: Telthenger: Lett og ledig bak bilen | Din Fritid

Telthenger: Lett og ledig bak bilen

Combi-Camp har vært synonymt med en telthengere i en årrekke. Men Combi-Camp er bare en av flere forskjellige merker på det norske markedet. Vi har tatt en nærmere titt på hva som finnes.

En telthenger er som ordet sier en tilhenger med et påmontert telt. Den er vesentlig mindre og lettere enn en campingvogn, men større enn et vanlig telt. I hovedsak er den enkel å ta med seg etter bilen.

Lav vekt:
Fordelene ved å bruke en telthenger er først og fremst at bensinforbuket ikke vil stige vesentlig i forhold til kjøring uten. Hengeren har sjelden nettovekt over 300 kilo, og tillatt totalvekt ligger fra 450 til 650 kilo.
Den lave vekten gjør at man kan dra hengeren også med mindre biler. Stort sett kan alle biler i dag dra en teltvogn.

Hurtig montering:
Teltvognene er meget enkle å sette opp. Som en annen produsent, Camp-Let, sier, trengs det ikke mer enn tre minutter på å slå opp en teltvogn. Det samme gjelder når teltvognen skal legges sammen. Mange campere som tidligere har benyttet seg av telt eller villatelt ser fordelen i å kunne dra teltvognen etter bilen.


Med eller uten bremser

Ikke alle telthengere selges med bremser påmontert. Dette er ekstrautstyr på en del modeller som selges i Norge. Noen velger å spare de 2.000,- - 3.000,- det koster å få vognen levert med bremser. Husk at du i Norge ikke kan kjøre raskere en 60 km/t hvis du ikke har bremser på telthengeren. Pakker du telthengeren full slik at totalvekten oppnås er det en god invesetring å ha bremser på hengeren. Hvis ikke kan bremsestreknigen fort dobles.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden