: Kärnten – del 1: Dellach am Drau – deilig plass for mindre barn | Din Fritid

Kärnten – del 1: Dellach am Drau – deilig plass for mindre barn

Noen ganger føler man i det samme øyeblikk, som man kjører inn på campingplassen, at dette blir bra. Slik er stemningen i den lille bilen vår, den ettermiddagen vi kjører inn på Camping am Waldbad i Dellach am Drau. Vi er i Kärnten i Østerrike.


Flott kjøretur

Kjøreturen til Kärnten har gått riktig bra. Været har vært fint og vi har gledet oss over den flotte naturen, langs motorveien ved Kasselbakkene og i Østerrike. Vi liker best å komme raskt avgårde på ferien, og har lagt inn en overnatting underveis i Tyskland, noe som innebærer at vi ikke har kjørt så mange timene.

Se linken nederst på siden til Camping Altmühltal. Her finner du også mange flere bilder fra campingplassen.


På hodet i bassenget

Været er strålende og når man har kjørt halve dagen, så er det bare en ting som gjelder, når man kommer fram, og det er på hodet i bassenget. Så får campingvogn være campingvogn… Campingplassens svømmebasseng er uten tvil et stort aktivum, fordi man er langt fra både sjø og hav.

Den er barnevennlig og har masser av artige aktiviteter for både store og små.


Rask oppsetting

Vi kjører i det minste vogntoget vi noen gang har testet, så det tar ikke lang tid å sette opp. Campingvognen kan skyves på plass av en voksen med en hånd. Den veier ingenting. Solseilet settes opp på mindre enn fem minutter og så er det bare å få satt opp campingmøblene og legge opp beina. Ferie!


Dellach am Drau

Dellach am Drau ligger i Geiltaler Alpen og uansett hvor vi titter, så er det utsikt til fjelltoppene. Det gir skygge på plassen morgen og kveld, men det er sol det meste av dagen. Byen er ikke særlig stor, og har du noen romantiske østerriske fjellstemningsbilder på netthinnen, så er det bl.a. her du finner dem. Dekorerte bondehus og store enger med gressende kyr.


Drau elven er som skapt til rafting

Drau elven renner rett forbi campingplassen og er som skapt til forskjellige aktiviteter. Rafting er en av dem. Det er den formen for rafting som alle kan være med på. Det betyr også at små barn kan få prøvd denne aktiviteten. Avhengig av årstid og vannmengde i elven er det mer eller mindre heftig, med det er hele tiden med måte og alle kan være med. Man bestiller turen i resepsjonen på campingplassen.


God appetitt

Etter en tur i poolen og en runde med rafting har alle blitt sultne. Vi kan både spise hjemme og på campingplassens restaurant, men plassjefen anbefaler oss en tur opp i fjellene, der Frau Kirchner på Berggasthof Weinberg er kjent for å ha det beste kjøkkenet i hele dalen. Det er snakk om tradisjonell østerrisk mat, som krever god appetitt, fordi det fyller i magen og er rikt på kalorier.

I gamle dager hadde man bruk for mye energi, når man skulle arbeide med dyr og landbruk i det kuperte terrenget. I dag har vi kanskje ikke bruk for maten, men den smaker fantastisk. Alt er selvfølgelig hjemmelaget. Mathias får noe, som minner om stekte poteter med svinekjøtt.


Frisk fjelluft og god mat

Vi sitter ute og nyter den gode maten sammen med den friske luften. Det er verken eksos eller trafikkstøy. Det eneste vi kan høre er fuglene og bjellene, som henger på de beitende kuene.


Dessert og solnedgang

Sammen med en stor porsjon ”Kaisersman” (hakkede pannekaker med melis og eplemos), nyter vi de siste solstrålene, som sender et fantastisk lys gjennom dalen. Har du behov for å koble av og få fornyet energi, så er dette stedet midt i blinken.

På gjensyn!

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden