: Markedets største fortelt fra Isabella | Din Fritid

Markedets største fortelt fra Isabella

Den danske forteltfabrikken Isabella i Vejle sender til den kommende sesongen Europas største universalfortelt ut på markedet. Det skjer som en konsekvens av, at gjennomsnittscampingvognen overalt i Europa blir lengre og lengre, og caravanistene derfor ønsker større universalfortelt.

Universal 420-helårsfortelt: En komfortabel utestue til campingvognen i de kalde månedene

Det nye forteltet har fått betegnelsen Universal 420 og er en videreutvikling av fabrikkens modeller 300 og 360. 420-modellen har et bunnmål på ikke mindre enn 230 cm i dybden og 440 cm i bredden. På grunn av en veldig fleksibel oppspenningskonstruksjon passer Universal 420 til stort sett alle campingvogner.

Universal-forteltene er gjennom de senere år blitt veldig populære hos mange caravanister, fordi de kan brukes hele året ­ både når sommeren er på sitt høyeste og når kong vinter viser seg fra sin barskeste side. Fabrikken anbefaler imidlertid, at man anskaffer seg en vintersikringspakke, som er ekstrautstyr, dersom man vil overvintre med forteltet. De ekstra oppspenningsmuligheter gjør at Universal blir stående selv når vinden kommer et stykke opp på stormskalaen, og skulle uhellet være ute, så dekker forsikringen bare, dersom man har montert stormsikring.

Når Universal-forteltene er blitt så populære henger det også sammen med, at man med enkle midler kan gjøre dem komfortable å oppholde seg i, selv om temperaturen utenfor er rundt frysepunktet. Først og fremst handler det om å sikre et godt ”gulv”. Det kan gjøres ved at man starter med å legge et såkalt ground cover ut under forteltet. Derpå legges en presenning. Oppå denne et nytt isolerende comfort carpet og endelig avslutter man med et alminnelig forteltteppe. Det isolerer utrolig bra, og samtidig slipper det ikke fukt opp, som kan medvirke til kondensvann i forteltet. I taket er det en god ide å montere et termotak, som både isolerer og fanger opp kondensvann.

På grunn av sin størrelse er det god plass til både bord og stoler i Universal 420 ettersom det også kan tjene som oppbevaring. Det er ingen overdrivelse at Universal 420 er et bombesikkert fortelt. Gjennom mer enn 25 år har Isabella-fabrikkens designere utviklet forteltet. Det betyr at stangkonstruksjonen er sterk og utviklet med henblikk på å motstå regn, vind og snø. Den karakteristiske knekken i taket sikrer både stabilitet og at snø og regn raskt renner av. Teltduken er kraftig Acryl, og vinduene er laget av en spesiell bløt folie, som ikke blir stiv i kaldt vær.

Les mere her: www.isabella.net

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden