: Hellas: Camping på Peloponnes | Din Fritid

Hellas: Camping på Peloponnes

Denne gangen går sommerferien til Hellas i bobil. Med på turen er vi to voksne, to tenåringsjenter på 16 år og selvfølgelig den lille hunden vår.


Camping Kastraki, Tolo

Campingplassen ligger snaue 10 km. fra Hellas sin tidligere hovedstad, Nafplion.

Fra Nafplion kjører vi sydover og i første omgang følger vi skiltene mot Epidauros, men etter ca. 5 km. deler veien seg i en V, og vi holder til høyre mot Asini og Tolo. Det ligger et par campingplasser langs veien, men vi hadde på forhånd valgt Camping Kastraki, som ligger helt ut mot havet og har en fantastisk utsikt over hele Tolo-bukten.

Plassen, som hovedsakelig består av oppmerkede og veldig små plasser er fylt godt opp. Noen få plasser har dobbelt størrelse og er beregnet for en personbil med stor campingvogn og de har den desidert beste beliggenheten. En sånn plass får jeg til slutt pratet meg fram til, selv om vi bare skal være her en enkelt natt.

Plassene er generelt vanskelige å komme inn på, fordi det er store gamle trær med kraftige grener som henger ned. En bobil fra Sveits, som kom samtidig med oss, fikk noen skikkelige bulker i taket og måtte plassere seg på skrå på plassen, og vi måtte ha et tau rundt noen grener og trekke dem til side, for å kunne forlate plassen uten skrammer.

Utsikten er, som nevnt, fantastisk og havet utenfor campingplassen er rent og helt klart å bade i, og heldigvis for det, for 5-6 m ute er det store og skarpe klipper, så det er godt å kunne se bunnen.

De sanitære forholdene er ikke noe å rope hurra for, litt slitte og uhumske og en dansk familie forteller, at de flere ganger har lagt på penger for å dusje, men at det ikke har kommet noe vann ut av dusjen. Vi tar oss nå en deilig dusj; Klaus og jeg klarer oss med 20 cent hver, mens jentene må ut med en hel euro, før støvet er vasket av.

Kveldstur ved strandpromenaden

Det er et ganske godt stykke inn til Tolo by, men nede på veien ved innkjøringen til campingplassen, går det buss både til Nafplion og Tolo.

Langs stranden kan man gå 15 – 20 min, og komme til en strandpromenade, der det er forskjellige restauranter, barer, et diskotek og kafeer. Her ligger også Asini Beach Camping, som er klemt inne mellom diverse mer eller mindre bråkete fasiliteter på promenaden.

Det ser ut til å være en deilig sandstrand langs hele promenaden, men når jeg tar en kveldstur med hunden, blir det hele til en nesten livsfarlig affære, på grunn av de mange unge og smarte greske fyrene i sine raske biler og scootere, som viser seg fram på promenaden. Jeg ”glemte” tilfeldigvis å fortelle jentene om det stedet!


Fredede fasiliteter

Ifølge deres hjemmeside, er det en restaurant på plassen, men under vårt besøk i begynnelsen av juli måned er den ennå ikke åpen, til tross for en nesten fullt belagt campingplass. På forespørsel, får vi vite, at den sannsynligvis åpner om 2 uker!

Det er en liten butikk med dagligvarer, der det er en riktig vennlig betjening, mens en ”Beach bar” på plassen ikke kan få våre jenter til å bli lengre oppe enn til kl. 23, fordi det kun sitter fire eldre grekere der og spiller backgammon.

Det mest imponerende ved plassen er prisen, og den er virkelig høy: 51 euro for én overnatting for familien, noe som slett ikke er i pakt med den relativt dårlige standarden.

Da vi sjekker ut, fikk vi en prat med leirsjefen, som forteller, at hele området er fredet, og at det derfor ikke er mulig å gjøre noe særlig med plassen. Ikke engang en grein kan de sage av et tre uten tillatelse, og den er i tillegg veldig vanskelig å få.

Når vi likevel kan finne på å komme tilbake til denne plassen, skyldes det, at vi reiser sammen med to tenåringsjenter, som gjerne vil møte annen ungdom og da Sun Tours har et stort antall telt på plassen, er den muligheten til stede.


Lido Camping, Tolo

Vårt neste stopp er Lido Camping, som også ligger i Tolo. Det er to innkjøringer til plassen: den ene fra hovedveien og den andre fra strandveien, så når man kjører på veien fra Nafplion til Tolo og veien deler seg rett før byen, kan man kjøre begge veier.

Plassen har plass til ca. 100 enheter samt noen bungalower, en resepsjon og en liten butikk og noen litt gamle, men velholdte sanitære forhold. Tomtene er ikke store, men mange av dem er skyggefulle. Campingplassen ligger rett overfor Tolos beste badestrand, med klart vann og sand så langt som du kan gå. Det er mulig å leie strandstoler med tilhørende vaskefat til føttene! Tolos nye bydel er nærmest rett utenfor plassen, der vi finner både restauranter og et supermarked og alt annet du har behov for – sannelig også alt det du ikke visste at du hadde bruk for!

På campingplassen møter jeg en dansk familie fra Holstebro, som for sjette gang har tatt turen til Tolo med sin campingvogn. De bestiller den samme plassen hvert år, og den ligger perfekt ut mot strandveien, så deres to halvstore barn, selv kan gå til stranden og for å handle.

Bussen til Nafplion med forbindelse til Argos, Korint og Athen, stanser rett i nærheten av plassen.


Rett ved vann, strand og by

Tolo er en deilig liten fiskerlandsby, med en del turisme i den nye delen av byen, men du kan spasere langs stranden eller langs den travle hovedgaten ned mot havnen og finne de små trivelige tavernaene, der grekerne selv inntar sin kveldsmat og der fiskebåtene hver morgen kommer inn med sin fangst ved soloppgang.

Langs stranden kan du leie seil- og motorbåter og vannsykler, samtidig som det finnes et dykkersenter i byen. I bukten er det forskjellige store og små ubebodde øyer, med små kapeller, som er verdt å utforske. Bare noen få kilometer fra Tolo, oppe i fjellene, finner du Agia Moni, som er et gammelt nonnekloster, som absolutt er verdt et besøk.

I en radius av ca. 50 km fra Tolo finner du også berømte steder som Epidauros, Mykene og Korintkanalen. Fra havnen i Tolo kan man dra med Pegasus Cruises til øyene Hydra og Spetzes. Dessuten kan man hver onsdag og lørdag gå på marked i Nafplion og Argos.

Alle plassene som ellers er i området, har en fornuftig standard og det du evt. synes de kunne mangle i henhold til skandinavisk standard, blir til enhver tid oppveid av de deilige greske strendene, den fantastiske greske maten og deres gjestfrihet.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden