: Test: Cabby 700 +M (2010 modell) | Din Fritid

Test: Cabby 700 +M (2010 modell)

Cabby gjorde store endringer på sine modeller i 2006 og 2007. I 2010 modellene er det kun finpusset.


Sittegruppe

Svenske Cabby har i over førti år bygd vogner i Kristinehamn som ligger langs E6 ved Vänern. Hovedsatsingen er det nordiske markedet, der utfordringen ligger i isolasjon, oppvarming og frostsikring. Forhandlerutvalget, sammen med fabrikken, mener at med de store endringene i 2006 og 2007 har det ikke vært nødvendig med de store forandringene i år.

Sittegruppen er plassert helt fremst i vogna. God plass til å benke åtte voksne. Dog ikke til en treretters middag. Da vil det flyttbare bordet selvsagt bli i minste laget. Putene er behagelige og støtten i ryggen er god. Lysekrone i taket, åtte spotter øverst i overskapsrekka og to spotter i hvert av hjørnene gir godt lys. En artig detalj er de to lysskinnene langs takluka. Overskapsrekka strekker seg over hele sittegruppa. Samtlige er 21 centimeter dype, 46 brede og 34 centimeter høye. Ingen av disse er delt av med hylle. Under skaprekka er det montert ei hylle som er ni centimeter høy. Dybde og bredde varierer. Helt mot kjøkkenet er det satt av plass til stereoanlegg. Høytalere er montert i hjørnene under overskapsrekka. Ved inngangsdøra er det laget en vegg som deler av mot barnas kombinerte soverom og sittegruppe. Et speil med ei lita hylle øverst. Deretter benkeplass til flatskjermen. Under den igjen tre hyller. Sittegruppa kan gjøres om til ei ekstra dobbeltseng. Vogna er bygd på et enkeltakslet helgalvanisert AL-KO-understell. Lettmetallfelger med dimensjoner 195/70R15C er standard. Disse lavprofildekkene er fylt med nitrogen. I brosjyren skryter Cabby rått av sitt eget sikkerhetssystem for kjøring. Vår test går ikke dypt nok til å kunne verifisere eller avkrefte disse påstandene. Jeg velger derfor å tro på produsenten inntil det motsatte er bevist. Vogna har vannbåren gulvvarme i tre sløyfer. Standard varmeforsyning er en Alde Compact 3010 fyrkjele som kan drives av strøm eller propan. Vanntanken på 45 liter er plassert under dobbeltsenga og har utvendig påfyllingstut. Spillvannstanken på vogna er innvendig. Isolasjonen i vogna er Polyuretanskum. Et produkt mange huseiere kjenner som det skummet en bruker når en setter inn vinduer og dører i hus. Mye luft i skummet gir en god isolasjonseffekt. På den vogna vi testet var det utvendig dusjuttak. Dette er ekstrautstyr.

Oppbygging

Vogna er bygd på et enkeltakslet helgalvanisert AL-KO-understell. Lettmetallfelger med dimensjoner 195/70R15C er standard. Disse lavprofildekkene er fylt med nitrogen. I brosjyren skryter Cabby rått av sitt eget sikkerhetssystem for kjøring. Vår test går ikke dypt nok til å kunne verifisere eller avkrefte disse påstandene. Jeg velger derfor å tro på produsenten inntil det motsatte er bevist. Vogna har vannbåren gulvvarme i tre sløyfer. Standard varmeforsyning er en Alde Compact 3010 fyrkjele som kan drives av strøm eller propan. Vanntanken på 45 liter er plassert under dobbeltsenga og har utvendig påfyllingstut.

Spillvannstanken på vogna er innvendig. Isolasjonen i vogna er Polyuretanskum. Et produkt mange huseiere kjenner som det skummet en bruker når en setter inn vinduer og dører i hus. Mye luft i skummet gir en god isolasjonseffekt. På den vogna vi testet var det utvendig dusjuttak. Dette er ekstrautstyr.


Kjøkken

Kjøkkenet befinner seg på motsatt side av inngangsdøra. Der befinner det seg nedfelt gassbluss og oppvaskkum. De tre gassblussene lengst til venstre og oppvaskkummen i midten av kjøkkenbenken. Til høyre er det satt av god plass til arbeidsplass. Benken er 160 centimeter bred og 65 centimeter dyp. Arbeidshøyden er på greie 91 centimeter. I vognen vi testet var det stekeovn. Dette er ikke en del av standardutrustingen. Standard er derimot det 190 liters kjøleskapet med avtakbar frysedel. Kjøleskapet er plassert til venstre for kjøkkenbenken. Mellom gassblussene og stekeovnen er det en skjærefjøl og under ovnen er det blitt plass til en liten skuff. Under vasken er det en stor skuffeseksjon. Helt øverst en bestikkskuff. I midten en stor skuff, der bredden er 48 centimeter, høyden 32 og dybde på 47 centimeter. Her er søppelbøtta plassert. Nederst er det en mindre skuff. Dybde og bredde er den samme, men høyden er 20 centimeter. Helt til høyre er det nok en skuffeseksjon. Målene er de sammen som seksjonen under vasken. Mellom overskap og kjøkkenbenk er det to krydderhyller. I overskapsrekka har det blitt tre skap, som er det i to med ei hylle. Høyden er 40 centimeter, bredden 51 og dybden er 31 centimeter. Helt til venstre sitter kontrollpanelet. Samtlige skap har innvendig lys. Under overskapet er det montert avtrekksvifte. Lyssettingen er god. Tre spotter under overskapet og tre i taket gir godt lys. Konklusjonen er et svært godt kjøkken, der det er plass til to kokker samtidig.


Oppbevaring

Mesteplassen av oppbevaringen under sittegruppen er okkupert av teknisk utstyr og den integrerte gasskassa. Likevel er det funnet plass til et lite skap som nåes via ei luke i sittegruppa. Denne er strategisk plassert ved inngangsdøra. Også en snedig skuff for lagring av ski og staver er lagt inn under sittegruppa. Denne betjenes selvsagt via ei utvendig lasteluke. Etter at alt standardutstyret er på plass i gasskassa er det enda litt igjen til utstyr som tåler det. I gasskassa er det belysning. Under dobbeltsenga er det rikelig med lagringsplass, som kan nåes enten via den utvendige lasteluka eller ved å løft opp madrass og sengebunn. Garderobeskapene er plassert mellom kjøkkenet og badet. Hengeskapet er 157 centimeter høyt, 50 dypt og har en bredde på 67 centimeter. Hengehøyden er 120 centimeter. Til høyre for hengeskapet et hylleskap med seks jevnstore hyller. Bredden på dette er 50 centimeter, dybden er 53 og høyden er på 194 centimeter. I tillegg er det skapplass i overskap på soverommene og over sittegruppen. Totalt sett er det mye skapplass i vogna. Det er også påkrevet med tanke på en familie på fem som skal på vinterferie med dobbel sett med skiutstyr.


Sengeplasser

Dobbeltsenga er plassert bakerst i vogna med toalettet som nærmeste nabo. Anatomiske viskoelastiske madrasser er standard og hodeenden er justerbar. Senga er prøveligget og godkjent. Liggeflaten er på greie 193 gange 144 centimeter. Mye lagerplass under dobbeltsenga med tilgang både fra utvendig luke og innenfra. Rommet har egen takluke og lufteventil. Overskapsrekka er tilsvarende den i sittegruppa og inneholder med skap med hylle under. Belysningen utgjøres av fem spotter i taket, samt to lesespotter i hodeenden. Rommet kan deles av fra resten av vogna med en persienne. Barnas soverom er plassert mellom dobbeltsenga og inngangsdøra. Denne kan gjøres om til ei sittegruppe. Soveflaten nede er 88 gange 197 centimeter. To søsken som ikke krangler alt for mye kan sove i samme seng. Skulle det være et tredje søsken kan overskapet gjøres om til en køyeseng som er 198 centimeter lang og 60 bred. Maks belastning er 60 kilo. Under sittegruppen er det lagerplass. Kommer godt med dersom familien er på fem stykker.


Bad

Plassert bakerst i vogna, ved siden av dobbeltsenga. Ikke stort, men plassen er svært godt utnyttet. Et vendbart Thetford kassett-toalett er plasser helt innerst i hjørnet. Delikat og pent i fargevalg. Et minus er en kjedelig gråfarge på gulvet. I motsatt hjørne er vaskeservanten, med avtakbart blandebatteri med lang slange. Over servanten er det plassert et stort hjørnespeil og under servanten er hjørneskap, samt to små åpne skap. På bakveggen er det nok et skap. Bredden er 70 centimeter, dybden 22 og høyden er på 28 centimeter. Under dette er det to små hyller. I skyvedøra er det satt av hengere for håndklær. Tre spotter, samt et lite nattlys over servanten er belysningen. I tillegg er det egen takluke i baderommet.


Tekniske data

Totalvekt: 1800 kilo
Egenvekt: 1606 kilo
Total lengde: 841 cm
Karosserilengde: 700 cm
Total bredde: 252 cm
Total høyde: 261 cm
Innvendig lengde: 630 cm
Innvendig bredde: 234 cm
Innvendig høyde: 195 cm

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden