: Isabella 2008: Penta – mest solgte fastliggertelt | Din Fritid

Isabella 2008: Penta – mest solgte fastliggertelt

Penta er ikke bare Isabellas mest solgt fastliggerfortelt, men antagelig etterhvert også det mest vanlige store fastliggerfortelt i Europa. Det er snart vanskelig å finne en campingplass i Europa, der Penta ikke er representert.

Penta er ikke bare Isabellas mest solgt fastliggerfortelt, men antagelig etterhvert også det mest vanlige store fastliggerfortelt i Europa

Det er i løpet av de mange årene skjedd en kontinuerlig produktutvikling, som betyr at det femkantede Penta fortsatt karakteriseres som forteltenes Rolls Royce. Pentas popularitet skyldes flere ting. Den gode romsligheten uten en irriterende støttestang midt i forteltet betyr mye for mange mennesker, kombinert med det veldig lyse innemiljøet grunnet to lysfelter i taket.

Men også det flotte designet med de blågrå og mørkeblå fasader og de kraftige stilrene hvite gardinene er vesentlig for mange caravanister. I tillegg kommer, at den høye Isabella-kvaliteten i materialer og bearbeiding gjør, at man har et Penta i mange år, dersom man behandler det riktig. Tross sin størrelse er Penta rimelig ukomplisert å sette opp, dersom man bare følger bruksanvisningen. Enten på trykk eller på video hos din forhandler eller på Isabellas hjemmeside.

Stabilt fortelt til tross for størrelsen

Et godt tips til oppstillingen er også, at man ved å spraye med impregneringsvæske i teltskinnen før montering lettere kan trekke Penta på campingvognen. Dessuten er det en god ide å gå til anskaffelse av en Herkules teltoppspenner. Til tross for sin størrelse står Penta veldig stabilt, selv når værgudene viser seg fra sin værste side. Det skyldes konstruksjonen uten høye hjørner og med det femkantede designet, som betyr at vinden ikke får noe særlig tak. Men vil man gå med både belte og seler, så er et stormoppspenningssett med ekstra barduner og kraftige plugger en mulighet.


Gjøres om til solseil eller terrasse

Designmessig er Penta også karakterisert av det rundtløpende utheng, som både sikrer at smuss fra taket ikke renner ned langs teltsiden i regnvær, og at det i sterkt solskinn fungerer som en liten markise. Det er inngangsmuligheter i både høyre side, og i venstre skråhjørne. Front og gavler kan tas helt av, slik at man kan få markedets største solseil eller terrasse om man vil. Hvis man til tross for all plassen gjerne vil ha litt mer, så er det mulighet for, som ekstrautstyr, å gå til anskaffelse av et tilbygg med innertelt for montering i en av gavlene. Man kan også montere et Shadow solseil i fronten eller på en av gavlene, dersom det er behov for det.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden