: Test Fendt Diamant 590 TFC: Elegant (2004-modell) | Din Fritid

Test Fendt Diamant 590 TFC: Elegant (2004-modell)

I år kommer Fendt med 48 forskjellige planløsninger mot 44 i fjor, fordelt på sine fire modeller Saphir, Platin, Topas og Diamant. Diamant er toppmodellen fra den tyske produsenten, og nå har de fremstilt en 2004- modell som går utenpå alt de tidligere har levert. Navnet er Fendt Diamant 590 TFC.


Utvendig

Grunnprisen for vognen er 249.140 kroner, og med tillegg som blant annet Alde sentralvarme havner du på 270.700 kroner ferdig levert. Det er i absolutt toppklasse fra Fendt. Vognen er ypperlig for to personer, og ikke tyngre enn at den kan trekkes bak bilen på ferien. Det er modellene Topas og Diamant som har fått de fleste nyhetene på 2004-modellene.

Fendt har endret det utvendige designet med nye hvite bånd midt på sidene. Forteltslampen er endret slik at lyset blir mer nedadgående. Bak på vognen er lyktene oppgradert til det Fendt kaller kromoptikk på de store baklyktene. De er ganske stilige. Det tredje bremselyset plassert høyt midt på bak har fått dioder fremfor tradisjonelle lyspærer. Inngangsdøren er også blitt fornyet. Innvendig har den fått en integrert hylle og en søppelkasse. I Diamant-modellene får du også et vindu i døren med innbygget blandegardin. Nå er det også montert spillvannstank på vognene, og tanken leveres med hjul og håndtak.


Vi går inn

Diamant-modellene har 13 forskjellige planløsninger, hvor 590TCF er en av de nyeste. Her har Fendt satset på et luksuriøst interiør med mørke tresorter og godt matchende tekstiler. Vognen er stilren innvendig, og har fått en design som er innbydende. Nyheter som nye lamper i stue og soverom, stekeovn, og dreibar kjøkkensøyle med en hylle er noe av det første vi legger merke til. Også den lange ovale veggen på motsatt side av kjøkkenet. Den inneholder to store skap og kjøleskapet. Dessuten har vognen elektrisk gulvvarme. Planløsningen i vognen er ikke revolusjonerende. Rundsittegruppen fremst, kjøkken og skap i midten og soverom og toalett bakerst.

Rundsitteren:
Skal man kunne kalle en spade for en spade så skal man trygt kunne kalle dette for en rundsitter. Den er virkelig rund i “kantene” og med et langt ovalt bord i midten tilføyer det seg alt det andre som er designmessig gjennomført i vognen. Bordet har en stor svart fot som står fint til det lyse gulvet i vognen. Stoffet i rundsitteren har brune sitteputer og stripete oransje, gull og brune nyanser i ryggputene.

Under rundsitteren er det lagerplass, og over er det montert syv overskap med hylle under. Lysene i hjørnene og taklampen er som vi skrev nye i utseende, og de gir bra med lys også.


Kjøkkenet

Overflaten på kjøkkenbenken er mørk og blank, og står meget fint til både vask og ovn, men også til de øvrige fargene i interiøret. Benken har bra med arbeidsplass og i ene enden finnes to små dunker gjemt under en luke i benken. Smart til bruk som søppelkasser eller et sted for oppbevaring av ting og tang. Gulvplassen er også god til å bevege seg på langs kjøkkenbenken. Over benken er det tre overskap og en uttrekkshylle. Et av skapene har glassdør. Under overskapene er det montert en avtrekksvifte, og et vindu på veggen. Under benken finner du to store skap, et mindre skap og to skuffer, samt stekeovnen. Tre spotter i taket gir lys til kjøkkenet. Vi kunne også tenkt oss å ha lys under overskapene i tillegg. Kjøleskapet er montert på motsatt side av kjøkkenbenken. I midten av den tidligere nevnte seksjonen finner du kjøleskapet skjult bak en dør. En fin løsning, som selv om den tar litt plass, gir vognen et godt helhetsinntrykk innvendig.


Soverommet

Lengre bakover i vognen finner du dobbeltsengen på høyre side og toalettet med en ekstern vask på venstre side. Dobbeltsengen har et stort speil i hodeenden, og er omkranset av fire overskap med hylle under. På høyre side av sengen er det montert et langt slankt nattbord med et rom under for oppbevaring av blader eller annet som hører hjemme ved sengen.

Under sengen er det et stort lagerrom hvor vanntanken også er plassert. Det er ingen tilgang til dette rommet utenfra.


Bad og toalett

På motsatt side av sengen finner du toalettrommet med en ekstern vask. Denne løsningen gir mye bedre plass i forhold til å bygge inn alt i et stort toalettrom. Den eksterne sølvfargede vasken er plassert på en liten benk, med to skap under, og et skap samt speil over. Alt er utført i fin stil. Her finner du også et strømuttak. I selve toalettrommet finner du det nye Thetford C402X-toalettet. Det har elektronisk skylling og en diode som viser om avfallstanken er full. Denne tanken har for øvrig også hjul og håndtak.

Dusjen er plassert på samme vegg som døren, og med forhenget rundt blir ikke plassen større enn akkurat nok. Fendt har heldigvis montert borrelås på forhenget slik at det bliver helt tett. På den måten forsvinner ikke noe vann andre steder enn ned i sluket dit det skal. Over toalettet er det montert to skap, rommet har et vindu og en liten ventil i taket.

Konklusjon

Det er lett å blir forelsket i denne vognen. Fendt leverer noe meget stilfullt her, og planløsningen er tilrettelagt for to personer. Noen av skapene kunne med fordel fått hyller, særlig overskapene. Dette er noe man enkelt kan gjøre selv. Vi nevnte lyset på kjøkkenbenken som kunne vært bedre, spesielt med den mørke benkeplaten. Med Alde sentralvarme som tilleggsutstyr er dette en vogn som også klarer av det norske vinterklimaet.


Fakta

Fendt Diamant 590 TCF
Chassis: Al-Ko
Karroseri: Sandwich.
Garantier: To års garanti og fem års
tetthetsgaranti.
Pris veil.: Kr. 270.700,-
Tillegg for Alde-varme: 19.800,-
Produksjon: Fendt-Caravan GmbH, Tyskland
Sted: Campinggården, Drammen
Vekt og mål:
Totalvekt: 1.900 kg.
Egenvekt: 1.550 kg.
Maks last: 326 kg.
Totallengde inkl. drag: 780 cm.
Karr. lengde: 640 cm.
Totalbredde utv.: 250 cm.
Totalhøyde utv.: 257 cm.
Totalhøyde innv.: 192 cm.
Soveplasser: 4
Seng rundsitter: 192/147x231 cm.
Dobbeltseng: 150x190 cm.
Utstyr:
Ferskvann: 50 liter.
Avløp: Spillvannstank er standard
Toalettrom: Thetford kassetoalett
Dusj: Ja, forheng
Varme: Alde
Gulvvarme: Ja, elektrisk
Varmtvann: Alde
TV-antenne: Standard
Radio/CD: Nei.
Kjøleskap: Dometic 135 liter.
Ovn: Tre bluss og stekeovn.
Kjøkkenvifte: Ja

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden