2015-nyheter: Hobby: Ny bobil-serie fra vognspesialisten | Din Fritid
2015-nyheter: Hobby

Ny bobil-serie fra vognspesialisten

Hobby er mest kjent for sine campingvogner, hvor de er markedsledende. Men Hobby har også lang erfaring med bobiler, i 2015 er det 30 år siden Hobby lanserte sin første bobil, en Hobby 600.

Hobby er et meget sterkt merkenavn innen caravan, og produsenten har 268 forhandlere over hele Europa. Men Hobby trenger et mer solid bobil-hjul å støtte seg til i et marked som preges av kraftig vridning fra vogn til bobil. Hobby satser og slipper en splitter ny Optima-serie og markerer jubileet med spesialversjoner av Premium.

Den nord-tyske bedriften er godt organisert og her er det orden og lite tilfeldigheter som råder, likevel er stemningen på fabrikken og presse-konferansen avslappet og uformell. Markedssituasjonen i Europa på bobiler er veldig jevnt fordelt på mange merker. Størst er Bürstner, Hymer, Knaus, Adria, Dethleffs og Capron som grovt regnet ligger på rundt fem prosent markedsandel hver i Europa, mens Hobby ligger på rundt halvparten av dette.

Ny Optima

Nye Optima har et ytre hvor det er brukt mørkegrå fargede felt rundt og mellom vinduene, et design vi kjenner igjen fra deres suksess-vogner Premium. Hobby Optima vil finne sin plass mellom Premium, som er produsentens topp-modeller, og Siesta-serien som er innstegsmodeller. På Optima får du hele ni ulike interiørløsninger basert på de vanligste sengeløsningene: Kun senkeseng, fransk seng, enkeltsenger og frittstående dobbeltseng.  Optima er utstyrt med ekstra bred inngangsdør på 65 cm, slik som Dethleffs og Hymer har på sine 2015-modeller. 

Taket er haglbeskyttet med et glassfiberforsterket plastikklag (GRP) og det er også GRP i gulvet hvor også det frostsikrede vannsystemet er lagt. Garasjen er senket, isolert og oppvarmet og dørene er gassdempet.

Et tilvalg mange vil sette pris på er skuffen til gassflaskene. Med denne går det som en lek å skifte fra en tom flaske til en ny, i stedet for å fikle med koblinger i et trangt skap.

Seriens minste modell Optima T60H er en kompakt bil med kun senkeseng for å frigjøre gulvplassen til opphold, bad og kjøkken. Mens modellen T70Q med frittstående dobbeltseng nok vil regnes som seriens toppmodell og som også leveres med senkeseng (T70HQ). Alle modellene leveres med Dometic 140 liters Slim Tower kjøleskap. Det er separat dusj på alle Optima-modellene. Også Optima benytter Hobbys nyutviklede BUS-system for å styre elektriske komponenter (se under).

Jubileumsmodell

30 år med Hobby-bobiler skal markeres skikkelig, forteller divisjonssjef Manfred Taedcke. Han kan fortelle at de har utviklet en eksklusiv jubileumsversjon av V65 GE Premium Van basert på Renault-chassis. Denne jubileumsmodellen vil også selges i Norge og vil skille seg ut visuelt både utvendig og innvendig. Utstyrslisten er lang: Aluminumsfelger, navigasjonssystem, eksklusive setetrekk, utbyggingssett for å lage dobbeltseng av enkeltsengene, ESP og cruise control med mer.

Hobby Siesta

Siesta har etablert seg som Hobbys innstegsmodeller for førstegangskjøperne og serien ble redesignet til 2014-sesongen. Derfor er det ikke store endringer på kommende sesongs modeller. Siesta finnes som T-modeller med 234 cm bredde, Siesta Van-modeller på 218 cm bredde og tre Siesta alkovemodeller. Også Premium-serien leveres i to bredder på 234 cm bredde (Premium Drive) og som 214 cm (Premium Van).

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden