: Velg riktig grill | Din Fritid

Velg riktig grill

Du trenger ingen avansert grill for å grille pølser, biff eller koteletter. Men mulighetene øker selvfølgelig jo bedre grill du har.

Kulegrillen

Denne ble tidligere regnet som grillenes Rolls Royce. Den er praktisk, har stor grillflate og den har både lokk og hjul. Fordelen med en grill med lokk er at du kan grille store stykker i den. Med lokket på oppnår du tilnærmet stekeovnseffekt. Det er også mulig å regulere høyden på risten i forhold til glørne, noe som gjør det enklere å kontrollere stekingen/grillingen.

Gassgrill

Gassgrillen blir stadig mer populær, og den har klart mange fordeler. Man slipper tennvæske, grillkull som oser, og det er enkelt å regulere steketemperaturen. Gassgrill egner seg godt til alle typer grilling, også store stykker som lammestek, helstekt filet o.l. Normalt har grillene lokk som gir stekeovnseffekt. Dessuten kan man regulere varmen. Grillen har gjerne en ekstra hylle hvor man kan legge kjøtt til «hviling» eller ettersteking på svak varme. Dette gir et godt og saftig resultat.

Støpejernsgrill

Dekorativ grill som passer like godt på terrassen som i hagen. Grillristen er laget av støpejern, noe som gir den høyere varme enn rister av stål. Grei å bruke til grilling av biff, pølser, hamburgere og andre stykker som ikke er for store. Liten, men effektiv.

Mursteinsgrill

Du kan enkelt lage grillen selv. I stedet for murstein, kan du godt bruke noen steiner e.l. På en slik grill kan du grille det meste av små og mellomstore stykker. Alt du trenger å ta med på tur er en grillrist, kull og tennvæske.

Elektrisk grill

Foretrekkes av stadig flere. Man slipper osen av tennvæske og den er renslig i bruk. Det er lurt å tenke gjennom konsekensene av at man er avhengig av strøm uansett hvor man skal grille. Denne typen har støpejernsrist og holder på varmen. Her kan du grille det meste. Praktisk med en ekstra hylle, slik at grillet kjøtt kan ligge og ettersteke på svakere varme.

Engangsgrill

Enkel og grei grill til å ha med på tur. Engangsgrillen blir fort varm, men risten ligger nær kullene og det er ingen mulighet for å regulere avstanden. Denne grillen egner seg derfor best til mat som trenger kort steketid, slik som tynne grillskiver, pølser og hamburgere. NB! Ikke kast engangsgriller i naturen. Kilde: Matprat.no

Rengjøring av grill

Ofte er det nok å bruke vanlig kjøkkenspray. Har du ekstra tøffe flekker kan du ty til ovnsrens. Spray godt over grillen, la såpen få virke noen minutter før du bruker en svamp eller klut med vann for å få av flekkene. Skyll godt av med lunkent vann og tørk over med en klut eller med papir. For å få ristene rene lønner det seg å investere i en skikkelig grillkost. Det finnes mange typer på markedet, alt etter hvor stor grill du har, størrelse på grillrillene og så videre. Man kan også bruke en vanlig kjøkkenskrubb om man ønsker det. Børst godt over. Løft av ristene og vask også godt nedi grillen. Bruk gjerne hageslangen for å spyle vekk alle såperester og smuss. Svi alltid av grillen før bruk. Bilpolish er faktisk veldig bra til å gi grillen en blank og fin overflate som er lett å holde ren. På grillben, etc. som er krommet så bruk en kromrens som for eksempel Duraglitt (bilpleieprodukt), bruk eventuelt stålull for å fjerne rust ogskitt og få den blanke overflaten tilbake.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden