Rørosmartnan: En opplevelse med tradisjoner | Din Fritid
Rørosmartnan

En opplevelse med tradisjoner

En kongelig resolusjon fra 1853 ga beskjed om at det skal avholdes et marked på Røros i slutten av februar. Og Rørosmartnan er mer aktuell og levende enn noen gang.


Den gamle Bergstaden har like mye å by på vinterstid, som om sommeren. Rørospolsen har en sentral rolle under hele martnans-perioden, den er også en del av åpningsseremonien.

Bergstaden

Bergstaden er så absolutt verdt et besøk, også på vinteren. Det kan bli hustrig kaldt der, men med det utstyret vi har i dag blir ikke det et problem. Det er alltid noe som foregår i den gamle gruvebyen, men toppen er vel Rørosmartnan som er i februar. Dette er et arrangement alle burde få med seg. Martnan markedsføres som «handel, kultur og folkefest». Og at det er en sammenhengende folkefest fra start til mål kan alle som har vært på Røros under martnan gå god for. I sær har dansen, og særlig rørospolsen en sentral rolle under festen.

Arrangøren lover rundt 250 utstillere og et martnan som bugner over av kulturelle innslag hele uka og hele døgnet - med konserter, dans, spontane innslag i gata, revy, god mat og drikke, høy stemning på serveringsstedene, liv i bakgårdene, historieformidling, tivoli og kjøring med hest og slede.

Ta med huset

Nå er også saken den at Rørosmartnan har fått en slik posisjon både lokalt og nasjonalt, at det byr på problemer å få overnatting under arrangementet, hvis du ikke har vært framsynt nok til å være ekstra tidlig ute med bestilling av rom. Og der kommer vi bobileiere og campingvogneiere til en av våre fordeler, med at vi har huset med oss. Det er ikke noen overflod av steder hvor vi kan slå oss til som fricampere, men steder finnes. Likeså er det kun en campingplass som har vinteråpent, og det er Håneset camping, noen kilometer før Røros, hvis du kommer sørfra om Os. Hvis vi først skal snakke om stemning i forhold til sommercamping, må vi få tenke oss om litt. Det er svært koselig inne i en varm bil, også når det er vinter!


Det er tilrettelagt en midlertidig plass for bobilparkering under Rørosmartnan.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Finnes i utgave: 

På forsiden