: Test: Eifelland Deseo LifeStyle 560 LK (2009-model) – trendy og annerledes køyevogn | Din Fritid

Test: Eifelland Deseo LifeStyle 560 LK (2009-model) – trendy og annerledes køyevogn

CampingNorge.no har som den første redaksjon i Skandinavia fått muligheten til å teste en av markedets mest annerledes campingvogner, Deseo LifeStyle fra Eifelland. Til tross for et par funksjonelle misser, var vi veldig begeistret for campingvognen, som nå også er tilpasset til barnefamilier. Husk også å se på videoklippet og fotoserien.

Eifelland Deseo LifeStyle 560 LK

Absolutt annerledes

Ved aller første øyekast er man slett ikke i tvil om, at det er snakk om en annerledes og trendy campingvogn. Kjøreegenskapene er til tross for den store fronten upåklagelige både på motorvei, landevei og ved blandet kjøring. Innvirkingen på drivstofforbruket er vanskelig å teste, men all logikk tilsier, at det må være snakk om et økt forbruk. Spørsmålet er: hvor mye?

Campingvognen er helt i takt med tidens trend innen for bolig

Ettroms leilighet med plass til alle

Campingvognen er også veldig forskjellig innvendig. Det er som å tre inn i en ettroms leilighet – vel og merke en designerleilighet med supermoderne detaljer og høy trivselsfaktor, som er helt i takt med tidens trend innenfor boligmarkedet. Det faller man for, fordi det er så hyggelig med stor sofa, som hele familien kan slenge seg i, annerledes vinduer og stemningsfull belysning. Det er også masser av sitteplass til venner på besøk. Over sofaen er det dype overskap til tøy.

Kjøkkenet er en integrert del av vognen med høyt spisebord med barstoler/benk

Praktiske rom i fronten

Hele den forreste delen av campingvognen er opptatt av de såkalte praktiske rommene. Badeværelse, køyesenger og kjøkken. Igjen er kjøkkenet en integrert del av vognen med høyt spisebord med barstoler/benk. Det bør tiltale alle de som elsker kjøkkenet sitt og det å nyte et glass vin sammen med venner, mens maten tilberedes. Akkurat som man gjør det hjemme. Stolene spennes fast under transport. Det er masser av små hyller, uttrekksskuffer og skap til oppbevaring. Kjøkkenet har smart vask, kjøleskap og gassbluss, som er gjemt under en plate, slik at det ser ut som om det er en keramisk komfyr.

Hyggelig barneavdeling med køyer

Køyer til barna

Rett ovenfor inngangen er det køyer. Den øverste køyen mangler sikkerhetsnett og bør derfor bare brukes av store barn. Køyene er trivelige og bare en liten beskjeden avdeling, som tilfredsstiller et enkelt behov. Et sted der barna kan sove. Stigen til øverste køye står i det høye garderobeskapet mellom køyene og badeværelset.

Fra hyggelig stor sofa til en deilig dobbeltseng

Foreldrenes soveværelse

Vogner med fast dobbeltseng tiltaler av god grunn mange. Mange vil ikke stå og re opp sengen hver kveld. Det må man her, men det gjøres på en desidert enkel måte. En uttrekksskuff med lamellbunn. Slik. Madrassene i sofaen er komfortable å sove på. Under den dype sofaen er det plass til sengetøyet. Det går litt plass bort til vanntanken.

Eifelland - en deilig vogn fylt med design

Annerledes blikkfang

Campingvognen vil uten tvil tiltale familier, som vil kjøre i noe litt annerledes. Det får de til 100 % her. Et par misser på funksjonaliteten slik som sikkerhetsnett og gasskassen, der lokket må tas helt av, men ellers er alle andre ting på plass og til og med pakket inn i et design, som er innbydende.

Fakta

Total lengde: 745 cm
Total bredde: 232 cm
Total vekt: 1500 kg
Lasteevne: 340 kg

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden