Fricamping i Norge: Perler langs Namdalskysten | Din Fritid
Fricamping i Norge

Perler langs Namdalskysten

Kysten av Trøndelag er ikke på topplisten over steder å besøke med bobil i Norge. Her mangler kanskje de spektakulære fjellene du finner langs Helgelandskysten, i Lofoten og på Vestlandet, men det er fantastisk flott likevel.

Fjellene her er runde i formen – litt som i Rondane. Fordelen er at du kan gå fjellturer uten hjelm og klatresele. En annen fordel er at det sjelden er trangt om plassen.

 

Utenfor allfarvei

Namdalskysten er kanskje litt utenfor allfarvei. På vei nordover eller sørover velger man mellom E6 og Kystriksveien fra Steinkjer til Bodø. Ingen av disse tar med hele Namdalskysten. Kommer du sørfra vil det være fint å kjøre vest for Trondheimsfjorden og ta ferge over fra Agdenes til Brekstad på Ørlandet. Eller du kan ta Flakk-Rørvik fergen. Nordfra tar du av fra Kystriksveien (Fv17) sør for Namsos, og følger enten Fv766 eller Fv715 ut til kysten.

 

Dyreliv

Det er mye elg i området. Hvis du vil på elgsafari kan det være lurt å kjøre en tur i skumringen eller i grålysningen, gjerne på mindre veier. Det er også mange muligheter for å fiske i sjøen. I Lauvsnes finnes dessuten muligheter for å dra på havørnsafari. Er du riktig heldig får du se denne luftens fisker i aksjon på nært hold.


Fra Lauvsnes kan du bli med på Havørnsafari. Guiden har et eget lag med vill havørn. De kjenner igjen båten, og vet at han pleier å hive ut fisk.

På strekningen finnes det mange fine steder å stoppe for natten. Du finner både fricamping, campingplasser og bobilparkeringer. Her er et utvalg av stedene:

 

Utvorda

Vi begynner nordfra, og kommer først til Utvorda. Den store plassen ytterst i havna der veien stopper er tilrettelagt som bobilparkering. Her er det toalett, strøm og en åpen paviljong. Det lokale grendelaget driver stedet, og oppfordrer til å betale kr. 50,- for strøm. Hvis du heller vil stå på campingplassen, er det også mulig. Denne har nylig skiftet eiere, og det vil antakelig skje litt forandringer fremover. Her er det dessuten mulig å leie båt hvis du vil ut og fiske.


På Utvorda er det mulig å leie båt dersom du vil ut og fiske.

GPS: 64.594803, 10.949936

 

Holmen Kystcamping

Holmen Kystcamping er en liten campingplass i enden av Fv493. Du kjører til Lauvsnes på Fv766 og videre gjennom et nydelig kupert landskap. Sandstranden og det grønne vannet står ikke tilbake for noe. Rundt i nærområdet er det fantastisk skjærgård med små holmer, skjær og grunne områder – et eldorado for kajakkpadling.


Holmen Kystcamping med sandstrand og grønt vann står ikke tilbake for noe. I nærområdet er det skjærgård med små holmer, skjær og grunne områder perfekt for kajakk.

GPS: 64.461765, 10.691886

 

Urdsøra

Namdalskysten er ikke så tett bebygget. Man kunne derfor tro det var overflod av fine steder for fricamping, men slik er det dessverre ikke. En av de fineste er Urdalsøra (se hovedbildet), langs Fv715 like sør for Strand. Her er det en stor grusplass med plass til både små og store biler og vogner. Det er fint å fiske fra land på begge sider av veien og brua.

GPS: 64.300929, 10.455894

 

Breivika

Like sør for Urdalsøra kommer du til Breivika i Sørjerfjorden. Her tar det av en smal vei til en fin liten plass med fantastisk utsikt utover fjorden og mot havet utenfor. Det er ikke plass til så veldig mange her, men skulle det være fullt er jo Urdalsøra et fint alternativ. Det er flere bålplasser langs grusveien utover der det er naturlig å stå. Det går stier opp i fjellet på motsatt side av veien.


Breivika er en fin liten plass med fantastisk utsikt.

GPS: 64.279351, 10.403924

 

Roan Sjøcamping

Roan Sjøcamping er en av campingplassene du kan besøke. Den ligger like ute i havgapet innenfor Kråkøya. Her er det et gammelt fiskevær med idyllisk bebyggelse. Sandstranden nederst mot sjøen er hvit og fin, og selv om badetemperaturen innbyr sjelden til lange svømmeturer, lar mange seg friste likevel.


Med havet rett ut og samtidig i le. Roan Sjøcamping kan så absolutt anbefales.

GPS: 64.14491, 10.157654

 

 

Premiere

Boka Bobilguiden for Nord-Norge og Midt-Norge kommer våren 2019. I en serie artikler her i Din Fritid får du en smugkikk på noen av de fineste stedene.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden