2015-nyheter: Concorde: Jubileumsmodell | Din Fritid
2015-nyheter: Concorde

Jubileumsmodell

Importøren Arve Opsahl AS har importert Concorde til Norge i hele 30 år. For å markere anledningen presenteres det nå en 30-års jubileumsmodell av Concorde Credo.

Det er generelt lite endringer for 2015-sesongen på Concorde. Det er ingen nye planløsninger, og kun mindre endringer på farger i interiøret - bortsett fra på inngangsmodellen Credo, som kommer i en ny versjon med nydesignet front. Denne er enda mer tydelig ”smilende”. Modellen som kom i 2008 har også blitt produsert på Fiat, men leveres nå kun på Iveco-chassis.

Jubilumsmodell

Det er Credo 840 L som er den utvalgte jubileumsmodellen. Bobilen er som sagt bygget på Iveco-chassis med en firesylindret 3 liters motor på 170 HK og 400 Nm dreiemoment. Maks tillatt totalvekt er 5,6 tonn. Modellen er spekket med utstyr hvor prisen er redusert, ifølge importøren.

Dette er høydepunktene:

Differensialsperre på bakaksling, AC i førerhus, luftfjæring på bakaksel, seks-trinns automatkasse med bakkestartassistanse, markise (seks meter), elektrisk solblending, senkeseng, takventilator på kjøkkenet, to gelbatterier, sinusinverter fra 12 V til 230 V, navigasjonssystem, DAB-radio, DVB-T antenne, SOG toalettventilasjon på taket og motorvarmeveksler for å utnytte motorvarmen til bodelen.

God plassutnyttelse

Innvendig er det to romslige separate senger, hver på 200 x 84,5 cm. 840L er den største modellen i Credo og det er spesielt baderomsløsningen som importøren vil fremheve. Badet er todelt, med vask på den ene siden og dusj og toalett på den andre siden. To dører gjør det mulig å få et romslig bad, som kan sammenlignes med det man får på den større modellen, Charisma. Importøren Arve Opsahl AS har bestilt 15 slike jubilemusmodeller til Norge, og vurderer 15 til.

Rekordbiler

Concorde har bra med vind i seilene for tiden, de solgte en rekordbil under Caravanmessen på Lillestrøm, og har nå også solgt enda en bobil til over fem millioner kroner. Når vi snakker om en årsproduksjon på Liner Centurion, som modellen heter, på rundt ti enheter i året, til hele det europeiske markedet - så er det ganske så imponerende at to biler skal leveres til Norge.

Tekniske data

Credo 840 L Maks antall sitteplasser: 4 Totallengde: 849 cm Bredde: 233 cm Utvendig høyde: 321 cm Akselavstand: 450 cm Pris: 1 500 000 kr Dette er Concordes modeller: Credo, Carver, Charisma, Cruiser, Liner Plus, Liner Centurion, Centurion

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden