VM i Falun: Nordmenn er drømme­gjester | Din Fritid
Lars Mellstrand og Roel Slenders (t.h.) jobber hardt for å få plass til flest mulig med bobil og campingvogn under VM i Falun.
VM i Falun

Nordmenn er drømme­gjester

Det kommer mange, veldig mange nordmenn til Sverige under ski-VM. For hele VM-perioden er det reservert 100 000 gjestedøgn i og rundt Falun.

– Rundt 70 prosent av gjestene våre er norske, forteller Lars Mellstrand på Lugnets Camping. Plassen er nærmeste nabo til VM- arenaen. Ski-VM i nordiske grener arrangeres for fjerde gang i Falun, fra 18. februar til 1. mars 2015. Falun har tidligere arrangert ski VM i 1954 (første mesterskapet med kvinnelige deltakere), deretter i 1974 og 1993. Under siste mesterskap var det 140 000 tilskuere som overvar konkurransene. Til VM nå i 2015 ventes 200 000 besøkende, 700 aktive fra 55 nasjoner og 500 millioner TV-seere. – 30 prosent av de bestilte billettene er fra nordmenn. De er drømmen for enhver arrangør, nordmenn er alltid glade og setter preg på arrangementet, sier kommunikasjonsdirektør i Falun 2015, Katarina Medveczky fornøyd.

Camping og bobiler

– De aller fleste av gjestene våre er norske, forteller Mellstrand når han skal vise Bobil & Caravans medarbeider rundt på campingen. Vi går sammen med Mellstrands kollega Roel Slenders, som er leder for Mellsta Camping i Borlänge. – Vi har normalt fullt på vinteren, men har fått utvidet under VM og tilrettelegger 90 ekstra plasser for bobiler og campingvogner på en idrettsbane på Lugnet. Der vil det bli tilgang til strøm, dusj og toalett i garderobeanlegget, forteller de.

Blir gøy

– Det finnes alle varianter av bomuligheter i og rundt Falun. Fra flere av stedene rundt Falun settes det opp shuttlebusser, og på noen av plassene rigger de opp storskjermer og inviterer til VM-fest, forteller Cecilia Linnteg, som arbeider med destinasjonsutvikling i Visit Södra Dalarna. Hun tar oss med rundt i Falun, ned på torget i sentrum hvor medaljeseremoniene skal være. – Fra skistadion på Lugnet er det 15-20 minutters gange hit til torget i sentrum, så alt er sentralt her. Gjestene er her for å hygge seg og forventer å få det moro. Nordmenn var tidlig ute med forespørsler om billetter og husvære, mens svenskene er trege, de regner med at det ordner seg, sier Linnteg. Det er fremdeles mulighet for å få plasser til overnatting. Har du bobil eller campingvogn er det muligheter flere steder i området i alle prisklasser, avslutter Linnteg.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden