: Campingliv på Marstrand i Sverige | Din Fritid

Campingliv på Marstrand i Sverige

Hva er bedre en sol, sommer og ferie ved kysten? Kjenne vinden blåse i håret og våkne til hese måkeskrik og myke bølger som skyller over sandstranden? Rett utenfor Göteborg finnes det gode liv.

Yyyyhihaaaaaa! Ungene raser uti vannet, temperaturen er ennå ikke på topp og hylene høres over hele plassen. Marstrand Familie Camping ligger i et herligskjær - gårdsmiljø, bare 4 mil fra storbyen. Avstanden er akkurat passe lang til at en enkelt kan ta en dagstur inn til fornøyelsesparken Liseberg, shoppe langs Kungsportsavenyen eller ta en titt på de vakre vekstene i Trädgårdsforeningen eller Botaniska. Likevel føles metropolen fjern. Her ute er det idyllen som råder – sølvet glimter lekent i vannet og hverdagen glimter med sitt fravær. Feriefølelsen sitter som et skudd.

De ligger en duft av nybakte rundstykker over hele campingplassen. Butikken er ikke stor, men ofte er det ikke mer enn ferske aviser, nybakt brød og nybrygget kaffe som skal til for å gi litt ekstra lykkefølelse. Det, og nye venner:
– Det beste med å campe er å få nye venner, sier Arvid.
– Jepp, og det at vi kan bade hele tiden! Istemmer Roland. Og grille pølser på kvelden! Det er tidlig på morgenen, men de to kremmerne har allerede rukket å presse seg til et par is fra foreldrene.
Ytterligere stikkord for barnlig glede er sol, bad og en daglig dose med krabbefangst. Det er bare 100 meter fra plassen til sandstranden, og ungene finner veien ned av seg selv. De voksne gjemmer seg ofte bort på klippene, og på kvelden er det en og annen som også bruker dem til å teste fiskelykken. Om hellet uteblir, hjelper eierne av plassen, Anette og Lars Torkelsson gjerne til med båtleie eller en plass på en av de større fiskebåtene.


Bortgjemt perle

Fra campingen bort til ferjen som bringer gjestene over til den sagnomsuste øya Marstrand, er det 15 minutters spasertur. Marstrand er kjent for kongelige tradisjoner, og på slutten av 1800-tallet pleide Oscar II staselige båt Drott å ligge i havnen hver sommer til glede for øyas innbyggere. Kongen og selskapet hans ankom øya for feste, sole seg og nyte livet vilt, og det var slik Marstrand begynte å få rykte som it-stedet for overklassen. I dag er de svenske partyprinsessene hyppige gjester på Marstrand på sommeren i forbindelse med de store seilregattaene. Vi forsøker å legge forholdene til rette så gjestene får opplevd mest mulig av området. Som familiecamping legger vi vekt på at folk i alle aldersgrupper skal trives maksimalt. Øya Marstrand er som en uoppdaget perle blant mange nordmenn, fastslår Lars med et smil.


Midt i blinken

Masse båtliv, liv og røre i gatene, flott arkitektur, gallerier og småbutikker samt utesteder og restauranter gjør at en ferjetur ut til øya gir avveksling for campinggjestene. Noen foretrekker å være på plassen mesteparten av tiden, mens har sansen for ekskursjoner, fortsetter han.
– Dette er noe av det flotteste Bohuslän har å by på, forteller Torkelsson. En av tingene som gjør Marstrand spesiell, er den fornemme stemningen som hviler over øya. Brosteinene ligger tett i tett langs kaia, og morgenen etter de største festdagene kan det ligge hundrevis av høye hæler kilt inn mellom dem etter nattens strabaser, ler han.

– Historisk sett er øya norsk også, visste du det? Plassen har hatt mange nordmenn på besøk gjennom årenes løp, men ønsker selvsagt enda flere velkommen! Vi er ekstremt heldige med beliggenheten og mulighetene som knytter seg til denne, og det merkes også på gjestene. Barna får nye venner, familiene bader og koser seg i vannkanten – og atmosfæren som hviler over plassen er kjempegod, avslutter han.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden