Reise | Din Fritid

Reise

Reise
Camping slår alle rekorder:

Besøks­boom i Bohus­län

Det er ingen hemmelighet at nordmenn elsker Sverige. Og den mest popuære ferieformen er camping. Spesielt tidlig på sesongen flyter det jevnt med bobiler og reisevogner over grensen. Det området i Sverige som har opplevd størst vekst er Bohuslän.

Reise

Møt riddere i Legoland

Ridderstemningen sprer seg i Legoland i Danmark i år. I mars åpnet ridder- og prinsessehotellet Castle Hotel, og nå åpner den spektakulære ridderforestillingen “Battle of the Brick”.

Reise

Få en smak av Sverige

Nå er The Edible Country offisielt i gang. Det unike svenske konseptet med utendørs gourmetrestauranter er nå klar til å ta i mot sultne besøkende.

Reise
Öckerö: Fulgte tipset

Nordmenn strømmet til

Norske bobiler strømmet til Öckerö kommune i påsken. Din Fritid hadde en artikkel om det bobilvennlige-reisemålet i vinter, og mange benyttet de røde dagene i påsken til å teste ut reisemålet, forteller Din Fritid-leser Yngvar Halvorsen.

Reise
Fricamping i Norge

Fantastiske Lofoten!

Lofoten er for mange selve symbolet på Nord-Norge. Ja, kanskje symbolet på Norge. Den norske sivilisasjonen er jo ikke bygget på olje, den er bygget på tørrfisk.

Reise
Tysklands største fornøyelsespark

Verdens beste Europa Park

Tysklands største fornøyelsespark er mer enn et vanlig tivoli. Europa Park gjør seg fortjent til å kalles en temapark, da alt skjer i geografiske temaer i europeiske land. Og for oss med bobil er det en av de beste fornøyelsesparkene som finnes.

Reise
Bobil-Dag i byen: Strømstad

Mer enn shopping

Nordmenn setter sitt preg på Strømstad, Sveriges vestligste by. Totalt eies over 1300 hytter i området av nordmenn. I tillegg farter bobilfolket til byen i hopetall. På Strømstad camping er mer enn 9 av 10 gjester norske.

Reise
Påsketips

Snøsikker påske i Telemark

Et samlet alpin-Telemark melder om supre forhold til fjells, med 75 – 100 cm snø og de fleste nedfarter åpne. – Det ser også ut til å bli bra belegg på overnattingsstedene i fjellet, men på grunn av sen påske er det fortsatt ledig kapasitet hos de fleste vinterdestinasjonene, sier Per Hanstad, styreleder i Telemark Alpin/Telemark SuperSki.

Reise
Fricamping på Beito

Min barndoms Hallingdal

Planen for bobilturen var å finne tilbake til mitt barndoms Geilo. Her har jeg tilbakelagt mange mil, både med bittesmå ski og tursko, i vakker natur. Men noen ganger går ikke turen helt som planlagt.

Reise
Sverige: Tjörn

Natur møter kultur

Tjørn er kyst, klipper og kultur. Her finnes også noen av Sveriges vakreste fiskevær. Her finner du en dramatisk historie og gode muligheter for å krysse havet mellom øyene på ferger. Det er god nok grunn til å ta bobilen over broene og bli noen dager på Sveriges sjette største øy.

Reise
Kroatia: Byferie i Zagreb

Europas koseligste hovedstad?

Zagreb er en storby i lite format og med en avslappet atmosfære. Her finner du parker, trivelige museer, utekonserter og utallige festivaler.

Reise
Dubrovnik i Kroatia:

Verdens vakreste?

De fleste som kjører fra Norge til Kroatia stopper på Istria. Det er synd. Kjører du noen timer lenger sør vil du kunne oppleve Dubrovnik. Denne eldgamle byen som klorer seg fast mellom fjell og hav, har blitt kalt for verdens vakreste kystby.

Reise
Med bobil til Krka nasjonalpark i Kroatia

HOPP I DET!

Krka er en stor nasjonalpark med sine 109 kvadratkilometer. Her er det flust av naturopplevelser, og den flotteste av dem alle kan du bade i.

Reise
På bobilferie i Kroatia:

De tusen fossers park

Plitvice Lakes National Park, Kroatia: Om du lar deg fascinere av steder hvor vann møter land, bør du plassere Plitvice høyt oppe på listen over steder å besøke. Nasjonalparken er virkelig en unik opplevelse i finurlige fossefall.

Reise
Tre steder i Kroatia

Utallige opplevelser

Det er et drøyt halvår siden vi var på bobilferie i Kroatia, men opplevelsen varmer fremdeles. På de neste sidene får du tre reisemål som garantert vil gi deg en minneverdig ferie, i landet som er et mer populært reisemål en noensinne.

Reise
Til Kroatia med bobil:

Trøffelbyen

Mange kaller Istria for det beste av Kroatia. Distriktet er landets mest turistutviklede, på godt og vondt. Fokus for satsingen på turisme er langs kysten. Vil du ha avveksling fra resorter og badeland, kan innlandet by på fred og ro - og ikke minst fristende, kortreist mat.

Sider