: England: London – London Eye har byens flotteste utsikt | Din Fritid

England: London – London Eye har byens flotteste utsikt

London Eye (Londons øye) har byens flotteste utsikt. Dermed er det sagt. Det er en suveren attraksjon og når man først har vært oppe i det enorme hjulet, er det som om man lettere kan finne veien nede på bakken.

Det er gode forhold i kapslene, bl.a. aircondition

Et kjempe sykkelhjul

2100 tonn veier det kjempemessige og moderne pariserhjulet og man skal bøye hodet langt tilbake for å se toppen, når man står på plassen under det. Det ligner mest av alt et sykkelhjul som er satt på høykant. Det er 32 store kapsler, som transporterer passasjerene rundt. Hjulet beveger seg hele tiden, men veldig langsomt. En tur tar en snau time. Man skal imidlertid beregne god tid til å komme opp, da det ofte er veldig lange køer. Til travle turister kan det kjøpes såkalte ”fast track” billetter, der man hopper over køen til en betydelig høyere pris.

Det kjempemessige pariserhjulet - sett på avstand

Kjempemessige kapsler

Man blir transportert i kjempemessige kapsler, som kan romme ca. 25 personer. Det er god adgang for funksjonshemmede. Og så er det framfor alt veldig god plass i kapslene til å gå rundt og ta bilder i alle retninger. Det er også aircondition og i det hele tatt veldig fine forhold.

Alle de store attraksjonene i London kan ses fra London Eye

Utsikt til Big Ben og resten av London

Det er en ubeskrivelig utsikt ut over en av Europas mest spennende hovedsteder og på dager med klart vær kan man se opp til 40 km bort. Det vil f.eks. si til Windsor Castle. Ved å komme så høyt opp i luften og få et inntrykk av London i fugleperspektiv, er det som om, at man lettere kan finne veien, når man igjen setter bena på bakken.

Ungene fikk en souvenir for å ha vært oppe i det store pariserhjulet

Diplomer og andre suvenirer

Man kan få både diplomer og masser av andre suvenirer som bevis på, at man har vært oppe i det imponerende hjulet.

Det er alltid masser av underholdning ved London Eye

Underholdning

På den store plassen under London Eye er det restauranter, lekeplasser og en liten park med benker. Det er et perfekt sted for gategjøglere og dem er det mange av. Det er klovner, musikk, dans og tryllekunstner. Masse liv og røre en herlig stemning. Sett deg på en benk og nyt stedet.

“Kjente mennesker” er det også mange av. Her er en av Mathias´ favoritter

Les mer her: ba-londoneye.com og www.visitbritian.com

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden