Inspirasjon | Din Fritid

Inspirasjon

Inspirasjon
Sommer-Norge

Herlige sommerfestivaler

Sommerstid florerer det med festivaler i landet vårt. Og det er langt mer enn musikk som er tema på de mange sosiale treffene. Din Fritid har ingen total oversikt å by på, det sies at det er flere enn 900 festivaler i Norge årlig. Men vi har tatt med noen smakebiter, eller kall det gjerne høydepunkter.

Inspirasjon
Matopplevelser på hjul med Trude

Gnocchi i Ålborg

En personbil med vogn, en bybobil og en campingbil føltes som en hel konvoi, der vi kjørte gjennom Danmark. På en camping i Ålborg var det plass til alle, og der laget vi en basecamp hvor vi ble noen dager.

Inspirasjon
Lag det selv

Sy din egen badekåpe

Det kan være kaldt å løpe mellom bobil og toalettet på en kjølig sommermorgen. For ikke å snakke om du, som meg, elsker å starte dagen med et forfriskende bad. En hjemmelaget morgenkåpe i ull er både praktisk og varmer godt.

Inspirasjon
Matreise på hjul

Trøndelagskysten er helt biff!

Det var en lørdag ettermiddag vi kjørte til Storvika badestrand, ikke langt fra Trondheim lufthavn. Dette er en nydelig og barnevennlig strand, med stor parkering. Å campe på parkeringen er dessverre ikke lov. Men vi tilbrakte ettermiddagen her, før vi kjørte videre.

Inspirasjon
Matopplevelser på hjul

Risotto i Belgia

På vei hjemover fra Frankrike fant vi en campingplass litt utenom det vanlige. Det var nesten en litt hippie-følelse og stemning over plassen. Her var alle bare rolige og avslappet.

Inspirasjon
Matopplevelser på hjul

Nachos i Kiel

For mange er Kiel et sted man hastig passerer for å rekke fergen. På denne turen tilbragte vi tre dager i området. Det var været som ledet oss hit, og det viste seg å være et spennende valg.

Inspirasjon
Mattips

Airfryer i bobilen

Har du noen gang følt savnet av en stekeovn når du er på tur? Hadde du vært hjemme hadde du kanskje bakt et ferskt brød om morgenen, fiksa en stek til middag, og deilige «sunne» hjemmelagde chips? Vel, alt dette kan du også gjøre på tur, med en airfryer.

Inspirasjon
Matopplevelser på hjul

Blåskjell fra Trondheim

Blåskjell er en av matrettene jeg digger, men som jeg har trodd var vanskelig å tilberede. Men, etter å ha blitt introdusert til både plukking og tilberedning, så har jeg fått helt dilla. Skulle du ikke finne blåskjell der du camper, så er det lov å kjøpe dem fra butikken også, for dette er digg mat å lage på tur.

Inspirasjon
Matopplevelser på hjul: Århus

Pizzafest i Århus

Danskene vet virkelig hvordan de skal gjøre det enkle, litt ekstra bra og spesielt. På en kafé rett i nærheten av bobilplassen fikk vi de deiligste surdeigsrundstykker med pisket smør, dansk ost og skikkelig god kaffe. Normalt henter vi ferske rundstykker og tar frokosten i bobilen, men dette smakte så godt at vi like godt startet dagen på dette samme stedet hele uken vi var i byen.

Inspirasjon
Trening i bobilen

Tren & tøy på tur

Vi er vel alle klar over hvor viktig det er å trene, spesielt når vi er på lange turer som krever mye tid i bilen. Etter mange timer på veien føler du deg gjerne litt støl. Det er hoftene som strammer seg og skuldrene som blir stive.

Inspirasjon
Matopplevelser på tur

Søtt punktum

Både mannen min og jeg elsker å reise til Italia. Språket, kulturen, maten, vinen og ikke minst all den gode desserten er noen av grunnene. På vår reise gjennom landet var det overraskende fint å ha med bobil til Venezia. Ved å ha bobilen som base fikk vi både føle på den pulserende og vakre byen, samtidig som vi fant roen på den fredelige campingplassen.

Inspirasjon
Matopplevelser på hjul

Kulinarisk på trøndelagskysten

Du trenger ikke å reise langt for å få den gode feriefølelsen. Vi har et favorittsted bare en times kjøretur hjemmefra. En helg da været var helt knall, dro en hel gjeng av oss til denne plassen hvor vi parkerte rett ved vannkanten.

Inspirasjon
Matopplevelser på hjul

Smakfulle Danmark

Vi har funnet en perle av et sted å campe i Danmark, det er i Hirtshals, kun 5 minutters kjøring fra ferga. Her bor vi på en koselig liten bondegård hvor vi parkerer på gresset. Her selger de grønnsaker, og da jeg fant verdens største squash her, så måtte jeg bare lage favoritt-retten ratatouille.

Inspirasjon
Matopplevelser på hjul

Hetebølge i Champagne

Da vi kjørte gjennom Frankrike med bobil midtsommers, la vi turen innom distriktet Champagne, for å egenhendig teste ut de legendariske boblene.

Inspirasjon
Heidisider

Nistetips

Enten det er en langtur i bobil, skolebarn eller en liten utflukt i det fri et eller annet sted: Det er alltid deilig å ta en pause med noe godt å spise. Det er ikke noe i veien med en god, gammeldags matpakke. Men her får du tips til noe litt diggere. God tur, og bon appetit!

Inspirasjon
Sommerstemning

Godt & varmt!

Dette har vi ventet lenge på! Kjøl deg ned med for eksempel disse mer eller mindre sunne iskremene.

Sider