: Langt hjemmefra på en helg - del 1:5 - Belgia | Din Fritid

Langt hjemmefra på en helg - del 1:5 - Belgia

Det er ingen grunn til å kjøre i flere dager for å få utenlandske opplevelser. Rett utenfor Skandinavias grenser ligger det opplevelser og venter, og man kan selv velge, om det skal være kulturelt, aktivt eller man vil føle storbyens sus.


Gylne dråper i Flanderen

Belgia er et spennende ølland, og man kan alltids bruke en hel ferie i ølets tegn. På en gåtur rundt i Gent, som er Flanderens hovedby, finner man lett, i alle byens finurlige kroker, små butikker, som byr på velsmakende øl.

Det kan f.eks. være blant gamle støvete sykler i gaten Rodekooning, når det er åpent. Det er nemlig en butikk uten tradisjonelle åpningstider. Eieren kommer, når han har lyst til å servere øl. Det høres umiddelbart merkelig ut, men eieren er en opplevelse i seg selv, og når man opplever ham, forstår man bedre, hvorfor stedet er så spesielt.

Det er masser av gode steder, og det er kanskje i seg selv en god grunn til å ta bussen til og fra campingplassen, for den ligger fem km utenfor byen.

Prøv også „vannhuset ved ølkanten”, som ligger helt ned til elven. Navnet er nok blitt snudd eller så har eieren tatt for mange av husets gode øl. Prøv f.eks. Delirium Delight, som etter sigende skulle framkalle lyserøde elefanter …

Hvis du har tid, kan du dra fordel av å ha bilen med til øllandet. For en av de helt store opplevelsene – og ikke bare smaksmessig – er å kjøre rundt mellom de belgiske klostrene og kjøpe deres såkalte Trappist-brygg rett fra klosterporten. Det er seks klostere å besøke, og så kommer man i tillegg bra rundt i landet. Kjøp gjerne noen med hjem, for eksempel Westvleteren, som er vanskelig – og dyr – å smake her hjemme. Disse finner du under Monastic and Abbey Beers på vedlagte link.


Campingplassen

Plassen er omgitt av sportsanlegg som tennisbaner, løpestier og kajakkutleie. Bussen går fra rett utenfor døren til sentrum.

Plasseksempel: Camping Blaarmeersen
Pris: 225 kr. for to voksne og to barn i egen campingvogn eller bobil inkl. strøm pr. natt.

Les mer om plassen nedenfor via link eller på googlekartet.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden