: Kyst Camping, Bogense: Hav, kos og hjertelighet | Din Fritid

Kyst Camping, Bogense: Hav, kos og hjertelighet

Små boder langs veien, der de selger nye poteter, blomster og alle mulige saker, som det er vanlig på enkelte deler på Fyn. Det er vanskelig ikke å bli fristet, når vi er på vei mot Bogense.

Helt nede ved havnen i Bogense svinger vi til høyre og rett etter dukker Kyst Campings hyggelige, gule bygninger fram. Allerede ved inngangen til campingplassen, kan jeg se havet.

Heidi og Rehnè tar hjertelig imot oss og selv om man har havutsikt fra det meste av plassen, så velger vi ”første parkett”, slik at vi også får lyden av bølgeskvulp med på kjøpet.

Havutsikt på første klasse betyr, at vi med gode øyne eller kikkert, kan se til Juelsminde og til Æbelø og hvis vi er heldige kan vi også se marsvin som boltrer seg ute på pynten. Vi kan glede oss over soloppgangen om morgenen, og vi kan også nyte synet av kajakker som glir stille bort over vannet i solnedgangen. Det er det jeg kaller havutsikt!

Her er flere lekeplasser og en ny servicebygning i toppklasse, der det både er familiebaderom og et superlekkert campingkjøkken med spiseplass.

I alle feriene er det på campingplassen gratis underholdning for barn hver dag og for de voksne tilbys mulighet til massasje, fotpleie og annen selvpleie i de 7 ukene sommerferien varer. Campingplassen har ansatt vaktselskap, som patruljerer om natten, så man kan sove trygt.

Fyn er fin og fynbeboerne er hyggelige og lette å komme i prat med. Naboen kommer med et kjempe kjøttbein til hunden vår og vi snakker med andre hundeeiere, som går tur på den lille stien mellom plassen og havet - jeg er veldig begeistret over fynboernes syngende dialekt.

Levende havnemiljø

Kyst Camping, Bogense ligger perfekt for alt det man kan ønske seg, når man er på tur. Bare et steinkast fra plassen ligger havnen, med et deilig havnemiljø, mange butikker og kafeer langs kaien. ”Fiskehuset” er et must for meg, for her selger de all verdens lekre delikatesser og fra medio mai og hele sommeren, kan man innta en herlig fiskebuffet på terrassen, i weekendene er det på kjøpet krydret med levende musikk

Store flotte tremastede skip og små seilbåter ligger i havnen, ved siden av en og annen husbåt. Det er alltid noe å kikke på, og det er alltid et yrende liv på havnen. Flere steder er det også mulig å sette seg på en restaurant eller isbar og nyte hele scenarioet. En lekker ”Havfruetallerken” kan man innta på Juels Café på havnekaien.

Fem lørdager i løpet av sommeren, kan man oppleve ”Jazz på moloen”, som trekker mye folk. Man kan også seile en tur med det skipet ”Castor af Bogense” til Juelsminde, Tunø, Samsø, rundtur på det blå hav, solnedgangstur mot Æbelø, eller hva med en ”Båtsafari blant seler og marsvin”. For barna arrangeres det også en sjørøvertur.

Vest for havnen finnes Fyns største Marina, som også byr på kafeer, restaurant og isbarer.


En by med stemning og atmosfære

Fra havnen er det bare 2 minutter å gå, så er du i det gamle Bogense, med små bindingsverkshus og veldig hyggelig atmosfære.

Denne lørdagen er det gågatesalg og byens forretninger er fylt med gode tilbud og mange mennesker rusler på gaten. Vi møter også her mange hundeeiere og overalt i byen og på de nærliggende stiene, er det satt opp stativ med ”hundeposer”, så her finnes det ingen unnskyldning!

Byens gamle torv har en ukentlig torgdag og en liten kopi av Manneken Pis er blitt litt av en attraksjon i Bogense, ikke minst fordi den blir ”kledd på” etter årstiden.

I sommerperioden er det tilbud om byvandringer, åpent vanntårn og åpen bisonfarm, der man med traktor og prærievogn kjøres rundt blant bisonoksene. Det er også et årlig loppemarked og en nyere tradisjon er årets ”Rosefestival” den første weekenden i august, likeledes kan man oppleve ”Bogense by night” med ekte tyrolerstemning.

Liker man innendørs aktiviteter er det en svømmehall med spa og treningssenter.

Flere ganger daglig kan man høre det vakre klokkespillet fra kirken, som ligger bak campingplassen.

Det er mulighet for en spesiell fottur til den fredede Æbelø, men snakk med byens turistkontor og få opplyst tidspunktet for tidevann, ellers kan man komme skikkelig ut å kjøre. Turen er på ca. 4 km, hvorav 1½ km er i vann, men naturen er etter sigende helt unik.

Man kan bade ved kysten ut for campingplassen, bunden er imidlertid litt steinete, så husk badesko. På østsiden av havnen er det en stor badebro og mindre enn 10 minutters gange fra Kystcamping langs ”Havfruestien”, kommer du til en fantastisk anlagt sandstrand. For øvrig er det nettopp langs ”Havfruestien” i østlig retning en fin fottur på et par kilometer til Stegø Mølle med en enestående utsikt over Kattegat mot Æbelø og Måkeøene.

Er man på ferie i Bogense, er det heller ikke langt til attraksjoner i Odense eller det øvrige Nordfyn.

Jeg får lyst til å si: Bogense er best – i hvert fall er her veldig mange muligheter til opplevelser og det er vel nokså sjeldent at man på en campingplass har havutsikt på forsiden og bysentrum på baksiden!

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden