: Østersjøen Rundt 2004 – Del 14 Darlowo (Polen) - Avslutning | Din Fritid

Østersjøen Rundt 2004 – Del 14 Darlowo (Polen) - Avslutning

Vi har egentlig lang vei hjem, men reisen vår er likevel i ferd med å nå sin avslutning. For å komme tilbake til Danmark overnatter vi tre ganger. Rügen og Fehmarn i Tyskland og Falster i Danmark. Tre hyggelige øyer med fin natur. Alle ligger helt ut mot Østersjøen.


Siste ravforsøk

Vi hadde på forhånd avtalt å konsentrere vår reise til Russland og De baltiske Landene, noe som innebærer, at land som Sverige, Finland, Polen og Tyskland kjører vi ganske raskt igjennom.

Vi er kommet til Rügen i Tyskland. Plassen ligger ikke langt fra en deilig strand, så Britta overtaler alle sammen til å bli med ned og lete etter rav. Hun hadde store forventninger til å finne og se rav, men det har vi ikke sett mye til. I alle de bøkene, som vi har med på turen, står det, at man kan finne rav i massevis. Vi har virkelig lett, men uten å lykkes. Denne stranden er heller ikke ideel, så vi nøyer oss med å kose oss og slappe av.


Også en stopp i Lübeck

Etter en del timers kjøring tar vi en pause i Hansabyen Lübeck, som er en særdeles hyggelig by. Vi starter med litt felles sightseeing i den gamle bydelen, men det viser seg raskt at interessen ligger et annet sted i dag.

Guttene setter seg på en fortausrestaurant og nyter en kald øl, mens jentene og Mathias går på shopping. I løpet av en drøy time har alle sammen hendene fulle av bæreposer. Det hører jo også med til en god ferie.


Lübeck – en historisk by

Det er de historiske bygningene, som preger bybildet, men Lübeck er også en moderne by. Det er for øvrigt en gate med gode og små markeder.


En overnatting på Fehmarn

Etter nok en times kjøring mot Danmark kjører vi over broen til Fehmarn. Her finner vi en deilig campingplass helt ned til vannet. Mens Rasmus og jeg går i gang med å sjekke dagens opptak og bilder. I tillegg til artikler produserer vi også 3 tv-programmer. Sendetidene vil komme senere her på portalen. Ole tar en hvil og Britta er sporty og går i vannet. Linette og Carsten lager nok engang mat i Combi Campen.

De nyter, at de kan stå ute, mens de lager mat til oss alle sammen.
Mathias er nettopp fyllt to år, og hans oppgave er å hjelpe til med å sveive ned støttebenene på campingvognen. Det klarer han faktisk ganske bra. Ja, det er nok å henge fingrene i – og nå skal han snart bli storebror.


Kveldsstemning

Enda en super hyggelig kveld foran vognene våre. De er jeg sikker på, at vi kommer til å huske, som noe av det hyggeligste på hele turen. Det er blitt grillet biffer til den store gullmedalje.


Danmark i sikte

Vårt siste stoppested er Marielyst på Falster i Danmark. Campingplassen ligger også helt ned til Østersjøen med en perfekt sandstrand. Det er varmt, så jeg monterer fortelt på campingvognen. Her kan sidene nemlig tas av, slik at det fungerer som et solseil.


En ”gave” fra danske campingplasser

Det er få steder i Europa man finner så fine sanitærforhold til helt små barn som i Danmark. Det er selvfølgelig ikke noe problem å ta den lille med på armen, når man selv skal dusje, men for alle parter er det en enda større nytelse, når man som her, ser hvordan Mathias nyter sitt eget bad i et badekar, mens man selv kan dusje ved siden av. Det er god plass til både å dusje og stelle seg.


En god lunsj

Vår siste dag sammen skal nytes. Britta, vår utrettelige kokk, varter opp med en lunsj, som gir alle vann i munnen. Hos den lokale fiskehandleren i Marielyst har hun funnet litt godt fra havet og fra slakterne et assortert utvalg godt pålegg.


Som om en middag ikke er nok

Om kvelden griller vi for siste gang.


Her startet det hele

Siden vi startet på Langelinje i København, har vi tilbakelagt 4.500 km og kjørt gjennom 9 forskjellige land. En forunderlig og uforglemmelig reise på alle måter. Vi har hygget oss i hverandres selskap i fulle drag og følt oss trygge ved å reise flere sammen. De landene vi har besøkt har på hver sin måte imponert og fascinert oss. Vi har flere steder fått bekreftet våre fordommer, men i enda flere tilfelle fått dem avkreftet. Vi har ikke møtt den kriminalitet, som vi hadde fått beskrevet av andre før avgang. Vi har møtt utrolig mange hyggelige og imøtekommende mennesker.

Vi er enige om, at de fleste av stedene vil vi gjerne tilbake til, og endelig er vi glade for å ha opplevd landene nå, for utviklingen går med lynets hastighet.

På gjensyn fra oss alle
Unge som eldre!

Her bor vi de siste dagene på veien hjem

Campingplatz Strukkamphuk, Baabe, Rügen, Tyskland.
Pris pr. natt pr. vogntog kr. 200,- inkl. strøm.
Regenbogen, Orth, Fehmarn, Tyskland.
Pris pr. natt pr. vogntog kr. 185,- inkl. strøm.
Falster, Danmark: FDM Østersøparken i Marielyst
Pris pr. natt pr. vogntog kr. 185,- inkl. strøm.

www.fdmcamping.dk

Faktaboks

Der er mange ting som spiller inn på en reise Østersjøen Rundt. Det er også mye du selv skal planlegge. Vi har samlet alle tips og praktisk info her:
Klikk her


Les om de tre vogntogene og deltagerne her

Anne-Vibeke, Mathias, Rasmus og Pernille kjører i en Kia Magentis 2,0 og en Fendt Saphir 510.
Les test av vogntoget her:
Klikk her

Les mer om vogntoget her:
www.kia.no
www.lara.no
www.isabella.net

Linette og Carsten kjører i Kia Carens og Combi Camp Venezia King Size.
Les test av vogntoget her:
Klikk her

Les mer om vogntoget her:
www.kia.no
www.combicamp.dk

Britta og Ole kjører i en Dethleffs bobil.
Les test av bobilen her:
Klikk her

Les mer om bobilen her:
www.dethleffs.no

Les om deltagerne her:
Klikk her

Kommentar og spørsmål kan mailes til Anne-Vibeke Isaksen på anne-vibeke@rejsejournalisten.dk

Les del 1 her

Klikk her

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden