya fronter

Modellseriene De Luxe, Excellent og Prestige er gjort om på en rekke punkter, og den største utvendige forskjellen er den helt nye fronten som, akkurat som hekken, er gjort av slagfast ABS-plast. Under denne finner man en stamme av polyuretanskum som – tross lav vekt – ikke bare gir støtte til fronten men også har utmerkede isoleringsegenskaper.

De Luxe easy – ny serie innstegsmodeller fra Hobby

Mange planløsninger

De Luxe-serien omfatter 9 modeller der de fleste, akkurat som De Luxe easy, henvender seg til barnefamilien.
I Excellent-serien, som fremst henvender seg til det litt eldre paret, finns 12 ulike modeller – blant annet 560 FFE-planløsning som i De Luxe easy.

11 planløsninger – blant annet nye 540 LE – finner man i Prestige-serien, som jo i lang tid har hatt sin målgruppe.

Den flere ganger prisbelønte Premium-serien går inn i sitt tredje modellår med 12 ulike modeller, der 660 WFU med stor hygieneavdeling over hele endeveggen, utgjør et velkomment nytilskudd.

Den særegne Landhaus har fått helt nytt interiør, og tilbys med 2 planløsninger.

Ny front, og mange andre nyheter, finner man på De Luxe, Excellent og Prestige

Moderne teknikk

Interessant teknisk nyhet er et LCD-styringspanel (standard i Premium, tilvalg i de øvrige) som via en modul (også denne er tilvalg) kan kobles til et trådløst nettverk. Dette gjør at belysning og alle andre funksjoner som styres via BUS-systemet – også varmepanne og luftkondisjonering – kan styres fra for eksempel en smarttelefon eller nettbrett.

Som luftkondisjonering tilbyr Hobby nye Freshjet fra Dometic. Freshjet 1700 benyttes i vogner opp til 540, mens Freshjet 2200 benyttes fra 545 og oppover.

Også i det øvrige anvender Hobby den mest moderne teknikken for å gjøre campinglivet så bekvemt og avkoplende som mulig.

Ler mer om campingvogner her på CampingNorge.no

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden