: Østersjøen Rundt 2004 – Del 10 Riga – Liepaja | Din Fritid

Østersjøen Rundt 2004 – Del 10 Riga – Liepaja

Dagen i dag kaller vi for hviledag. Vi skal bare ut til kysten og nyte vannet. Hygge oss med god mat og gi biler og vogner litt pleie. Jeg har lest om en hyggelig campingplass i et fransk campingblad. Spørsmålet er bare om vi kan finne den.

Campingplassen er lett å finne

Det tar oss bare ganske få timer å kjøre gjennom det flate landskapet fra Riga til kysten og Liepaja, som den nærmeste byen heter. I et fransk campingblad fant jeg nylig en campingplass i området med navnet Gaili. Plassen ligger helt ute ved vannet og skulle være veldig sjarmerende, så den tar vi sikte på og finner den helt uten problemer, da det er riktig bra skiltet.

Dagen er til fri disposisjon

Vi er fremme allerede før lunsj. For det første fordi vi ikke kjører så langt, men også, fordi vi er flinke til å komme av gårde om morgenen. Vi har alle et temperament, som gjør, at vi vil ha noe ut av dagen. Ole mener at det er på høy tid at jeg får vasket fronten på campingvognen, som er blitt veldig møkkete, siden vi kjørte inn i Russland. Han har helt rett og i dag har vi tid.

Ikke bare bare å gjøre rent

På veien mellom den finske grensen og St. Petersburg kjørte jeg gjennom noe søle, og nå har det satt seg skikkelig godt fast. Vi starter med å bløtgjøre det hele med vann, men vi ser raskt at det sitter ekstremt godt fast. Jeg har tatt med et rengjøringsprodukt, som heter Ren Fritid, og som jeg har hørt mye positivt om, men nå skal det virkelig bli satt på prøve.

Combi Campen får også en omgang

Linette og Carsten hadde sett en bensinstasjon med en mindre vaskehall med høytrykkspyler rett før campingplassen, så før de stiller opp, vil de også få gitt Combi Campen en omgang. Den er nesten uigjenkjennelig etter de mange kilometer gjennom støv på hullete veier – spesielt i Russland. En halv time senere er de tilbake med en nyvasket teltvogn og 10 kr. fattigere. Det må sies å være verdt pengene.

Opp med forteltet

Vi har egentlig ikke bodd på så mange campingplasser med gress, så i dag vil vi benytte anledningen til å sette opp forteltet. Jeg setter i gang med å legge ut stengene i gresset, der hvor de skal brukes. Britta og Ole hjelper meg med å trekke forteltet på campingvognen, og i løpet av en halv time har vi dobbelt så mye plass. Britta og Ole, som tidligere har campet mye med campingvogn, men som de siste årene utelukkende har kjørt bobil, er imponert over utviklingen. De husker forteltoppsetting, som noe som tok tid. Noe som var tungt og vanskelig. Men slik er det ikke lenger. Jo, kanskje de første par gangene.

Fortelt med mange muligheter

Det forteltet som jeg har med er et Zenith, som har mange muligheter. I tillegg til å kunne settes opp som et helt alminnelig fortelt, kan de to sidene og de to frontene tas av, slik at det fungerer mer som et solseil. I dag, når det er så varmt, tar jeg av alle sidene. Britta og Ole har fått ordre om å sette seg og slappe av, mens jeg lager kaffe til dem. Det har de fortjent.

Teltvognen folder seg ut…

Linette og Carsten nyter også godt av det grønne underlaget og for første gang på hele turen settes hele teltvognen opp. De andre dagene har de bare hatt kjøkkenmarkisen ute, som er utrolig lett å slå ut. I dag settes hele forteltet på, der fronten kan løftes, slik at den fungerer som solseil. Det gjør, at teltvognen nesten får tre ganger så mange m2.

Linette og Carsten byr på kveldsmat

Linette og Carsten står for kveldsmaten, og vi andre har bare fått vite at vi skal ”komme” kl. 18 med tomme maver. Carsten forteller, at han synes det er artig å lage mat, men at han og Linette for det meste deler på oppgaven. Kjøkkenet deres er på den ene siden ikke særlig stort, men på den andre siden behøver det ikke være større. Det er kjøleboks, tre gassbluss og rennende kaldt vann. Avlastningshyllen i ”lokket” er praktisk.

Kveldsmat i teltvognen og hele leiren i bakgrunnen.

Uforglemmelig solnedgang

Vi har alle hatt godt av en stille og rolig dag uten planer. Vi har alle fått organisert oss i vognene. En grundig og tiltrengt rengjøring både utvendig og innvendig har vært dagens praktiske gjøremål. At det også er vaskerom med rennende varmt vann på campingplassen er et ekstra pluss. Vi kan alle trenge en ordentlig dusj. Vi avslutter dagen med en kveldstur på stranden. Den hvite sandstranden strekker seg så langt øyet rekker og solnedgangen er en av dem vi alltid vil huske denne turen for. Ut over Østersjøen – temaet for hele turen vår. Vi er allerede over halvveis, og det har vært en kjempeopplevelse. I morgen kjører vi inn i Litauen. På gjensyn fra oss alle Unge som eldre! 

Her bor vi

Campingpladsen heter Gaila og ligger ved byen Liepaja Pris pr. natt pr. vogntog med strøm. Ca. 100 kr.

Faktaboks

Der er mange ting som spiller inn på en reise Østersjøen Rundt. Det er også mye du selv skal planlegge. Vi har samlet alle tips og praktisk info her: Klikk her

Les om de tre vogntogene og deltagerne her

Anne-Vibeke, Mathias, Rasmus og Pernille kjører i en Kia Magentis 2,0 og en Fendt Saphir 510. Les test av vogntoget her: Klikk her Les mer om vogntoget her: www.kia.no www.lara.no www.isabella.net Linette og Carsten kjører i Kia Carens og Combi Camp Venezia King Size. Les test av vogntoget her: Klikk her Les mer om vogntoget her: www.kia.no www.combicamp.dk Britta og Ole kjører i en Dethleffs bobil. Les test av bobilen her: Klikk her Les mer om bobilen her: www.dethleffs.no Les om deltagerne her: Klikk her Kommentar og spørsmål kan mailes til Anne-Vibeke Isaksen på anne-vibeke@rejsejournalisten.dk

Vi skrubber lenge og må i tillegg smøre den konsentrerte væsken på, før skitten begynner å løsne. Men med étt går det lettere. Den bløte svampen fjerner skitt og vi får fronten helt ren. Ole gir samtidig også fronten på Dethleffs´n en omgang. Våre vogntog har ikke vært så rene, siden vi reiste hjemmefra.

Les del 11 her

Klikk her

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden