: Østersjøen Rundt 2004 – Del 13 Kaliningrad – Dalowo (Polen) | Din Fritid

Østersjøen Rundt 2004 – Del 13 Kaliningrad – Dalowo (Polen)

I dag forlater vi Kaliningrad etter opplevelser som vi aldri vil glemme. Det triste og grå har gjort et stort inntrykk på oss. Vi har alle noe med hjem i ”bagasjen”, som har gjort dypt inntrykk.


Vår søte vertinne

Det er som sagt ingen campingplasser i Kaliningrad, men man kan overnatte i det fri. Det hadde vi ikke lyst til, så denne løsningen med å ligge i våre egne vogner bak et lite hotell, var helt perfekt. Det er blitt tid til å ta avskjed med vår søte vertinne, som vi ikke har kunnet snakke med, men vi har likevel kommunisert med internasjonale tegn og smil.

Denne morgenen er ingen unntagelse. Vi vinker farvel og føler oss utrolig velkomne og glade for denne opplevelsen. En stor kontrast til det vi opplevde i byen i går. Jeg går inn i resepsjonen for å betale, men hun vil ikke ha noe. Smiler igen sjenert og holder hånden på hjertet. Hun er helt utrolig. Stempler i tillegg passene våre, som dokumentasjon på, at vi har bodd et sted, så vi ikke får problemer med tollerne, når vi forlater landet. Vi ville gjerne ha vist et bilde av vertinnen vår, men hun ville ikke fotograferes, og det respekterer vi.


Polen i sikte

I løpet av en drøy time stopper vi ved den polske grensen. Igjen snakkes det engelsk. Den vennlige tolleren hadde til og med studert i Danmark og reist i Norge og Sverige, så det tar ikke mange minuttene, før vi er kontrollert og sluppet inn i Polen. Vi kjører igjen gjennom grønne områder og på alle jordene kan vi stort sett observere stork. De har vi sett veldig mange av, siden vi kjørte inn i Estland for mange dager siden.

Trist at denne vakre fuglen, som det engang var så mange av i Danmark, ikke lenger kan opprettholde et livsgrunnlag i Danmark. Utrolig egentlig at den kan i Polen, som vi anser som et veldig forurenset land???? Vi nyter synet av den, mens det er mulig.


Kjøredag i dag

De kommende dagene skal vi kjører relativt mye, da vi har konsentrert vår reise i Russland og De baltiske Landene. Allerede nå når vi kjører inn i Darlowo, som ligger helt ute ved Østersjøen, vet vi alle, at Polen vil vi tilbake til. Det er et stort land med masser av opplevelser. Og et fint campingland.

Vi stiller vogntogene på campingplassen og går en tur inn i byen, som ikke er særlig stor, så den er lett å få oversikt over. Byen, der elven Wieprza har sitt utløp, er likevel historisk interessant, fordi den danske, norske og svenske kongen Erik av Pommern tilbrakte de siste årene av sitt liv i Darlowo.


Darlowo – Erik av Pommerns gravsted

Kong Erik av Pommern levde fra 1397 til 1459. Han var sønn av en søster til Margrethe d. I. Søsteren var gift med en pommersk hertug. Da Margrethe d. I´s sønn døde, ble den da bare seks år gamle Erik hentet til Danmark for å bli konge. Hans opprinnelige navn var Boguslaw.

Kong Erik av Pommern gjorde seg utrolig upopulær og måtte flykte. Han endte i sin fødeby, Darlowo og bodde de siste år av sitt liv på De Pommerske Hertugenes Slott i Darlowo. I dag ligger han begravet i Mariakirken i den midterste sarkofagen.


Kveldsmat i Combi Campen

Linette og Carsten inviterer igjen på kveldsmat. Linette lager tilbehøret i kjøkkenet på Combi Campen, mens Carsten passer grillen.


Carsten passer grillen

Et gjøremål han har behersket godt på hele turen.


Combi Campen med solseil

På bildet ses Combi Campen slått opp med kjøkkenmarkise og solseil.


Kveldsstemning på campingplassen

Campingplassen er ikke noe spesiell i seg selv, men mens vi sitter og spiser samles en liten flokk polske campere rundt et bål, der de griller pølser og synger sanger, noe som skaper en virkelig hyggelig atmosfære. Det er fint vær, så vi sitter også ute hele kvelden og nyter den gode stemningen.

På gjensyn fra oss alle
Unge som eldre!

Her bor vi

Darlowo Camping
Pris pr. natt pr. vogntog kr. 165,- inkl. strøm.

Faktaboks

Der er mange ting som spiller inn på en reise Østersjøen Rundt. Det er også mye du selv skal planlegge. Vi har samlet alle tips og praktisk info her:
Klikk her


Les om de tre vogntogene og deltagerne her

Anne-Vibeke, Mathias, Rasmus og Pernille kjører i en Kia Magentis 2,0 og en Fendt Saphir 510.
Les test av vogntoget her:
Klikk her

Les mer om vogntoget her:
www.kia.no
www.lara.no
www.isabella.net

Linette og Carsten kjører i Kia Carens og Combi Camp Venezia King Size.
Les test av vogntoget her:
Klikk her

Les mer om vogntoget her:
www.kia.no
www.combicamp.dk

Britta og Ole kjører i en Dethleffs bobil.
Les test av bobilen her:
Klikk her

Les mer om bobilen her:
www.dethleffs.no

Les om deltagerne her:
Klikk her

Kommentar og spørsmål kan mailes til Anne-Vibeke Isaksen på anne-vibeke@rejsejournalisten.dk

Les del 14 her

Klikk her

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden