2015-nyheter: Morelo: Rendyrker luksusfølelsen | Din Fritid
Morelo Palace kan fås med en flott integrert slide-out i karbon.
2015-nyheter: Morelo

Rendyrker luksusfølelsen

Morelo er en ung bedrift som ble etablert i 2010 i Schlüsselfeld i Tyskland. Deres minste modell, Home, er en bobil på 5,5 tonn, mens deres fleste modeller er i klassen 7,5 til 15 tonn.

Schlüsselfeld ligger noen mil øst for Wurzburg i Tyskland og er et lite sted som du normalt passerer før du har oppdaget at du var her. På toppen av en høyde ligger det et stort, hvitt fabrikklokale hvor Morelo har etablert seg med ambisjoner om å bli størst på luksus-linere. I ryggen har de finansielt sterke Knaus-Tabbert-gruppen. Bedriftens historie startet med at tre av toppsjefene i Concorde fikk sparken. De tre var Johcen Reimann, Reinhard Löhner og Andreas Wolfer-Heimann, som nærmest umiddelbart startet et konkurrerende selskap noen få kilometre lenger bort i veien! De tre tok med seg mye kompetanse fra sitt tidligere arbeidssted og etablerte firmaet Morelo, som har sitt navn fra MO (mobilhome), RE (Reimann) og LO (Löhner).

Det bør nevnes at i nabolandsbyen Aschbach holder også produsenten Phoenix til. Visstnok også denne fabrikken ble startet av folk som ble sagt opp hos Concorde.

Inngangsbilletten

– Morelo viste frem sin Home-modell på Caravanmessen i fjor, og de første solgte eksemplarene av Morelos rimeligste modell ble levert i år. Prislappen er fra halvannen million og oppover for Home som er bygget på et Fiat Al-Ko chassis og har tillatt totalvekt på 5,5 tonn. Home leveres i fire utgaver: 74HX (dobbelakslet), 79 LX (to- eller treakslet), 83 LBX og 83 MX (begge treakslet).

– Selv om dette er en stor bobil er dette den rimeligste og minste bobilen vi kommer til å lage. De neste årene fremover kommer vi til å bruke på å utvikle de store linerne våre, kunne salgssjef Andreas Wolfer-Heimann fortelle Bobil & Caravan på messen.

– Du vil aldri se en Morelo i 3.5 tonnsklassen, vi ønsker å tilby våre kunder en romfølelse og en kvalitet som gjør at vi aldri vil satse på dette segmentet, forteller han videre.

Palace med slide-out

På årets messer kunne Morelo vise frem en fungerende slide-out på modellen Palace. Vi snakker om en 50 cm skyvevegg ved salongen og kjøkkenet, og en totalvekt som fremdeles er under 7,5 tonn. Bilen er bygget på et Iveco-Eurocargo chassis. Rent teknisk er det mye fiffig håndverk ved Morelos løsning. De har egne børster som fjerne løv og bøss fra taket når skyveveggen kjøres inn. Når den er vel på plass startes en kompressor som fyller luft i en tynn slange som ligger rundt kanten av veggen. Dette gjør at det blir helt tett mellom karosseriet og skyvedelen. Sideveggene er laget i karbon for å holde vekten nede.

Men best av alt er hvordan Morelo har klart å integrere og utnytte den ekstra halvmeters plassen innvendig: Når du kommer inn i bilen ser du kun at sittegruppen og kjøkkenet er spesielt romslig og bredt. Utbygget er så elegant integrert i interiøret at de fleste ikke vil registrere hvor slide-outen faktisk er, og det er et kunststykke i seg selv.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden