Reise

Reise
Bynær overnatting i Grimstad

Sykkelbyen Grimstad

Når bobilen er godt parkert og byen skal utforskes, er sykkelen fin å ha. Grimstad er et godt sted å være syklist.

Reise
Bynære opplevelser med bobil og vogn

Landets beste bobil-byer

Din Fritid har i hver utgave i mer enn to år presentert en by. Da har vi hatt fokus på hva som er å se og oppleve, og ikke minst hvor gode overnattingsmuligheter det er for bobil- og caravanfolket. Etter å ha besøkt hele 17 byer er det på tide å oppsummere, og presentere det vi mener er Norges fem beste bobil-byer, av de vi så langt har besøkt!

Reise

Stor forskjell på brukerne i Europa

Nesten halvparten av skandinaviske caravanister drømmer om ferie ved Middelhavet, og det vi nordmenn liker aller best når vi er på ferie på hjul - er å bruke tid sammen med venner og familie, viser en stor undersøkelse om ferievanene til kunder fra ni ulike europeiske land.

Reise
Bynær bobilparkering i Egersund

Sørlandsbyen på Vestlandet

Okka by, Mågebyen eller Sørlandsbyen på Vestlandet - kjært barn har mange navn. Egersund i Eigersund kommune har rykte for å være byen der det alltid skjer noe. Din Fritid har vært der og sjekket ut forholdene!

Reise
Bynær bobilparkering i Stavanger

Stavanger - en levende by

– Vi må tilpasse oss utviklingen, derfor blir vi snart en helårsåpen plass. Herfra kan du oppleve byen og alt den har å tilby, sier Per Arne Haarr på Mosvangen camping.

Reise
Turister i Lofoten

Blir bergtatt av utsikten - og trafikkfarlige

Du skal ikke kjøre lenge i Lofoten før du ser de. Leiebilene som kjører litt «rart», enten det er sakte eller på begge sider av vegen. Turister på tur i Lofoten lar seg rive med av vill og spektakulær natur og da kan det være vanskelig å holde øynene på veien hele tiden. Turister som bergtas av vill og vakker lofotnatur skal nå sikres med refleksvester og informasjon, melder Statens vegvesen.

Reise
Stor konkurranse

Vinn en nordlyssafari

Siden 2014 har Din Fritid hatt gleden av å spandere et ukesopphold i Tromsø i en vinterskodd bobil på en heldig vinner av vår nordlyskonkurranse. I år kan det bli din tur! Fristen er 1. november.

Reise
Aukrustsenteret

Søvn er roten til all lakenvask

Det er ikke mange som går ut døra til Aukrustsenteret uten et smil om munnen. Den lune humoren til den folkekjære forfatteren Kjell Aukrust er forvaltet på en kreativ og jordnær måte. Helt i Aukrusts ånd.

Reise
Bynære opplevelser i Molde

Rosebyen Molde med bobil

Betegnelsen kommer fra byens mange blomstrende og frodig rosehager. Allerede fra begynnelsen av 1900-tallet ble begrepet «rosenes by» benyttet i markedsføringen av byen.

Reise
Fricamping i Norge

En liten smak av Finnmark

I sommer var jeg på rundreise fra Nordkapp til Røros i forbindelse med Bobilboka Midt- og Nord-Norge. Den første delen tilbragte jeg lengst i nord sammen med Mette, og det er fra dette området jeg nå skal dele noen opplevelser og tips!

Reise
Miljø og avgifter i utlandet

Miljøsoner i Europa

Normalt oppsøker man ikke bysentrum med en bobil eller campingvogn. Dersom du tilhører denne gruppen, kan du bare bla videre og bekymringsløst reise Europa rundt.
Reise
Bynære reisemål: Kristiansund

Norges klippfiskby

Kristiansund har lange tradisjoner for bacalao og klippfiskrett er som serveres på restauranter og de fleste kafeer i byen.

Reise
Bynære opplevelser i Ålesund

Spektakulære Ålesund

Byen er liten og intim, og er et populært mål for bobilfolket, men det er trangt om plassen i høysesongen.

Reise
Reise: Norge og Femunden

Der veien slutter

Femunden møter deg med et åpent landskap. Femundsjøen bidrar selvfølgelig til det. Men skogen er glissen og sikten er god sammenliknet med skogen sør på Østlandet. Mange fjelltopper rager over tregrensen. Dette landskapet er det mange som forelsker seg i

Reise

Slik reiser nordmenn på ferie i år

Hver fjerde nordmann har i løpet av det siste året vært på tre reiser eller mer til land utenfor Skandinavia.

Reise

Festival lokker med bobilcamp

Kalvåg Kystfestival melder om bobil-boom til årets festival, som finner sted i idylliske Kalvåg på Nord-Vestlandet helgen 3. til 5. august. Arrangøren lover at det er plass til alle som vil ta turen.

Sider