: Loch Ness uhyret finnes | Din Fritid

Loch Ness uhyret finnes

Loch Ness uhyret finnes. Ihvertfall dersom man spør vår femårige sønn. Og i stor grad når man besøker området, fordi alle selger uhyret i alle tenkelige varianter. Vitenskapelig er det imidlertid aldri bevist, at uhyret finnes. Tvertimot.

Man kan på ingen måte komme utenom Loch Ness uhyret, når man besøker den berømte sjøen med samme navn. Ness sjøen er Skottlands nest største sjø. Den er 37 km lang og ca. 1,5 km bred. Åtte elver tilfører hele tiden sjøen nytt og friskt fjellvann. Dybden på gjennomsnittlig 200 meter er vel egentlig det mest interessante, fordi det er der nede i dypet ”Nessie”, som Loch Ness uhyret også kalles, gjemmer seg. Man kan med fordel kjøre den 110 kilometer lange Loch Ness Trail, som går rundt sjøen. Her er det masser av utsiktspunkter. På den nordvestlige siden er det mest trafikk. Det er også her Loch Ness 2.000 Exhibition Center ligger.


Ikke komme utenom Loch Ness

Den gir på en gang et godt innblikk i sjøen, men er også kritisk til påstanden om Loch Ness uhyret. Det er veldig underholdende både for voksne og barn å lese om alle de, som påstår, at de har sett uhyret, men også om alle dem, som prøver å motbevise påstandene. Alle påstandene som skal fungere som bevis etterlater en viss form for tvil, og det er den tvilen området på en herlig måte lever høyt på. Har du god tid kan det anbefales å kjøre hele veien rundt. Veien på den sydøstlige siden er mye mindre, men også mer fredfull.


Sett over 1.000 ganger

Loch Ness uhyret ble første gang sett i år 565, da det påstås, at det slo ihjel en mann. Siden har der vært over 1.000 forskjellige, som har sett et eller flere uhyrer. I 1933 ble veien, A82 langs sjøen bygget. Heretter steg påstandene om å ha sett uhyret markant. Den mest berømte påstanden er fra 1934, hvor et foto framviser et langhalset vesen i vannoverflaten. Det gikk verden rundt og satte igjen fart i påstandene om et uhyre i sjøen. Vitenskapsmenn kjemper den dag i dag for å finne et svar. Kanskje er det i virkeligheten best, at det aldri finnes. Ihvertfall for turistindustrien, for det er ingen tvil om, at Nessie sammen med whisky, sekkepipen og kilten er en av Skottlands store merkevarer. Over hele verden kjenner alle Loch Ness uhyret.


Få uhyret med hjem

De fleste observasjoner er gjort fra 1300-talls slottet Urquhart Castle, som siden 1692 har ligget i ruiner, fordi engelskmennene ødela det. Borgruinene, som var en del av høylandets forsvarsverk gjennom Great Glen, ligger på en fantastisk vakker halvøy i Loch Ness. I tillegg til at det herfra er en suveren utsikt over sjøen i begge retninger, er stedet i seg selv en opplevelse verdt. Det er et besøkscenter, som forteller hele borgens spennende historie.


Nessie

Et annet besøkscenter i nærheten, Loch Ness 2000, gir deg et vell av muligheter til å få med Nessie hjem. Uansett om det er i form av kulepenner, tøfler, tevarmere, bordbrikker, solbriller med mer. Tror man ikke på ”Nessie” før man kommer inn i butikken, kan man bli overbevist av alle de mange utgavene uhyret finnes i. Og spesielt hvis man er barn eller har god fantasi. Det er selvfølgelig helt opp til deg selv, om du tror på den kjære Nessie. Skottene selv er ikke i tvil, selv om man fristes til å tro, at de bare har fått et glass whisky for mye…


Les mer om de mange vitneutsagnene på www.nessie.co.uk

Se også:
www.visitbritain.com
www.visitscotland.com


Camping ved Loch Ness

Det kan varmt anbefales å plassere campingvognen på en campingplass før man går på oppdagelsesferd. Bare de store veiene egner seg til kjøring med campingvogn. Husk at man kjører på venstre side.
Inverness som ligger rett nord for sjøen er et godt utgangspunkt og byen har flere utmerkede campingplasser.

Her bodde vi:
Inverness - Bunchrew
Følg A862 mot Beauly. Plassen ligger helt ned til fjorden ca. 4 km vest for Inverness ved byen Bunchrew.
Pris: pr. natt: 17 £ for campingvogn inkl. dusj og strøm for to voksne og to barn.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden