: Bynær overnatting i Risør | Din Fritid

Bynær overnatting i Risør

I vår serie om bynær overnatting er turen kommet til Risør. Hele saken kan leses i papirutgaven av Din Fritid. Her kommer et utdrag:


Nærheten til havet er viktig i Risør, og havna er et naturlig samlingspunkt! Foto: Dag W. Grunseth

Den hvte by ved Skagerak

Risør har en av Nordens best bevarte trehusbebyggelser. Byen markedsfører seg som Den hvite by ved Skagerrak fordi trehusene i Risør sentrum er like gjennomført hvite som de er av treverk. Risør Turistkontor tar imot mange besøkende, og de fleste vil vite mest mulig om den hvite byen med sine rundt 7000 innbyggere. Et antall som øker enormt om sommeren. Mange er hytteboere og besøkende fra inn- og utland. Risør kommune ønsker også bobilturister velkommen til byen og har tilrettelagt parkeringen ved Tjenna for bobiler. – Skal du rundt i byen er sentrum så liten at det beste er å bruke bena, sier Signe Ravnås ved turistkontoret i byen.


Det er tilrettelagt bobilparkering i Risør. Se kart og mer info i papirutgaven Din Fritid 6-17. Foto: Dag W. Grundseth

Et godt råd

Ravnås råd til bobilturistene er ikke å forsøke å navigere seg inne i sentrum med GPS som guide og en stor bobil. Det er mange smale gater, som når du først har kommet inn i dem, så er det vanskelig å komme ut igjen. Det var spesielt problemer ved Risørflekken, utsiktspunktet over byen. Der kom bobilene fint opp, men når de skulle ned igjen fortsatte de videre, rett frem og ned nærmeste bakke. Der satte bobilene seg fast mellom husene og måtte ha hjelp til å rygge tilbake. I noen tilfeller måtte bobilene ha drahjelp for å komme opp igjen. Nå er det satt opp skilting slik at det bare er for beboere og små biler. Tipset fra turistkontoret er å snu ved utsiktspunktet og kjøre samme vei som en kom opp, men anbefalingen er å gå fra bysenteret. Det er ikke langt. Les resten av denne artikkelen og få nyttige tips i september-utgaven av Din Fritid. I løssalg nå.

 

Se video fra bobilparkeringa i Risør klikk her.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden