Webasto varme: Hybridvarme fra Webasto | Din Fritid
Webasto varme

Hybridvarme fra Webasto

Vinterstid går hele 88 prosent av gassforbruket til oppvarming. Hva er enklest når du går tom? spør Webasto. Å bytte gassflasker eller å fylle opp drivstofftanken på din bobil?

Webasto er en produsent som har et godt merkenavn i Norge. Enkelte bobilkunder kjenner til deres løsninger på bobilmarkedet også, men det selges svært få bobiler med dieselvarmer i Norge - det ønsker Webasto å gjøre noe med.

Gass og diesel

Hele ideen bak Webastos produkt er at en diesel luftvarmer og en gass vannvarmer er en bedre løsning enn Trumas kombivarmer. Derfor tilbyr nå tyske Webasto i samarbeid med engelske Whale en komplett hybrid varmeløsning for bobiler, med det enkle navnet: Hybrid Solution, andre generasjon. Løsningen består av Webasto Air Top Evo 40/55, som er en diesel til luft-varmer og en gassdrevet åtte liters varmtvannsbereder fra Whale. Begge enhetene har elektriske muligheter, noe man normalt ønsker i Norge. Ved kun bruk av strøm har du varmtvann på 12 minutter, hevder produsenten. Selve enheten som står for oppvarmingen er plasser i vannet for å bli mest mulig effektiv. Det er mulig å tømme enheten for vann med pumpen.


Webastos klima-kammer ligger i Stockdorf utenfor München. Foto: Tore Afdal

Fordelene

Hybridløsningen gir fordeler som bedre økonomi i form av at i Norge gir diesel mer energi per krone enn gass. I dag kan Webastos varmer plasseres under bilen, det frigjør plass innvendig i bodelen og gir mer fleksible innredningsmuligheter. Det blir også en vektreduksjon i form av lettere varmer, og at man har muligheten til å gå fra to stykk 11 kg gassflasker til for eksempel 2x5kg. I så fall snakker vi vektbesparelse på 21 kilo. En annen fordel er når du reiser på tur i ulike europeiske land hvor det er mange ulike gass-systemer og løsninger. Har du to store flasker vil du sannsynligvis slippe å fylle på turen, siden oppvarmingsenergien hentes fra diesel. Men hvorfor ikke også varme opp vannet med diesel lurer du kanskje? Men her er ikke diesel egnet, det tar for lang tid og blir for dyrt, forteller Webasto. Det er derfor de tok kontakt med britiske Whale som er store på vannpumper, filter og lensepumper. I deres sortiment finnes det også gassvarmere og varmtvannsberedere.


Rimor Katamarano har et teknisk dobbeltgulv for å gi varmeslangene kortest mulig vei til ønsket plass i bilen.

Strømforbruk

En dieselvarmer har rykte på seg for å bruke mer strøm enn en gassvarmer. De to nye Webasto varmerne Air Top Evo 40 og 55 har et betydelig lavere strømforbruk enn sine forgjengere. Det er jobbet mye med viften og styringen av dens turtall, for å minske strømforbruket. Webasto hevder at forskningen på kun denne viften har gitt en gevinst på nærmere 30% mindre forbruk sammenlignet med forrige generasjon. Drivstoffpumpen bruker svært lite strøm, kan Webastos teknikker Alessandro Fiumidinsi fortelle. – En tommelfingerregel er at det kreves 2500 watt for å holde innetemperaturen i en bobil stabil på 20 varmegrader når det er -15 grader ute, forteller han. Varmeren forbruker da 2-2,5Ah strøm og 3-3,5 dl diesel per time. I kuldekammertesten vi presenterer senere lå forbruket under stabiliseringsperioden på 1,8Ah. Dieselforbruket på Air Top 40 er mellom 1,8 til 4,9 desiliter pr time. Den kraftigere Air Top Evo 55 vil ha fra 1,8 til 6,7 dl per time. Normalt lager man systemet så enkelt som at røret som suger diesel monteres litt over bunnen på tanken. På den måten unngår man at varmeren bruker opp alt drivstoffet.

Utvikles videre

Om temperaturen faller under 5 grader vil gassbrenneren automatisk starte og varme opp vannet. Til våren kommer ennå en hybridløsning, hvor også varmtvannsberederen kan plasseres under bilen. Det sparer naturlig nok enda mer plass, og på spørsmål til Webasto hvordan en slik utvendig enhet takler snø, slaps og saltede veier, får vi til svar at enheten blir isolert og er konstruert til også å takle nordisk klima. Du kan styre Webasto varmeren med en av tre ulike styringsenheter: Standard, avansert eller digital. Men den kan også fjernstyres via app eller radiostyrt fjernkontroll.

Nytt på Air Top Evo 44/55

  • Tidligere var glødepluggen alene ansvarlig for å gi systemet beskjed om den har flamme. Det gjorde systemet unødvendig ustabilt. Nå er det endret, og en flammeoppdager er montert i eksosutslippet, denne måler temperaturen og det gir sikrere flammedeteksjon.
  • Skal man lage en varmeenhet for bobiler må den være stillegående. Tidligere har det vært en svak klikkelyd fra de små pumpene. Denne støyen har Webasto jobbet for å fjerne, og i 2012 utviklet de en pumpe som i stedet for kun å være av eller på, fikk en langt mer avansert styring. Nå er det i praksis ikke lenger mulig å høre pumpen.
  • Den jobben som er gjort med viften for å få den mer strømgjerrig har også ført til at den støyer mindre.
  • Om batteriet har en spenning under 9,5V i mer enn seks sekunder, så stoppes varmeren. Så vil normalt batteriet få tilbake normal spenning, og da vil varmeren starte igjen.
  • Tidligere var boost-funksjonen på varmeren manuell, nå er den automatisk. Air Top Evo bruker alltid boost ved oppstart, maks grensen for boost er 6 timer på 40-modellen, mens på 55 modellen er grensen 30 minutter, ellers vil den smelte.
  • Høydekompensasjon: I en dieselvarmer justeres mengden forbrenningsluft avhengig av høyden over havet. Jo tynnere luften er, jo mer må viften arbeide. Tidligere ble drivstoffblandingen justert automatisk fra 0-2200 meter over havet. Det er nå endret til 600-2200 moh. Resultatet er rundt 17 prosent lavere strømforbruk.
  • Bedre kontroll på luftflyten: Turtallet på viften tilpasses nå det undertrykket som oppstår i innsugsslangen. Det gir to fordeler: Mindre støy og 11-22 prosent lavere strømforbruk.
  • Webasto har testet varmeenheten i praksis i tynn luft på 2200 meter over havet. Da pakket teknikerne rett og slett en bil med installert varmer og dro på campingtur. Utstyret ble målt under praktisk bruk og fungerte som forventet.

Dette er hybridløsningen

Dieselvarmermeren Webasto Air Top Evo 40/55 har kapasitet på 4 eller 5,5kW. Whale varmtvannsbereder på 1,25kW. Denne siste kan kompletteres med en eller to elpatroner på 750W. Systemer blir meget effektivt, ikke minst på varmtvann. Berederen varmer opp åtte liter vann til 68 grader på 26 minutter med kun gass og 12 minutter med både gass og strøm (1,5kW).

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden