: Ferieparadis på Gipling i Mosvik | Din Fritid

Ferieparadis på Gipling i Mosvik

Tre karer fra Steinkjer bygger ferieparadis på Gipling i Mosvik. De første campingvognene og spikerteltene er allerede på plass på den idylliske sjøtomta. Terje Gipling, med aner fra Gipling, har fått med seg Ståle Derås og Jørgen Malmo på prosjektet.

Jørgen Malmo overtok slektsgården i 1987 og bodde der selv i flere år. Fra 1996 og fram til i dag er det bygget 13 hytter ved sjøkanten øst for gården. Nå er det tomta vest for gården som blir utviklet. 30 oppstillingsplasser for campingvogner er allerede ferdigstilt. Åtte vogner er allerede på plass med spikertelt, fire-fem plasser er bestilt. Når området er ferdig utbygget om fire-fem år, vil det være plass til 70 vogner, og alle vil få utsikt til sjøen. Det er også planer om å bygge ut flere hyttetomter. Til våren skal et nytt sanitæranlegg stå ferdig. Planene omfatter også molo, rikelig med grøntanlegg, lekeplass og småbåthavn. Stranda ligger der allerede fra naturens hånd.


Fra Steinkjer og Verdal

– Ingen har ennå reist herfra uten å ha reservert plass for campingvogn, sier Terje Gipling med et smil og spør om vi blir den første som lar sjansen gå fra oss. Fram til nå er det i første rekke folk fra Steinkjer og Verdal som har reservert plasser. Kjøreavstanden på tre kvarter er behagelig, og om tre år kan folk også kjøre gratis over Skarnsundbrua. I dag må folk på Innherred til Frosta for å finne et lignende tilbud.

De tre samarbeidspartnerne forventer derfor et rush etter plasser når tilbudet blir bedre kjent. Beliggenheten til anlegget er femstjerners, med gode solforhold hele dagen og kvelden og panoramautsikt der fjorden er på sitt bredeste. Fra terrassen på spikerteltet har campistene utsikt innover til Steinkjer, Verran og Inderøy. Noen hundre meter ut i fjorden ligger Giplingøya og pynter på den fine utsikten.


Tradisjonsrik storgård

Gipling var i sin tid en storgård, med egen jekt. De store husene på gården vitner også om rike tradisjoner. Bare masstua på gården er nesten like langsom stuelåna. Terje Gipling og familien holder hus på gården mens de oppholder seg i Mosvik. Kompanjongene Ståle Derås og Jørgen Malmo var raskt ute med å sikre seg oppstillingsplasser for campingvogner, og spikerteltene kom raskt på plass. Jørgen Malmo sier at han og kona Ann Margrethe og sønnen Kim Jørgen (8) knapt har overnattet i Steinkjer denne sommeren. Kim har også lært seg å svømme under oppholdet.

Roser kommunen

De tre samarbeidspartnerne sier at satsingen ikke hadde vært mulig uten at Mosvik kommune hadde vært så samarbeidsvillig. Gipling sier at kommunen har hjulpet dem godt i gang takket være rask og effektiv saksbehandling. Som et eksempel nevner han at kommunen ikke behøvde mer en 25 minutters saksbehandling før de ga tillatelse til oppføring av spikertelt. Kommunen har også gitt anledning til at de som har vogn med spikertelt kan ta med seg vogna fra plassen i seks uker.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden