: Regionale engelske oster er lykken | Din Fritid

Regionale engelske oster er lykken

Storbritannia har flere små lokale osteprodusenter enn Frankrike, og de fremstiller en herlig rekke av bløte og harde oster, geitoster, fåreoster og skimmeloster, som er en nytelse for osteelskere. Når man kjøper lokalt fremstilt ost får man ikke bare den spesielle regionale smaken med på kjøpet. Et besøk hos en osteprodusent, et gårdsutsalg eller et marked er også en opplevelse for hele familien.

I grevskapene i Heart of England finnes en lang rekke fremragende osteprodusenter.
Charles Martell and Son i Gloucestershire er berømt for osten Stinking Bishop. Det er en bløt ost, som holdes sammen med en strimmel bøketre. Osten blir skyllet i lokal pærecider, og navnet skyldes ikke lukten, men en gammel pæresort, kalt Stinking Bishop. I Worcestershire fremstiller Lightwood Traditional Farmhouse Cheesemakers flere premierte oster, men er mest kjent for en helfet, hard ost, kalt Elgar Mature. Ostene fremstilles utelukkende på basis av melk fra gårdens egne sortbrokete frisiske kuer.

Malvern Cheesewrights i Herefordshire er berømte for ostene Hereford Hop, og fremstiller også de populæreste britiske fåreoster, samt nye produkter som English Oak Smoked, Malvern Goats Cheese og den første og eneste Vegetar Bøffel-Mozarella ost. Hereford Hop lages av lokal, upasteurisert melk. Osten ligger i press i 48 timer, blir vendt i humle og lagres deretter i 6-10 uker. Resultatet er en bløt, smøraktig ost med en mild snert av sitron.

I Derbyshire, Leicestershire og Nottinghamshire- og kun i disse grevskaber – er kongen af engelske oste, den ærkeengelske Stilton, blevet fremstillet i over 300 år. Tuxford & Tebbutt i Melton Mowbray, grundlagt i 1780, har i dag 80 medarbejdere der fremstiller Stilton ved hjælp af traditionelle håndværksmetoder. Tuxford 1780 er en Vintage Reserve Blue Stilton, håndlavet og lagret til perfektion.

Les mer: www.visitheartofengland.com

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden