: Challenger 2015: Fransk storselger | Din Fritid

Challenger 2015: Fransk storselger

Etter at Jean-Paul Fassinotti startet Challenger og Chausson i 1985, har den franske produsenten definitivt satt seg i førersetet når det gjelder å selge rimelige bobiler.

Hjemmebane

De bestemte seg raskt for at det er i lavprofil- segmentet de ville bli størst på hjemmebane. Nå er de to merkene henholdsvis nummer en og to på salgsstatistikken i Frankrike. – Salget er også bra i Tyskland og England, men det er mot Skandinavia vi nå har rettet våre øyne, kan Fassinotti fortelle Bobil & Caravan. – Både Sverige og Norge er meget interessante markeder for oss, og vi forsøker hele tiden å tilpasse våre modeller til norsk klima og norske behov. Det er ikke uten grunn at vår Sirius modell, med blant annet dobbelt gulv og Alde-varme, slår godt fra seg på det skandinaviske markedet, forteller han. – Vårt snart 20 år lange samarbeid med Arve Opsahl AS, som norsk importør av Challenger, er vi særdeles godt fornøyde med. Deres forhandlernett gjør en solid innsats. Det er takket være denne innsatsen, og gode produkter, at Challenger ligger så høyt oppe på salgsstatistikken i Norge. Vi kommer ikke til å gi oss før vi er helt på toppen også i Norge, avslutter grunnlegger Jean-Paul Fassinotti.

Valgfri basisbil

En interessant nyhet i år fra Challenger, er at du kan velge mellom Fiat og Ford som basisbil på alle Genesis- og Mageo-modellene. Modellene er helt like inni, med unntak av at velger du Ford, får du en 3 cm lenger bobil. Det er også viktig å merke seg at de aller fleste modellene kan fås med to ulike utstyrsnivå, under navnene Genesis og Mageo. Sistnevnte er den mest påkostede, og inneholder mye utstyr som standard.

Modell 297

For de som ønsker en mer kompakt bobil, kan 297, som måler under 6,7 m, være et godt valg. Modellen har to enkeltsenger bak på hhv. 1,86 m og 1,90 m, som kan gjøres om til stor dobbeltseng (finnes også med høy seng for større garasje 297GA), og i fotenden to halvhøye skap. Disse er kanskje noe i veien når du sover, men det er god plass til å snu seg. Sittegruppen har grei plass til fem personer, og virker lys og romslig med stort panoramavindu i taket. Kjøkkenbenken er lys, med tre bluss, vask, to underskap og en skuff. Stort Thetford kjøleskap på 175 liter.

Modell 388

En annen spennende modell fra Challenger, er 388EB på under 7,5 meter. Her er det spesielt baderommet som utmerker seg, med sitt yacht-preg, rund vask og mye LED lys, noe som gir en hyggelig atmosfære. Dusj og toalett på hver sin side. Soverommet har midtstilt dobbeltseng, og hele interiøret gir god stemning. Sengen kan heves for å få mer plass i garasjen. Ved å vippe opp sengen, kan man også få direkte tilgang til garasjen. Den elektriske senkesengen er lett å operere, men sperrer litt for utgangsdøra når den er senket. Den kan også være til litt sjenanse når den er oppe, dersom du er over 1,9m, og står på kjøkkenet og jobber. Kjøkkenet og salongen har mange fine lysdetaljer.

Sirius 3197/3198

Av nye modeller for det skandinaviske markedet, er det spesielt den helintegrerte Sirius 3197/3198, den franske produsenten har stor tro på. Disse modellene har henholdsvis to enkle senger, eller dobbeltseng. Med Alde-varme, dobbelt gulv og oppvarmet gråvannstank, er den ideell for vårt tøffe klima. At den dessuten er lekker innvendig, og prisgunstig, gjør Sirius til en interessant utfordrer i dette segmentet.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden