: LMC: Følelse av rom og plass | Din Fritid

LMC: Følelse av rom og plass

Er plassen liten, er innredningen alfa og omega for følelsen av rom og plass. Design av møbler, fast inventar og ikke minst lys er derfor litt av en vitenskap, når det gjelder innredninger av såvel seilbåter som campingvogner.

Den hævede sengs placering med hovedgærdet mod sidevæggen giver en god fornemmelse af rum og plads i den lyse vogn

Hos den tyske caravanprodusenten, LMC Caravan, har man lagt seg i teten, når det gjelder kombinasjonen av de beste designtradisjoner fra både det maritime liv og campinglivet. I sine 2008-modeller har LMC’s designere i høy grad lekt med lysdesign, både når det gjelder kunstig kosebelysning og plassering av vinduer. Samtidig har LMC lansert en helt ny planløsning i innredningen av to modeller i størrelsen 5,6 meter. Det dreier seg om Münsterland 565 RBD i mellomklassen og toppklassemodellen Ambassador 565 RBD. Det spesielle ved 565 RBD’s planløsning er soveavdelingen, der den frittstående sengen er plassert med hodeenden mot sideveggen. Man kan gå rundt den på tre sider og har dermed god tilgang til overskapene. Samtidig er den hevet, slik at man fra sengen har fri utsikt gjennom sideruten og bakruten, og det er blitt plass til et nattbord med god avlastingplass. Kjøkkenet er plassert ut mot forteltet, så det er snakk om et samtalekjøkken med kontakt til både forteltet og den store rundsittegruppen i fronten. Kjøkkenet er dessuten utstyrt med en flott avtrekksvifte og et høykjøleskap på den motsatte siden. Toalett og dusjrom er plassert på motsatt side av forteltet midt i vognen og her briljerer Ambassador 565 RBD med en hittil usett detalj i campingvogners lysdesign – den blå LED-opplyste vannstrålen i den hvite håndvasken.

Hele innredningen, med spesielt sengens plassering, gir en god romfølelse, som forsterkes, fordi det er snakk om veldig åpne og lyse vogner med klare takluker og store vinduer. En smart detalj for vinterbruk er, at man kan trekke myggnettet ned og oppnå en ytterligere isolerende effekt, samtidig med at man kan se ut, men ingen kan se inn i vognen. Selv om planløsningen er den samme i de to modellene, er materialvalg og utforming forskjellig. Med en prisforskjell på omtrent 50.000 kr., får man også en del ekstra for pengene, hvis man velger en Ambassador 565 RBD. Men begge modellene kan utstyres helt etter kundens ønsker med eksempelvis Alde sentralvarme, vannbåret gulvvarme, setevarme, gasstekeovn og flere monterings-muligheter for flatskjerms-tv.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden