: Den rullende fotografen | Din Fritid

Den rullende fotografen

I tre år har sveitseren Christian Menzoni reist rundt i Europa og dekket alt fra verdenscuper i nordiske skigrener, skiskyting, Formel 1 og mye annet som fotograf for sitt fotobyrå. Så langt har han spart 100.000 kroner i hotellutgifter bare i vinter der han tøffer rundt med sin Caravan International Carioca 10 D.

- For meg er det luksus på ha min egen leilighet hele året, sier fotograf Christian Menzoni og byr oss innenfor døren der han står parkert på toppen av Midtstuen. I to uker dekket han verdenscupbegivenhetene i Holmenkollen i mars. Det var ikke første gangen han sto der, tilkoblet strøm og slo kveldene i hjel med matlaging og satellitt-TV. Han har vært her før og fått en kongeplass med utsikt over hovedstaden.
Christian har vært flere steder enn de fleste, uten å ha sett noe annet enn arenaer og sportsutøvere.
- Jeg har vært så mange vakre steder i Europa og verden ellers, men jeg kan ikke si hvordan stedene er. Barcelona f. eks. – og Holmenkollen og Oslo, men jeg har aldri vært i sentrum av byene. I tre år har jeg fartet rundt med bilen og tilbakelagt 40.000 km i året, gjennomsnittlig 200 dager i året. Men det har vært jobb hele tiden, sier den alltid smilende sveitsiske fotografen. Som nå opplever at flere og flere kolleger har anskaffet seg en bobil, og gjør som ham.

Kan være seg selv

- Hva betyr det for deg å kunne reise rundt i bobilen på jobb?
- Det er ren luksus. Jeg kan være meg selv, være selvstendig uten å være avhengig av andre. På plattformen har jeg en scooter som jeg kan bruke når jeg skal på shopping, til arenaene eller til venner.
- Men hva gjør du da i feriene?
- Reiser rundt med bobilen. Ungene elsker den. Derfor tar vi noen ferier med caravanen, selv om jeg på noen av reisene foretrekker hotell. Men ungene stortrives, de kan lukke seg inne og ha det moro bak lukkede dører.
- Hvor går turen?
- Sist sommer var vi i Thüringen, fant et pent lite sted ved en sjø. Vi hadde med sykler og var på turer og badet.

Sparer 100.000 kroner på hotell

Bobilen koster i innkjøp snaue 250.000 kroner i Sveits. Når fotograf Menzoni regner på det finner han ut at han sparer 100.000 kroner i hotellutgifter bare i løpet av en vintersesong. Således har den allerede betalt seg. Og det beste, han trives i den og har tilpasset den til sitt behov.
- Jeg har gjort mye med den. Den er utstyrt med gassvarmeovn, men hadde ikke dieseloppvarming. Når jeg reiser om vinteren er det gjerne kaldt, da jeg var i Kountilahti i Finland var det 20 minusgrader. Faren min er bilmekaniker og han installerte dieseloppvarmingen så jeg fryser aldri.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden