: Eventyrrike for lekne barn i alle aldre | Din Fritid

Eventyrrike for lekne barn i alle aldre

Hunderfossen Familiepark ved foten av Gudbrandsdalen rett ved OL-byen Lillehammer blir fra 6. januar 2007 en helårsattraksjon. Parken forvandler seg om vinteren til Hunderfossen Vinterpark, som man aldri har sett maken til i Europa.

Hunderfossen Vinterpark henvender seg til to målgrupper, nemlig barn, unge og voksne på skiferie samt firmaer og grupper, som søker events og teambuilding. I år 2007 setter Vinterparken forsiktig i gang med en åpningstid på to dager i uken, nemlig onsdag 16.30-20.00 og lørdag 15.30-20.00.

- Vi har valgt disse dagene av hensyn til skiturister. Vi har sjekket med skiområdet Hafjell, som sier, at disse dagene er de beste for folk på skiferie, sier Hunderfossen Vinterparks sjef, Jarle Nereng.

Dessuten kan en gruppe på min. 10 personer inngå avtale om besøk i parken med guide. Firmaer og større grupper fra 20 til 200 deltagere tilbys skreddersydde arrangement.

- Ved tanken på, at 60% av gjestene våre er fra andre land enn Norge, gleder det oss, at vi allerede har fått bestillinger fra firmaer i utlandet, forteller Jarle Nereng.

Action

Eventyrriket i snø og is skal oppleves etter mørkets frembrudd for å treffe hele følelsesregisteret fra de adrenalinfremkallende utfordrende aktivitetene til det mystiske og skremmende, men også til mental avstressing og opplading av batteriene.

Inngangsbilletten koster 195,- NOK for voksne og 145,- NOK for barn og dekker heftige aktiviteter som feks. snørafting med en spesialdesignet gummibåt nedover en snødekket raftingløype, isbanekjøring med firehjuls motorsykkel eller klatring i høyden. Man kan konkurrere mot hverandre i isbowling.


Avslapping

Billetten omfatter også kanefart med hest, slede og bjelleklang, som hører til i den avstressende avdelingen. Vinterparken har stemningsskapende fakler, lyssatte is- og snøskulpturer og mystisk eventyrmusikk. Det er eventyrteater og underholdning på en åpen amfiscene. Stillhet og fordypelse i en hellig atmosfære finner man i en imponerende iskatedral, som blir bygget av snø og is. Iskatedralen brukes også til bryllup, dåp, konserter og utstillinger.

Under et kjempemessig forsteinet troll, som i sittende stilling måler 14 m, ligger Eventyrgrotten med restaurant Trollsalen, der taket blir holdt oppe av seks troll. Her møter man også andre skikkelser fra norske folkeeventyr, også i en superkino, som kjører et firedimensionalt filmshow. Kong Valemons isbar under åpen stjernehimmel byr på aperitiffer. Restauranten Trollsalen har norske delikatesser på menyen, og Askeladden Spiseri er en familierestaurant.

Vintersesongen på Hunderfossen Vinterpark avsluttes 14. mars. Sommersesongen for Hunderfossen Familiepark starter 26. mai. Stedet, som er blitt en helårsattraksjon, ligger ca. 2½ times kjøring fra Oslo.

Les mer her: www.hunderfossen.no

Finn campingplass: www.camping.no

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden