: Boblevann og slottscamping i Tours ved Loireelven | Din Fritid

Boblevann og slottscamping i Tours ved Loireelven

Campingferie langs Loireelven er mange forskjellige ting for den 1.012 km lange elven går gjennom adskillige franske regioner, som alle har sitt å by på. Denne artikkelen handler om Tours vest for Paris.


Servicen er helt på topp på Camping Les Granges

Camping Les Granges ved Tours

Umiddelbart virker Camping Les Granges utenfor Tours som en ganske alminnelig campingplass og det er den også på mange måter, men jeg kan ikke la være med å legge merke den ekstra gode servicen, som ytes. Det burde være en selvfølge, men det er det bare ikke alle steder. Her er den på topp. Fasilitetene er som på de fleste franske standardplasser – utmerket uten å være noe spesielt. Man kan gå på toalettet, i dusjen og det er det.


Sykkeltur langs Loireelven

Sykkel langs Loireelven

Man kan sykle hele veien til Tours langs Loireelven. Det er godt skiltet, men det kan likevel anbefales å ta med et sykkelkart over området i lommen. Det viser også de avstikkerne du kan ta, hvis du f.eks. gjerne vil besøke noen av de slottene, som er åpen for publikum.


Rådhusplassen ligger midt i byen

Hyggelige Tours

Tours er den største byen i området med over 125.000 innbyggere, men den gamle bydelen virker ikke stor og er veldig hyggelig. Midt i byen ligger den vakre plassen Place Jean Jaurés med Rådhuset, som strekker seg mot himlen. Tours er fram for alt en grønn by og blir derfor også kalt for ”Frankrikes hage”. De mange parkene rundt omkring i byen er som skapt for avslapping – spesielt om sommeren, da du kan slenge deg i gresset og slappe av.


Vinkjeller i en gammel grotte, hvorfra steinene er brukt til å bygge slott med

Boblende dråper

Det er adskillige vinhus i området, men hvis du gjerne vil oppleve hvordan de gamle grotter, der man har hentet steinene til slottene også er blitt brukt som vinkjellere, så er Blanc Foussy - Grand Caves Saint Roch et bra valg. Det ligger rett ved Loireelvens bredde i de store kalksteinsgrottene, som følger veien. Denne delen av dalen ble oppført på UNESCOS verdensarvliste i år 2000.


Vogntoget ute foran campingplassen før turen går videre

Tre kilometer grotter

Grottene er opprinnelig steinbrudd, der kalksteinene ble utvunnet for å bygge slott i området. De tre kilometer lange gangene ble gravd mellom det 12. og 19. århundre og med en årlig gjennomsnittstemperatur er de blitt brukt som både vinkjeller, avl av silkeormer og dyrking av sjampinjonger.


Vin fra Blanc Foussy - Grand Caves Saint Roch

Omvisning Blanc Foussy for få Euro

For noen ganske få Euro er det omvisning i grottene på ca. en times tid. Husk gode sko og en genser og deretter kan man smake på de forskjellige vinene, som huset produserer. Jeg kjøper både et par flasker til kveldskosen i campingvognen, men også en flaske musserende vin, som jeg skal åpne, når jeg om to uker stanser på Champs Elysées i Paris og har gjennomført alle etappene av årets Tour de France nr. 100. Etappe nr. 13 her i Tours er i boks. Nå kan nesen vendes mot Saint Amand Montrond.

 


Anne-Vibeke kjører alle etappene av årets Tour de France

Anne-Vibekes Tour de France

Denne artikkelen er en av mange i en serie, der du kan følge Anne-Vibeke kjøre hele Frankrike rundt. Reisens hovedpunkter er Korsika, Middelhavet, Pyreneene, Loiredalen, Bretagne, Massif Central, Alpene, Annecy og Paris.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden