Reise | Din Fritid

Reise

Reise
Danske sykkelruter

På to hjul i Danmark

Danmark er et av verdens beste land å oppleve fra sykkelsetet. Det er svært godt tilrettelagt siden danskene ofte bruker sykkelen som sitt foretrukne fremkomstmiddel. Du finner mer enn 11 000 oppmerkede sykkelruter i bedagelig terreng. La deg inspirere til sommerutflukter fra sykkelsetet.

Reise
Risør

Velkommen til sommer­favoritten

– Alt besøk er bra besøk, har Odd Arne Børset i Risør kommune sagt til Din Fritid. Kun fem minutters gange fra sentrum og den livlige småbåthavna i Risør ligger den kommunale bobilplassen Tjenna med 30 oppmerkede plasser.

Reise
Norske veier

Når veien er målet

Det er lett å henge seg opp i det å komme fram når man er på tur. Litt for ofte kjører vi fra et reisemål til et annet. Din Fritid har fått hjelp til å finne noen favorittveier i Norge, hvor nettopp det å være underveis i helt unike omgivelser er målet.

Reise
Kontinentet

Til utlandet i sommer?

En fersk undersøkelse fra Frende Forsikring viser at de over 60 år har god økonomisk kontroll, og i motsetning til en stor del av befolkningen ellers, opplever de ikke å ha dårligere råd for tiden. Om du i tillegg er blant de som allerede har en bobil eller reisevogn så har du trukket sommerferie-vinnerloddet.

Reise
Sverige: Sommeren 2024 i Gøteborg

Sommer i Gøteborg

I sommer skjer det massevis i Gøteborg. Det er muligens en klisjé, men her finner du rett og slett noe for enhver smak. Hva med matfestivaler, konserter med kjente artister, kunstutstillinger eller en båttur i den svenske skjærgården?

Reise
Danmark: Hillerød Camping

Trivelig på alle måter

Hillerød camping ligger nesten midt i Hillerød sentrum på Nord-Sjælland. I nærheten er en av Danmarks store attraksjoner; Frederiksborg slott. Men Hillerød Camping er også en opplevelse, først og fremst takket være vertskapet.

Reise
Normandie, Frankrike

En uforglemmelig øy

Tidevannsøya Mont-Saint-Michel er så spektakulær at det er fristende å si at dette er et reisemål alle burde oppleve en gang i livet. Men du har kanskje også hørt at det er mange turister der, og at kaos råder? Vi testet ut et besøk på festningsøya i sommer.

Reise
Europeiske høydepunkt

7 drømme­reisemål

Med bobil eller vogn kan man i prinsippet bare forsyne seg av opplevelser og spennende reisemål. Her kommer noen av våre historisk beste reisemål for deg som skal sørover i sommer.

Reise
Sverige

Noen fridager i Sverige?

Rett over svenskegrensa finnes noen perler du kanskje ikke visste om. Om du ikke allerede har lagt planer, får du noen gode forslag her:

Reise
Kulturbyen Bodø

Verdens lengste party

Mer enn 500 000 besøkende vil sørge for at Bodø2024 blir en eneste stor fest, forteller arrangøren. At Bodø er europeisk kulturhovedstad i år, skal ikke skje ubemerket.

Reise
Ferjer til kontinentet

Ferjeoversikten 2024: Mange muligheter

For niende gang har Din Fritid sjekket ut ferjeruter og broer for å komme til kontinentet med bobil eller vogn. Prisforskjellene er store, og det lønner seg alltid å reservere på forhånd.

Reise
Danmark

Tanghus på Læsø

I over 400 år har de karakteristiske sjøtangdekte husene vært et varemerke for den lille øya utenfor østkysten av Nordjylland. 

Reise
Tyskland/Østerrike: Deutsche Alpenstrasse

Bildevakkert

Slake åser i grønne variasjoner brutt av spisse fjelltopper og krydret med alpehus. Alpene er delvis temmet her på grensen mellom Tyskland og Østerrike. Men bare delvis. Naturen er fremdeles vill og vakker. Vi har vært på bobiltur på Deutsche Alpenstrasse.

Reise
Europas fineste strand

Lofoten på topp

Du må ikke nødvendigvis til varme strøk for å oppleve vakre strender. Hauklandstranda er nylig kåret av forlaget Lonely Planet til Europas fineste strand.

Reise
Hallingdal Feriepark

Ferieopplevelser utenom det vanlige

To år gamle Hallingdal feriepark har tross sin korte fartstid oppnådd mye: Fem stjerner, styltehytte, klatrepark, innendørs lekeland, godkjent 4H-gård og nå ferskt medlem i den eksklusive foreningen Leading campings of Europe.

Reise
Tour de France

Den store sykkelfesten

Tour de France samler millioner med tilskuere. TV2s kommentator Dag Otto Lauritzen skal ha anslått 20 000 norske tilskuere i bobil. Det er nok et overdrevent tall, men at  arrangementet er en folkefest uten like - og at den oppleves best fra bobil, er noe som stadig flere oppdager.

Sider