Reise | Din Fritid

Reise

Reise
Den første vårturen:

Til Sverige i påsken?

Det nærmer seg påske, og om ikke før har vel de fleste da fått bobilen og vogna ut av vinterdvalen! Trenger du tips til reisemål og opplevelser så frister "søta bror" med hele 20 tips:

Reise

Nytt servicebygg med flott utsikt ved Moskenes 

Det planlegges et nytt servicebygg ved Moskenes fergekai i Lofoten. Bygget får en storslått utsikt over innseilingen og sørger for at hovedadkomsten til vestre Lofoten får et praktisk og estetisk løft, forteller Statens vegvesen i en pressemelding.

Reise
Innsparing og forenkling:

Kvitteringslys på bomstasjoner fjernes

Alle lyssignal i bomstasjoner over hele landet slukkes samtidig 6. april 2019, melder Statens vegvesen. Det er flere årsaker til at lyssignalene nå tas ned. Først og fremst koster det mye penger å etablere og drifte lysene, såkalte kvitteringslys for passeringer, som står plassert etter hver bomstasjon i hele landet. I tillegg er det usikkert hvor stor nytte trafikantene har av lyssignalene.

Reise
2019-utgave av France Passion:

Landlig overnatting i Frankrike

Svært mange har hørt om France Passion. Nettverket som tilbyr gratis bobilovernattinger i landlige områder av Europas mest populære ferieland. Organisasjonen er meget veldrevet og har eksistert siden 1993. Nå er 2019-utgaven av deres guidebok lansert, og det er den 27. i rekken!

Reise
Nordmenn i Spania

Strender & palmesus

Langt vekk fra snømåking, glatte veier og kuldegrader finner vi dem. Nordmenn som har lagt seg til på fast plass med bobil eller campingvogn for langtidsopphold på den spanske solkysten. Din Fritid har møtt ekteparet Fredriksen i Sør-Spania.

Reise
Overnatt på tunet DK:

Oppdag Danmark med guidebok

Kjøper du boken Pintrip Denmark får du tilgang til 184 gratis bobilplasser i hele Danmark. Konseptet som har spredt seg fra Frankrike med France Passion til hele Europa er nå etablert også i Danmark. 

Reise
Senja - et eventyr av en øy

Norge i miniatyr

Senja er et reisemål som bør stå høyt på ønskelisten, for maken til variert og spennende landskap skal du lete lenge etter! Her finner du smale veier som presser seg frem mellom dramatiske fjell og et heftig hav, men øya byr også på lun skjærgård, sandstrender, bjørkeskog og reinsdyr.

Reise
Sverige: Öckerö

Parkér i skjærgården

Hvilke andre kommuner kan skilte med hele sju oppstillingsplasser - alle med havutsikt? Bare en time utenfor storbyen Gøteborg finner du ekte svensk skjærgårdsidyll i Öckerö. Her kan du parkere helt ved vannkanten selv i høysesongen. Likevel har bemerkelsesverdig få nordmenn oppdaget denne perlen.

Reise
Visit Tromsø

Vinterturismens mekka

– Det har vært en voldsom utvikling siden 2010, først og fremst på vinterstid. Tromsø har virkelig blitt satt på kartet som en av de mest spennende vinterdestinasjonene for opplevelser, forteller Kyle Parsonage fra Visit Tromsø.

Reise
Nürburgring

God plass ved Ringen

Verdens mest kjente racingbane, legendariske Nürburgring, er spennende uansett om du er motorinteressert eller ei. Ved en av banens krevende svinger ligger en enorm parkeringsplass. Her kan du nyte frokosten din til lyden av brummende motorer – helt gratis.

Reise
Nasjonal turistveg:

Steintrapper til Trollhatten

Trollhatten langs Nasjonal turistveg Helgelandskysten er et nasjonalt landemerke og kjent for hullet som ble gravd ut i istida. Økt besøk og behov for bedre sikkerhet gjør at området trenger et løft. 

Reise
Camping med megaplass:

Luksus på tur

Flere og flere campinger tilbyr ekstraservice på noen få utvalgte plasser. Italienske Piani di Clodia er sistemann ut med det de kaller Pitch Leading.

Reise
Fricamping i Norge

Senja rundt

Kunne du tenke deg en tur til Lofoten i juli uten trengsel? Da har jeg en enkel løsning: Dra til Senja! Naturen er helt fantastisk, med stupbratte fjell, dype fjorder og hvite sandstrender.

Reise
Swede Stops 2019:

Nytt tilbud om bobilplasser i Sverige

Med et sertifikat og en Swede Stops guide kan bobilturister besøke vertskap på den svenske landsbygda og få en gratis og trygg overnatting.

Reise
Sverige: Restaurant i det fri

Mitt spisbare land

Som et alternativ til usunn mat og livsstil har fire svenske Michelin-kokker latt seg inspirere av svensk natur.

Reise
Opplev Sverige: Sikkert vårtegn

Stevnemøte ved Hornborgasjø

Ved bredden av grunne Hornborgasjø i Sverige oppstår det et magisk skue hver vår: Opptil 20 000 traner samles til dans.

Sider