: England: Eurotunnel - miljøvennlig jubilant | Din Fritid

England: Eurotunnel - miljøvennlig jubilant

Eurotunnel under den engelske kanalen har feiret sitt 15-årsjubileum og samtidig passert 50 millioner kjøretøyer som har passert under vannet på disse årene. Dermed har man spart luften over for 3,5 millioner tonn med avgasser.

Om alle kjøretøyene som har blitt fraktet gjennom Eurotunnel hadde stått etter hverandre, så ville det ha blitt en rekke helt til månen, skriver selskapet i en pressemelding. Med to forskjellige shuttle-service-system kan Eurotunnel frakte biler, motorsykler, trailere, campingvogner og bobiler på sitt system for biler, samt en truck-shuttle for lastebiler og trailere. Disse går mellom Folkstone i Kent og Coquelles i Pas-de-Calais på den franske siden på 35 minutter, 24 timer i døgnet, 365 dager i året. Ved siden av tidsbesparelsen er eierne meget godt fornøyde med at man er en miljøvennlig transport mellom de to landene på hver sin side av kanalen. Man har altså beregnet at på disse 15 årene har togservicen spart 3,5 millioner tonn med avgasser fra de biler som har blitt fraktet under vannet i forhold til om de skulle kjøre, for eksempel over ei bru. Siden åpningen den 22.desember 1994 har Eurotunnel transportert 34 millioner personbiler og mer enn en million bobiler. Dessuten har over 14 millioner lastebiler og trailere funnet veien gjennom tunnelen. I forbindelse med jubileet solgte man 15.000 tur og retur-billetter for 15 pund.

– Eurotunnel vil fortsette å investere og innovere i kvalitet både hva gjelder service og
respekten for miljøet, sier Jacques Gounon, som styreleder for Eurotunnel.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden