: Steder du bør se i Wien | Din Fritid

Steder du bør se i Wien

Ved foten av alpene ligger hovedstaden som er kjent for nyttårskonserter, vin, snitzel og storslagne bygninger. Her kan du nyte et fredfylt liv i en kulturell smeltedigel i historiske omgivelser. Wien er en by det er lett å bli glad i!

Schönbrunn slott
Habsburgernes enorme sommerresidens står på Unescos verdensarvliste. Slottet ligger vegg i vegg med dyrehaven.

Wienerschnitzel
Kroer, kafeer og restauranter finnes det hundrevis av i Wien. Byens mest kjente rett er trolig wienerschnitzelen, og den serveres på de fleste kneiper.

Mozarthuset
Man bør unne seg minst en konsertopplevelse i en by som Wien. Mozart, Beethoven, Strauss - alle de store spilles hele tida. Mozarthaus er Wiens eldste konsertlokale, og er et ypperlig sted for dem som vil oppleve en klassisk konsert.

Johann Strauss-Monumentet
I Stadtpark finnes blant annet et forgylt monument av valsekongen Johann Strauss.

På reise i vakre Østerrike

Er du glad i vakker og vekslende natur, wienervals og søte kaker, er dette den rette langturen for deg. Du trenger minst et par tre uker skal du få et godt utbytte av turen.

Start gjerne turen i München i Tyskland. Ta motorvei A7 fra Hamburg som transportetappe. I Tyskland er det gratis å kjøre på motorvei. Kanskje noen dager i München, og deretter mot Salzburg, en av Europas vakreste byer og med noen av de aller beste konditoriene. Fortsett nordøstover til Bad Ischl, den gamle keiserbyen, videre mot Linz og østover til Wien. Benytt sjansen til å stikke over grensen til Tsjekkia for å handle billig. Wien må oppleves. La turen gå videre sørover mot Graz og Klagenfurt. Få med Villach (kort vei til Slovenia og Italia) før du setter kursen tilbake til München. På veien får du med deg Lienz, Zell am See og Kitzbühel. Turen fortjener også en avstikker og et besøk i Innsbruck.

Strekningen på reisen blir cirka 1300 kilometer.


Romantisk?

Romantische Strasse er en av Tysklands nest eldste og mest berømte turistvei. Turen går fra Füssen på grensen til Østerrike og nordover til Würzburg, en avstand på cirka 350 kilometer. Beregn minst tre overnattinger fra Oslo til Füssen.

Hyggelige vinlandsbyer, gamle småbyer gjemt bak tykke murer, hus i bindingsverk, borger og slott. Mer romantisk blir det neppe. På denne turen bør man være to, fordi dette er anledningen til å vie din partner litt ekstra oppmerksomhet. Bli i Füssen et par dager. Ta gjerne en snarvisitt inn i Østerrike. Nyt stemningen i Donauwörth, romantikken i Dinkelsbühl og historien i Rothenburg o.d.Tauber. Bli noen dager i Würzburg, en by full av kulturminner og sentrum for vindistriktet i Franken.

Beregn minst to overnattinger på vei tilbake til Oslo fra Würzburg.

Stefanskatedralen
…eller Stefansdom, som den også kalles, er et enestående byggverk i gotisk stil. Lider du ikke av høydeskrekk kan tårnet, 137 meter over bakken, anbefales. I så fall må 343 trappetrinn først forseres.

Nyttårskonsertene
Første nyttårsdag er selskap med Wienerfilharmonikerne og valsefamilien Strauss fast takst. Tradisjonen med nyttårskonsert strekker seg tilbake til 1939, og det er stor kamp om plassene i den gylne konsertsal i Wiens Musikverein. Kun 1742 sitteplasser finnes, i tillegg til 200 ståplasser. Derfor må du være tidlig ute, hvis du skal kapre deg en plass.

Sacherkake
Å spise Sachertorte på hotell Sacher er noe helt spesielt. Sjokoladekaken er en av verdens mest berømte, og blant de aller beste. Oppskriften fra 1832 er selvsagt hemmelig.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden