: Frankrike: Campingferie ved Honfleur i Normandie | Din Fritid

Frankrike: Campingferie ved Honfleur i Normandie

Man kan ikke betvile de gamle vikingene, når de påsto, at de var kommet til noe, som lignet hjemlige trakter. De ble kalt for menn fra Norden, og den dag i dag kalles området rundt Seinens munning for Normandie. Det var også denne elven, som tiltrakk våre forfedre, da de var på utkikk etter frodig land, rikdommer og skjønne jomfruer.

Normandies bratte kyst

Normandies sentrum

De var jo heller ikke redde for å spytte i nevene for å ro mot strømmen. Fra Seinens munning nådde de enkelte ganger helt opp til Paris. Men for det meste stoppet de opp i Rouen, som de gjorde til hovedstad i Normandie.

Riktignok kunne det indre av Normandie ligne på noen av Skandinavias fagre jorder, men den store elven tiltrakk seg vikingene, den gjorde området fruktbart og landet ble beskyttet mot havet av den bratte kysten.

Fiskerikdommen i tidevannshavet utenfor kysten av Normandie fikk imidlertid også en annen by til å blomstre - Honfleur.

Byen hadde gått til grunne, hvis vikingene hadde forlatt landet, men mange ble fastboende. Området er stadig befolket av mange blåøyde mennesker med lyst hår.

Langs kysten er Seinens munning sentrum for den normanniske kysten og grensen mellom Haut-Normandie og Bas-Normandie går midt under den store broen over Seinen.

Havnen fra 1700-tallet i Honfleur

Honfleur

Byen består egentlig av to deler - Harfleur (og Le Havre) nord for munningen og Honfleur syd for munningen.

Industrien hører hjemme i Harfleur, men det er Honfleur, som er blitt berømt. Det gjorde den fordi kunstmalerne i løpet av spesielt det 19. århundre oppdaget byen som en klar mulighet til å dyrke en romantisk, kulørt motivverden.

Malerne ble etterfulgt av millioner av turister, som søker de samme motivene.

Stranden i Etretat

Havnen i Honfleur - med alt det gode fra havet

Havnen har fått konkurranse av en kjempestor bobilplass i nærheten. Det bringer en ny slags turister til byen, der havnefasadene nå er en ubrutt linje av restauranter, som forsyner alle med alt godt fra havet.

Imidlertid kan man stadig nyte den indre havnens fargerike fasader, det gamle kruttårnet ved slusen, borgermesterens Hotel de Ville, som er strategisk plassert ved innløpet, så han kunne/kan holde øye med aktivitetene på kaia.

Fra havnen går den store hovedgaten ut til omegnen og den store campingplassen i Equemauville, men følger man havnegaten mot munningen, kommer man til den mindre campingplassen i Honfleur.

Etretats mest fotograferte parti

Etretat - med imonerende klipper

Det er en av de helt store trekkplastre for naturens skuespill, som finner sted her i den lille kystbyen Etretat.

Kritt- og sandstensklippene hever seg bratt opp fra havet, som delvis har brutt dem ned. De harde partiene står igjen som festningsmurer og et enkelt sted står det en port ut mot havet. Det er en av de mest fotograferte stedene i Normandie, ja i hele Frankrike.

Man må parkere i byens utkant, for det er ganske enkelt ikke plass nok til alle bilene, som gjerne vil se den spektakulære utsikten. Derfra er det ca. 1000 m å gå til stranden og klippene.

Det er en lang og flott promenade, som følger hele bukten, men man kan på den sydlige delen av bukten bestige klippene med den gjennombrutte porten.

Nord for bukten går en bratt sti opp over jordene ved de bratte klippene, hvorfra man også har en flott utsikt.

Stien er oppmerket, men ikke spesielt jevn. Helt oppe på det høyeste punktet ligger en liten kirke Chapelle Notre-Dame-de-la-Garde, nærmest et lite valfartssted. Det er parkeringsplass bak kirken.

Man kommer tett innpå fuglene

Campingmuligheter i og ved Honfleur

Rett ved sentrum ligger Camping du Phare, en liten plass med beskjedne forhold og stort sett uten skygge. Seinens fine badestrand ligger til gjengjeld veldig nær plassen.

Camping La Briquerie, 3 km syd for Honfleur, er en veldig velutstyrt plass. Bl.a med vannland og sauna. Bommen hadde et spesielt nummergjenkjenningssystem, så den lukket bare opp for biler, som var registrert i resepsjonen. Smart! Plassen gir ACSI rabatt.

I Etretat ligger plassen L´Aiguille Creuse, som er en mindre plass med godt utstyr bl.a. svømmebasseng og WiFi. Den ligger i landlige omgivelser i landsbyen Les Loges og her gis rabatt med Camping Cheques.

Les mer om campingferie i Normandie på CampingNorge.no

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden